Más városban tanuló egyetemisták! Ti milyen gyakran látogattok haza a családhoz?
Elsősorban olyan, 18-23 év körüli egyetemisták, főiskolások válaszára lennék kíváncsi, akik "alapesetben" még a családjukkal laknak (ünnepeket ott töltik, ott van a saját szobájuk, szüneteket ott töltik stb), hét közben viszont a suli miatt egy másik városban laknak kollégiumban, albérletben.
Ti milyen gyakran jártok haza? Hetente? Kéthetente? Havonta? Csak a nagyobb szünetekre?
Első félévben még minden héten hazajártam, aztán kéthetente, havonta, most meg kb. 2 havonta. 200 km-re lakom, úgyhogy nem olyan szörnyű nagy távolság, de nagyon szeretek Pesten lenni.
22L
Én kb 80 km-re lakom onnan, ahova egyetemre járok.
Mostanában hetente hazajárok hétvégén, Szeretném bepótolni azokat az időket, amikor sajnos nem voltam túl jóban a családommal, és elég ritkán mentem csk haza.
Mostmár csak akkor maradok hétvégére itt, ha dolgozom.
Például mint most:)
20l
Amúgy miért érdekel ha megkérdezhetem?Közvéleménykutatás?:)
én 75km-re lakom, és minden hétvégére hazajövök.
22L
Nekem két órát vesz el a napomból az, hogy bejárós vagyok, ezért sokáig voltam kolis. Ilyenkor csak hétvégén jártam haza, ha valami sürgősen kellett, akkor akár hétköznap is, hiszen tűrhető táv.
Párom 250 km-re lakik, ő két hetente jár haza, illetve természetesen a hosszabb szüneteket teljesen otthon tölti, vizsgaidőszakot is igyekszik másfél hét alatt letudni, hogy minél többet lehessen otthon (ami persze nekem kevésbé jó :)).
Vannak csoporttársaim 400 km-ről, ők is hazajárnak két hetente, de van 150 km-ről, akik csak két havonta, vagy csak félév végén mennek haza. Nem azért, mert annyira drága, csak ők nem érzik szükségét, hogy hazamenjenek. Nekem azért ez nem menne.
Párom elsősorban pénz miatt megy csak két hetente, ha nem lenne ilyen drága menne gyakrabban is, így viszont ezt is nehezen tudja kispórolni. 8 ezer forint havonta ha csak kétszer megy haza.
Csak a nagyobb szünetekben járok haza, mivel van egy kislányom is és őt egyedül nevelem. Idén fogok államvizsgázni, így most a tavaszi szünetben nem megyünk "haza" a kicsivel.
22F
Köszi a válaszokat! :) Igazából csak érdekelt, hogy kinél hogy megy ez, mert én általában két-háromhetente járok haza, és anyukám mindig panaszkodom, hogy milyen keveset vagyok otthon és bezzeg másnak a gyereke hetente hazajár, stb... :)
(Az egyetemi ismerőseim szinte mind pestiek, szóval ezért nem nagyon tudtam felmérni.)
Kedves utolsó! Tisztellek, amiért 22 évesen, egyetem mellett, az anya jelenléte nélkül neveled a kislányodat! Sok boldogságot kívánok nektek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!