Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?
BMEme tele van Corvinust oltó posztokkal:
Ezt az egyoldalú, folyamatos támadást nem értem, hisz a Corvinusosok sose szóltak vissza szerintem....
Ezek általában 1. 2. féléves fotelmérnökök akik bukdácsolnak össze vissza és a Corvinuson fejtik ki a dühüket mert ott biztos nem kell tanulni...
460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei, hvg és egyéb rangsorokon mindig előrébb van a bme-nél, közgazdasági területen meg abszolút első. Nem értem miért gondolják, hogy egy szar egyetem?
Miért ilyen beképzeltek, hogy azt hiszik csak a BME létezik és csak a mérnökök a fa$zák? Láttam már, hogy az Óbudai egyetemet is oltották.... Mellesleg ha már olyan okosak, tudhatnának különbséget tenni közgazdász és közgazdász közt, egy kereskedelem és marketing vagy egy társadalomtudományi szak nem ugyanaz mint egy pénzügy, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matek stb. stb. utóbbiaknál 60 állás jut 30-40 főre, nagyon jó fizetéssel (meg lehet nézni a felvi statisztikákat) szóval nem hiszem, hogy fogtok találni a mekibe egy corvinusost is :) De innen még a marketingesek is szinte mindig el tudnak helyezkedni a szakmába, olyat se fogtok találni egy mekibe se az 100% :) DE szerintem még egy bölcsész is inkább elmegy call centeretni vagy kereskedelembe, minthogy diplomával a mekibe gürizzön. :D Majd ha elmennek ezek a mérnökök dolgozni és elkezdenek Corvinust szídni, kikezdenek a pénzügyessel, hr-essel, könyvelők/könyvizsgálókkal, menedzsment legtöbb tagjával(bármelyik multi menedzsmentjébe legtöbben corvinusosok:)) akkor hamar kiutaltatják magukat, vagy erre nem gondolnak? Lehet, hogy van egy két kirívó példa akinek nem jött össze a karrierépítés, de olyan informatikust is ismerek aki diplomázás óta 1 éve csak ül otthon. Amerikába nincs ez az egymás intézményét meg diplomáját való pocskondiázás, miért fáj az valakinek kinek milyen végzettsége van?
először is a kérdésre válaszolás: a bme-sek nem irigyek a corvinusra
a mérnökök és a közgazdászok között mindenhol van ellentét. ezt nem úgy kell érteni, hogy utálják egymást, csak egy heccelés. bme-s vagyok, nekem is van corvinusos ismerősöm, kb annyira "utáljuk" egymást, hogy mikor találkozunk úgy köszönünk, hogy "mocskos corvinus" vs. "mocskos műszaki", aztán egy jót nevetünk. nem véletlenül vannak a kötélhúzó versenyek is. Mivel a BCE egy nagyon jó közgé suli és mivel pont a BME-vel szemben van a túlparton, ezért van ez a rivalizálás. Ezen minden elsőéves túlesik, aztán kb. lesz*rja az egészet.
ponthatárokról:
A felvételi ponthatárok kb semmit nem számítanak az egyetem során. Láttam már 480 pontos (az én időmben még az volt a max) emberkét első év után kibukni, meg láttam 390 pontos tanulót csúszás nélkül végezni.
Amúgy meg a BCE-n azért magasak a ponthatárok mert kevés embert is vesznek fel. A BME-gpk vagy a vik-en pl a 500. embernek a pontszáma 360-400, ami meghatározza a felvételi pontszámot. Ezzel szemben a corvinuson felvettek 20 embert akik 460+-sak voltak. Remélem mindenki érzékeli a különbséget.
Egyébként meg lehet nézni a BME-s 0. matek zh eredményeket, amiket minden bme-s megír, aki tanul matekot. Ott meglátja mindenki, hogy GTK-sok (a sokkal magasabb pontszámokkal), hogy teljesítenek a mérnökökhöz/ttk-sokhoz képest.
A bmeme meg alapból egy vicces oldal, a bme-seknek készült, akik mint már említettem a szeretnek a közgazdászokkal viccelődni. Ha valakinek nem tetszik, akkor ne nézze, ennyi.
Csak objektív dolgokat írtam le, mielőtt bárki belém kötne, nem szeretem én sem mikor az elsős bme-sek feljebbvalónak érzik magukat, mert később úgyis rájönnek, hogy milyen 'buták' voltak. :)
Király Nádor vs. Marx Károly
mi megy itt gyerekek, egyébként én még olyat is hallottam hogy pl. marx károlyon azért nincs téli szünet mert az eltések cukkolták őket azzal hogy jó ott nem is kell tanulni meg lazsálás megy folyton, ilyesmik mindig mennek 1 kilométeren belül 3 fő egyeteme bp-nek még jó hogy folyton megy a rivalizálás és a verbális konfrontálódás a bme és a mk között meg főleg
"Arról nem vagyok meggyőződve, hogy nincs mekiben Corvinusos"
Ha találsz BCE KTK-ról végzett embert mekibe fizetek neked!:)
Az infós nem önszántából ül otthon, nem veszik fel sehova, állásinterjúra sokat hívták mert IT-ba könnyű elhelyezkedni, de sajnos neki rosszak a személyes kompetenciái.
a bme-sek egyáltalán nem irigykednek a corvinusosokra. attól még hogy létezik a bmeme és a műszakisok kicsit kreatívabbak annál, hogy beüljenek egy starbucksba sznoboskodni és helyette elpőállítanak valamilyen szellemi terméket, például egy mémet amely a többi embert szórakoztatja egyáltalán nem irigyek. ;)
az ellentéteknek több oka van, ahogy már többen is említették:
1. a duna két partján vannak, szemben egymással, és hazai egyetemek között bizony az egyik legnagyobbak és legnevesebbek
2. 56-ra is visszavezethető az ellentét, mivel a corvinus, azaz régen közgáz mint tudjuk híresen kommunista párti iskola volt, míg a bme-n pont a forradalom indítása volt a cél...
3. (szerintem ez a legfontosabb) egy mérnök tudományos munkát végez, nem ellátja a világ működéséhez szükséges dolgokat, nem pénzből csinál pénzt, és hasonlók, hanem a semmiből valamit, azaz szellemi és anyagi terméket is előállít. nem tudom melyik bank segített abban például, hogy eljussunk a Holdra, vagy csinált olyan gépeket, amik a közgazdászok pénzét nyomtatja, vagy présgépeket amik a fémpénzt csinálják, vagy ne adj isten melyik közgazdász csinált számítógépet, hogy egyáltalán működhessen modern kori sebességgel a tőzsdézés? ;)
4. a felvételi ponthatárok azért magasabbak mert végre rájött az állam, hogy rohadtul nem kell egy rakat gyökér közgazdász, mivel nem csinálnak semmi értelmeset, a legtöbb ami kitellik tőlük hogy beállnak a sorba és ellátják a világot, amivel kb olyan szinten járulnak hozzá a fejlődéshez, mint egy bolti eladó (ezért is büfészak). másrészt azért sem kell ennyi, mert van elég közgazdász aki csak hasznot húz abból hogy csődbe viszi az országot. visszatérve: kevesebb felvehető diák nyilván a ponthatár növekedését idézi elő, remélem ezt nem kell magyarázni...
5. nem tudom hogy ti például mikro-makróból mit tanultok és milyen szinten, de nekünk azt is kell tanulnunk és meglepően pont úgy szopatnak, mint egy szakmai tárggyal. viszont nem tudok róla, hogy ti tanulnátok esetleg részecskefizikát, vagy áramlástant...a matekkal kapcsolatban pedig: igen, kell tudnotok összeadni és szorozni meg talán még deriválni is, de ez a legnagyobb feladat nektek, a függvényelemzés. mérnöki gyakorlatban azért a matematika és mechanika oktatás kicsit komplexebb a deriválásnál.
tehát a konklúzió: azért utálják a corvinusosokat a műszakisok mert faszverés amit csinálnak és mégis van pofájuk vitatkozni és lenézni a műszakisokat, meg lekockázni őket, mert nem ugyan annyit tudnak majd a diplomájukat a kezükben tartva mintha a jozsón megvették volna.
szóval lehet gondolkozni egy kicsit elvonatkoztatva bármilyen iskolától, hogy mi a különbség egy mérnöki/orvosi/tudománnyal kapcsolatos szak és a közgazdász/szociálpolitikus/szociológus/régész/történész...stb. között :)
(és igen, vannak corvinusos ismerőseim. és szomorúan jönnek ki ha négyest kaptak vizsgán. hát nálunk ennek az inverze működik: ünneplés ha kettesed van.)
szegény kis corvinusosok, ápolgassuk a lelküket, hogy csak 4-est kaptak
máshol pedig megdöglenek a kettesért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!