Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?
BMEme tele van Corvinust oltó posztokkal:
Ezt az egyoldalú, folyamatos támadást nem értem, hisz a Corvinusosok sose szóltak vissza szerintem....
Ezek általában 1. 2. féléves fotelmérnökök akik bukdácsolnak össze vissza és a Corvinuson fejtik ki a dühüket mert ott biztos nem kell tanulni...
460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei, hvg és egyéb rangsorokon mindig előrébb van a bme-nél, közgazdasági területen meg abszolút első. Nem értem miért gondolják, hogy egy szar egyetem?
Miért ilyen beképzeltek, hogy azt hiszik csak a BME létezik és csak a mérnökök a fa$zák? Láttam már, hogy az Óbudai egyetemet is oltották.... Mellesleg ha már olyan okosak, tudhatnának különbséget tenni közgazdász és közgazdász közt, egy kereskedelem és marketing vagy egy társadalomtudományi szak nem ugyanaz mint egy pénzügy, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matek stb. stb. utóbbiaknál 60 állás jut 30-40 főre, nagyon jó fizetéssel (meg lehet nézni a felvi statisztikákat) szóval nem hiszem, hogy fogtok találni a mekibe egy corvinusost is :) De innen még a marketingesek is szinte mindig el tudnak helyezkedni a szakmába, olyat se fogtok találni egy mekibe se az 100% :) DE szerintem még egy bölcsész is inkább elmegy call centeretni vagy kereskedelembe, minthogy diplomával a mekibe gürizzön. :D Majd ha elmennek ezek a mérnökök dolgozni és elkezdenek Corvinust szídni, kikezdenek a pénzügyessel, hr-essel, könyvelők/könyvizsgálókkal, menedzsment legtöbb tagjával(bármelyik multi menedzsmentjébe legtöbben corvinusosok:)) akkor hamar kiutaltatják magukat, vagy erre nem gondolnak? Lehet, hogy van egy két kirívó példa akinek nem jött össze a karrierépítés, de olyan informatikust is ismerek aki diplomázás óta 1 éve csak ül otthon. Amerikába nincs ez az egymás intézményét meg diplomáját való pocskondiázás, miért fáj az valakinek kinek milyen végzettsége van?
nem azért kellett a különtanár, mert hülye vagyok, már bocs... igaz, h nem vettek fel államira, de 444 pont sztem nem kevés, és 95% lett a matek közepem...úgyhogy kérlek ne sértegess.
azért kellett a különtanár, mert rohadtul nem azt kérik számon, amit leadnak, mellesleg minél jobb átlagot szerettem volna, és ez megért ennyit.
és a másik válaszoló honnan tudja ilyen biztosra, hogy a kviken és a pszfen nincs különbség a matekban? :D
a fejemet tenném rá, mivel én TUDOM h van :D
az meg sztem evidens,hogy PSZF-en a pénzügy számvitel leköröz sok Corvinusos szakot...
de szerintem eléggé elkanyarodtunk a kérdéstől, úgyhogy én nem szándékozok ide írni többet
86-os válaszoló:
A bennfentes információkra írtam, és igen, jól érzed, tanárokról van szó.
89-es válaszoló:
Hidd el, egyik karon sem egyformán kérik vissza a leadott anyagot. Nem tudom, ki az a Balasházi Ferenc, de gondolom nem tanszékvezető, tehát nem ő állítja össze a vizsgákat. Innentől kezdve lehet akármilyen jó fej, ha a többi tanár szívózik, de ezt sem kell elhinni, hiszen nem ide jársz, nem tapasztaltad meg, milyen, amikor egy jó válaszodat nem akarják elfogadni, hanem még a képedbe is mondják, hogy biztosan puskáztál (nem, nem puskáztam...).
Amit egy későbbi válaszodban írtál (90.) a pontokról. Ugye tudod, hogy alakulnak a felvételi pontok? Nyilván vannak olyan emberek, akik nem szeretik a matekot (bár nem értem, hogy egy közgáz képzésen miért kell feltétlenül rajongani érte), de ez nem érvényes mindenkire. Én pl. mindig is szerettem, ezért jöttem ide. Mindig 5-ös voltam belőle, az érettségim is 85% lett, de tanár nélkül szinte képtelenség megcsinálni a matekot a BGF-en, ez vitathatatlan, és pont. Azt pedig senki sem írta, hogy kevesebb a tananyag. Te esetleg kikerültél már a munkaerő piacra, saját magadtól, segítség nélkül? Ha igen, nem létező kalapom emelem. Még egyetlen munkanélküli, segélyből élő pszf-est sem ismerek.
Komolyan szánalmas ami itt megy.
A mérnökök lenézik azokat akik közgazdásznak mennek, a BGF-esek lenézik a Corvinust és minden más felsőoktatási intézményt ahol közgazdász képzés van, a Corvinusosok meg lenézik a BGF-et. Most így komolyan nem mindegy nektek? Ha ennyire a saját iskolátokat tartjátok az ásznak mindnyájan, örüljetek, hogy oda jártok. Egyébként mibe jobb az, aki kettessel végigbukdácsol egy bgf-et mint az aki kitűnő a zskf-en és mellette szereti is amit tanul és a hobbija is egyben?
Teljesen felesleges ez a melyik intézmény a jobb vita.
A bgf-es meg beáll a mérnökök mellé gyalázni a közgázosokat(nem a mostani vita, pároldallal ezelőtti), ez volt a WTF kategória nekem, inkább el kellett volna magyarázni, miért nem fas*verés a közgazdaságtan és kiállni a másik mellett nem? Vagy ti most saját magatokra hurrogtok?
BME-s vagyok és magamból kiindulva nem mondanám, hogy irigyek lennénk a Corvinusra.
Szerintem te csinálsz itt bolhából elefántot. Néha valaki csinál egy-egy ilyen posztot, ha egyszer-egyszer felnéz az oldalra az ember nevet rajta egy jót, de ezeket a szurkálódásokat senki nem veszi véresen komolyan. Senki nem gondolja azt, hogy nincs szükség közgazdászokra.
A pontokat pedig inkább hagyjuk.
Ad 1: A közgázon nem szoktak tömegesen matekból emeltezni, mert egy töriből vagy nyelvből sokkal könnyebb magasabb pontszámot elérni. Ezt egy műszakisnak maximum a fizika, info, esetleg vegyészeknek kémia az alternatíva. Ezekből a tárgyakból viszont alapból kicsi az óraszám, a legtöbb helyen az oktatás színvonala borzasztó belőle, így lényegesen több munka egy ugyanolyan emeltet írni belőlük, mint mondjuk töriből.
Ad 2: Egy ötös emelt nyelvi érettségiért középfokú nyelvvizsga is jár automatikusan. Vedd hozzá, hogy mivel mindenhol kimeneti követelmény a nyelvvizsga, ezért ezt egy műszakisnak pluszban kell megcsinálnia.
Ad 3: Hozzánk 3-szor annyi embert vesznek fel, mint hozzátok -> nyilván alacsonyabb a ponthatár. Viszont tegyük hozzá, hogy ezek csak pontHATÁRok, és a legtöbb embert simán 420-450 ponttal veszik fel, több olyan is van, akit még ennél is többel.
Az ilyen hvg, meg ehhez hasonló rangsorokat pedig szintén hagyjuk, mivel teljesen abszurd szempontok alapján állítják fel. Ezt most nem részletezném, mert nagyon hosszú lenne.
Ahogy néztem a felvin a közgázos képzéseket, a matek az alap és az mellé lehet választani törit, idegen nyelvet stb.
Az emelt nem követelmény csak gazdaságelemző szaknál, viszont 460 pontnál egyértelmű, hogy máshogyan nincs lehetősége a hallgatónak bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!