Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?
BMEme tele van Corvinust oltó posztokkal:
Ezt az egyoldalú, folyamatos támadást nem értem, hisz a Corvinusosok sose szóltak vissza szerintem....
Ezek általában 1. 2. féléves fotelmérnökök akik bukdácsolnak össze vissza és a Corvinuson fejtik ki a dühüket mert ott biztos nem kell tanulni...
460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei, hvg és egyéb rangsorokon mindig előrébb van a bme-nél, közgazdasági területen meg abszolút első. Nem értem miért gondolják, hogy egy szar egyetem?
Miért ilyen beképzeltek, hogy azt hiszik csak a BME létezik és csak a mérnökök a fa$zák? Láttam már, hogy az Óbudai egyetemet is oltották.... Mellesleg ha már olyan okosak, tudhatnának különbséget tenni közgazdász és közgazdász közt, egy kereskedelem és marketing vagy egy társadalomtudományi szak nem ugyanaz mint egy pénzügy, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matek stb. stb. utóbbiaknál 60 állás jut 30-40 főre, nagyon jó fizetéssel (meg lehet nézni a felvi statisztikákat) szóval nem hiszem, hogy fogtok találni a mekibe egy corvinusost is :) De innen még a marketingesek is szinte mindig el tudnak helyezkedni a szakmába, olyat se fogtok találni egy mekibe se az 100% :) DE szerintem még egy bölcsész is inkább elmegy call centeretni vagy kereskedelembe, minthogy diplomával a mekibe gürizzön. :D Majd ha elmennek ezek a mérnökök dolgozni és elkezdenek Corvinust szídni, kikezdenek a pénzügyessel, hr-essel, könyvelők/könyvizsgálókkal, menedzsment legtöbb tagjával(bármelyik multi menedzsmentjébe legtöbben corvinusosok:)) akkor hamar kiutaltatják magukat, vagy erre nem gondolnak? Lehet, hogy van egy két kirívó példa akinek nem jött össze a karrierépítés, de olyan informatikust is ismerek aki diplomázás óta 1 éve csak ül otthon. Amerikába nincs ez az egymás intézményét meg diplomáját való pocskondiázás, miért fáj az valakinek kinek milyen végzettsége van?
ne aggódj, nem kapok agyvérzést, csak fáj már ez a csordaszellem. "úúú mit írt, gyorsan én is leírom ugyan azt, az jó lesz :P" leírtam már hogy azért faszverés mert alig jár be valaki szorgalmi időszakban, és a vizsgaidőszakban meg teljesíthető 5 nap alatt 6 vizsga, és mert vannak ismerőseim, de nem szoktam ismételni magam. persze nem minden szak faszverés, de a nagy része igen és mint mondtam akinek nem inge ne vegye magára. és attól függetlenül hogy ha közgazdászként nem 0-24 bulizol, akkor sem teszel hozzá a világhoz semmit közgazdászként, amire büszke lehetnél. persze a magánéletedre lehetsz büszke és elérhetsz benne király dolgokat, de van akinek emelett van nagyravágyóbb célja is, és kíváncsi mondjuk a világegyetem működésére és egyéb tudományos dolgokra, abban pedig az előző kommentemben felsorolt emberek segédkeznek. és jó lenne ha felnéznétek ezekre az emberekre, akik a TI életeteket is megkönnyítették és kényelmesebbé tették oltogatás helyett.
a mondatra visszatérve meg: aki miután megkapta a diplomáját nem annyival lett okosabb, mint ha megvette volna a diplomát a józsefvárosi piacon (=semmivel, csak egy csomó pénz volt az államnak és az embereknek akik adójából fizették a tandíjat, a diákkedvezményt, stb.)
na pá
Én mint kívülálló is hozzászólnék eme vitához. Bár, hogy így kezdtem a mondatot, biztos nem veszitek majd komolyan.
Kérdezőnek : Elég befásult ember lehetsz ha megsértődsz/komolyan veszed a BMEme-n történteket, ugyanis az egy viccportál. Ön irónia is van rajta, amikor azt mutatják be mémek segítségével, hogy hogy sz*pják a faszt mert nehéz az egyetem. Olyankor nem baj, csak amikor a szent és sérthetetlen Corvinus jön elő?
Nekem sose volt bajom egyik iskolával sem, de ha legalább fele olyanok a Corvinuszosok mint te, akkor megértem miért utálják őket annyian :)
Ez a 460 pont ---> legokosabbak, meg kicsit kikészített.
Nézd már meg hány ember vesznek fel oda, lényegesebben kevesebbet mint máshova, akkor nem csoda, hogy 460 pont lesz. VAGY orvosira már bőven kevesebb ponttal belehet jutni, akkor ti okosabbak vagytok az orvosoknál? (mellesleg nekik kell a legtöbbet tanulni szvsz)
Én annyit kívánok, hogy lásd a világot lazábban, és ne hagyd magad ilyen hamar felhúzni, és ezt a beképzeltnek tűnő írásokat is hanyagolni kellene (remélem ezen se húzod fel magad) Kívánom, hogy a suli után sikeres életed legyen. (nem irónia tényleg :) ) szép napot!!
"Már nem azért, de nem mindenkinek a 2 érettségis számolás kedvezőbb, és matek érettségi kell ugyanúgy oda is. Azt meg nem hiszem, hogy egy fizika érettségi sokkal durvább lenne mint egy emelt gazdasági ismereteknél."
Ez milyen igaz, nem is értem miért pontoztátok le. Amúgy nevetséges, hogy egy BGF-es akarja leszólni a Corvinust.
Jajj, hagyjuk már. :) Röhögve 5-el el lehet végezni a Corvinust. Ezt próbáld meg a BGF-en, ahol már csak attól elveszted az életkedved, ha beülsz egy-két órára...
Nálatok simán végig lehet csinálni úgy egy félévet, hogy be se mentek az órára.
Tudom, nagyon fáj, és nehéz elhinni, de nem mindenki akar sznobok közé menni. Sosem jelentkeznék a Corvinusra, akkor már inkább ZSKF vagy Edutus. Nem egy ismerősöm van, aki odajár, valamint olyan tanárok, akik már évek óta corvinusos hallgatókat korrepetálnak matekból és számvitelből. Szóval teljes mértékben bele látok.
Nem értem, hogy egy olyan ember, aki egész évben be sem jár az órákra, külföldön utazgat (mielőtt jönnél a szokásos demagóg szöveggel: nem, nem vagyok irigy, távol áll tőlem), miért is megy át 4-5-el a vizsgákon? Nálunk az ilyen már rég kibukott volna.
Ezt is már annyian elmondták. Nem a pontszám határozza meg, milyen okos emberek járnak oda. Pl. ott van az orvosi. Lehet, hogy hozzánk is minden hülyét felvesznek, de azok az első félévben ki is hullanak. Nagyon nehéz csúszás nélkül elvégezni. A többség a matekon, számvitelen és néhány pénzügyes tárgyon vérzik el (persze most csak a PSZF-ről beszélek). Nálatok, ami példatárban szerepel, az lesz a vizsgában. Nálunk ilyen nincs, abszolút a tanár kedélyén áll vagy bukik a vizsga.
Honnan veszed, hogy 3 évig csak könyvelünk? :) Aki nem tudja az elméleti részét a számvitelnek, azt is elkaszálják, elég rendesen (főképp az államvizsgán, (még csak most leszek 3. éves, mielőtt ezzel jönnél)). Lehet, hogy az elméleti részét nem vesszük olyan részletességgel, mint ti, de szerinted ennek van értelme? Később az életben mit fogsz használni? Az elméletet vagy a gyakorlatot?
A külkert és a kviket pedig ne keverd ide. Nyilván ott is vannak érdekes lények, de hol nem? Azért ti sem panaszkodhattak sötét p.cs. hiány miatt (szintén saját tapasztalat). Ezen a két helyen például a matek és a stat ezerszer nehezebb, mint akárhol máshol.
Kicsi kincsem, mégis honnan veszed, hogy milyen szakemberek tanítanak nálunk? :) Egyetlen egyszer olvasd végig a tanári gárda tagjainak teljes életrajzát.
Nekem pedig olyan ne dumáljon, akinek már december-januárban véget ér a vizsgaidőszak...
Ez is már annyiszor le lett írva. A Corvinusról azért kerül ki több "vezérigazgató", mert a szülők többsége is az, vagy nagyon jó a kapcsolat rendszerük. Pénz beszél, kutya ugat. Ez nem szégyen, csak nem kéne ennyire tagadni a nyilvánvalót. Akinek nincs pénze, se ismeretségi köre, az nem is lesz vezérigazgató, hiába járt a Corvinus bármely szakára. Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy amint kikerülsz a munka világába egyből felajánlanak neked egy elnöki széket? Höhh!!! Mindenki legalul kezdi és onnan küzdi fel magát, függetlenül attól, hova járt. Egyik diploma sem ér önmagában semmit, annak te magad adod meg az értékét.
Most itt kanyarodnék egy kicsit gúnyosabb irányba.
Ez a hatalmas különbség a két iskola között. Oda nagy többségben sznob, nagyképű emberek járnak, akik lenéznek minden olyan embert, akinek nincs pénze vagy nem oda járnak, ahova ők. Nem néznek semmit, hogy miért nem oda jár. Mi van, ha nincs pénze? Mi van akkor, ha elszúrta az érettségit? Mi van, ha egyáltalán nem is akar oda járni?
Igazából tök mindegy, mit írok, vagy mit írnak mások, továbbra is ilyen fennhangon fogsz írni.
Még annyit hozzátennék, hogy akármelyik komolyabb nagy céghez, multihoz elmész, mindenhol fele-fele arányban van bgf-es és corvinusos is.
A Corvinusnak is vannak kamu karai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!