Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?
BMEme tele van Corvinust oltó posztokkal:
Ezt az egyoldalú, folyamatos támadást nem értem, hisz a Corvinusosok sose szóltak vissza szerintem....
Ezek általában 1. 2. féléves fotelmérnökök akik bukdácsolnak össze vissza és a Corvinuson fejtik ki a dühüket mert ott biztos nem kell tanulni...
460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei, hvg és egyéb rangsorokon mindig előrébb van a bme-nél, közgazdasági területen meg abszolút első. Nem értem miért gondolják, hogy egy szar egyetem?
Miért ilyen beképzeltek, hogy azt hiszik csak a BME létezik és csak a mérnökök a fa$zák? Láttam már, hogy az Óbudai egyetemet is oltották.... Mellesleg ha már olyan okosak, tudhatnának különbséget tenni közgazdász és közgazdász közt, egy kereskedelem és marketing vagy egy társadalomtudományi szak nem ugyanaz mint egy pénzügy, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matek stb. stb. utóbbiaknál 60 állás jut 30-40 főre, nagyon jó fizetéssel (meg lehet nézni a felvi statisztikákat) szóval nem hiszem, hogy fogtok találni a mekibe egy corvinusost is :) De innen még a marketingesek is szinte mindig el tudnak helyezkedni a szakmába, olyat se fogtok találni egy mekibe se az 100% :) DE szerintem még egy bölcsész is inkább elmegy call centeretni vagy kereskedelembe, minthogy diplomával a mekibe gürizzön. :D Majd ha elmennek ezek a mérnökök dolgozni és elkezdenek Corvinust szídni, kikezdenek a pénzügyessel, hr-essel, könyvelők/könyvizsgálókkal, menedzsment legtöbb tagjával(bármelyik multi menedzsmentjébe legtöbben corvinusosok:)) akkor hamar kiutaltatják magukat, vagy erre nem gondolnak? Lehet, hogy van egy két kirívó példa akinek nem jött össze a karrierépítés, de olyan informatikust is ismerek aki diplomázás óta 1 éve csak ül otthon. Amerikába nincs ez az egymás intézményét meg diplomáját való pocskondiázás, miért fáj az valakinek kinek milyen végzettsége van?
A BMEme egy vicc. Humorérzék nélkül lehet élni, de minek =)
"460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei"
Most már értem, miért tart ott a magyar gazdaság, ahol. Tóbiás fiam, nézd meg mely tárgyak alkotják a "beugrót" a műszaki karokon felvételin, és melyek a BCE gazdasági karán mondjuk. Nem lehet összemérni a kettőt!
Mondok jobbat. Az orvosi karokon 400 körül vagy alatt mozog a ponthatár. Bizonyára, mert hülyébbek, mint a gyógytornászok (ott 400 felett van). Megkapod a mai házi feladatot tőlem, és utánanézel, mi lehet ennek az oka!
+1: a -ba/-be és a -ban/-ben ragok közti különbséget is javaslom átnézésre. (Nem szokásom nyelvtannáciskodni, de most ez kibukott, mert következetesen hülye vagy.)
Jól értem, hogy a konklúzió az, hogy akinek a legmagasabb az átlaga az a legokosabb?
Ha igen, akkor szerintem ezt még egyszer át kellene gondolni.
Hát, még nem nagyon találkoztam volt corvinusossal..., de te tudod, viszont bme-sel annál inkább. Egyszer szívesen látnálak egy vizsgán nálunk, főképp számvitelből. Tisztában vagyok azzal, hogy nálatok mit oktatnak, és nálunk mit, és hát, elég nagy a különbség (a BGF javára).
Egyébként az, hogy valaki eléri a 460 pontot nem jelent semmit. Ha okos vagyok, de nincs pénzem nyelvvizsgára, akkor ha belegebedek, sem érem el a ponthatárt.
Elég gyerekes a hozzáállásod. Kérlek nyugtass meg, hogy nem jársz felsőoktatási képzésre?
Azt csak a te agyad gondolja, hogy a pontszám meg az ész között egyenes arányosság van. Pl. az én középiskolai osztályomból 5 kitűnő tanulóból 1 lett valaki (jóindulattal) a többi visszament a középrétegbe. Mert biflázni tudtak, megérteni nem.
Sajnos borzasztóan irritálóan véded a Corvinus-t, még abban is felébred az ellenszenv akit eddig nem is érdekelt a dolog.
20:02
Szeretnéd, hogy az ominózus mondatban megkeressem neked az alanyt, állítmányt, tárgyat és egyebet, hogy tudd értelmezni, miért jelenti azt, amire a 11. válasszal reagáltam?
A kérdező nagyon is úgy értette, ahogy én azt értelmeztem, kár védened. Ezt bizonyítja az a válasza is, amit 14-esnek adott. Teljesen el van tévedve, azt hiszi, hogy történelemből és idegen nyelvből ugyanolyan nehéz 90%-ot írni, mint matematikából, fizikából vagy kémiából. Ergo nem lehet levonni a ponthatárokból következtetést, hiszen nem ugyanaz a szint és az elvárás!
A helyesírást megjegyeztem, nem volt érv semmire. Nekem fáj, ha folyamatosan "mekibe"-t használ a "mekiben" helyett. Legyen közgazdász, gyógyszerész, mérnök vagy patkolókovács.
# 17
Számomra meg te vagy borzasztóan irritáló, a bgf-es társad meg a sok fotelmérnök aki bukdácsol összevissza majd szidják meg lenézik a corvinust. A mekis elírásom miatt meg nagyon szégyenlem magam, főleg, hogy egy cikkíró is megejti ezt a hibát: [link]
De látom azt még mindig nem sikerült felfogni, hogy corvinuson van szociológia képzéstől elkezdve tájrendező és kertépítő mérnöki és mondjuk egy gazdaságelemző ugyanúgy, ha nem jobban szop a matekkal, mint ti mérnökök.
"Valamint, ha valaki elvégzi a BME-t egész biztos talál magának munkát, rövid időn belül és jóval magasabb fizuval, mint egy corvinusos."
EZ is oltári nagy hülyeség:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!