Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért irigyek a BME-sek a...

Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?

Figyelt kérdés

BMEme tele van Corvinust oltó posztokkal:

[link]

Ezt az egyoldalú, folyamatos támadást nem értem, hisz a Corvinusosok sose szóltak vissza szerintem....

Ezek általában 1. 2. féléves fotelmérnökök akik bukdácsolnak össze vissza és a Corvinuson fejtik ki a dühüket mert ott biztos nem kell tanulni...

460+ pontokkal veszik fel oda az embereket, mindig oda a legmagasabbak a pontok ezáltal ott vannak Magyarország legokosabb emberei, hvg és egyéb rangsorokon mindig előrébb van a bme-nél, közgazdasági területen meg abszolút első. Nem értem miért gondolják, hogy egy szar egyetem?

Miért ilyen beképzeltek, hogy azt hiszik csak a BME létezik és csak a mérnökök a fa$zák? Láttam már, hogy az Óbudai egyetemet is oltották.... Mellesleg ha már olyan okosak, tudhatnának különbséget tenni közgazdász és közgazdász közt, egy kereskedelem és marketing vagy egy társadalomtudományi szak nem ugyanaz mint egy pénzügy, gazdaságelemző, biztosítási és pénzügyi matek stb. stb. utóbbiaknál 60 állás jut 30-40 főre, nagyon jó fizetéssel (meg lehet nézni a felvi statisztikákat) szóval nem hiszem, hogy fogtok találni a mekibe egy corvinusost is :) De innen még a marketingesek is szinte mindig el tudnak helyezkedni a szakmába, olyat se fogtok találni egy mekibe se az 100% :) DE szerintem még egy bölcsész is inkább elmegy call centeretni vagy kereskedelembe, minthogy diplomával a mekibe gürizzön. :D Majd ha elmennek ezek a mérnökök dolgozni és elkezdenek Corvinust szídni, kikezdenek a pénzügyessel, hr-essel, könyvelők/könyvizsgálókkal, menedzsment legtöbb tagjával(bármelyik multi menedzsmentjébe legtöbben corvinusosok:)) akkor hamar kiutaltatják magukat, vagy erre nem gondolnak? Lehet, hogy van egy két kirívó példa akinek nem jött össze a karrierépítés, de olyan informatikust is ismerek aki diplomázás óta 1 éve csak ül otthon. Amerikába nincs ez az egymás intézményét meg diplomáját való pocskondiázás, miért fáj az valakinek kinek milyen végzettsége van?

2014. jan. 9. 18:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/123 anonim ***** válasza:
94%
Nem tök mindegy az nektek? Azt az unatkozós eget. Ha olyan sokat kell tanulni mind a kettőn, így utólag mind a hármon, akkor menjetek tanulni. Ez ad1. Ad2 undorító dolog lenézni valakit az iskolája miatt, sőt bármi miatt is. Legyen életetek, és MINDENKI gondolkozzon el szépen magán.
2014. jan. 9. 21:25
 22/123 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, hogy nálunk fizetősre 240-től be lehet jutni, de aki nem való oda, hidd el, már az első zh héten kiesik. :)

Mégis hol írtam, hogy szenvedek a BGF-el (és kérlek írd nagy betűkkel, én is megtisztellek vele...)? Az, hogy egy vizsga nehéz nem egyenlő azzal, hogy h.lye hozzá az ember; de mondom, egyszer random gyere be, és nézz meg egy vizsgát, addig úgy se hiszed el. Ti sokkal több elméletet tanultok, de nincs gyakorlati része, vagyis van, de másképp és nem hatékony.

2014. jan. 9. 22:31
 23/123 anonim ***** válasza:
93%
Azt azért még megkérdezhetem, hogy hány vizsgád van most, és eddig mennyit teljesítettél és hanyasra, valamint mennyi az évfolyam átlaga? :D
2014. jan. 9. 22:46
 24/123 anonim ***** válasza:
96%

Még egy utolsó: tudod, eléggé bicskaforgató a stílusod, valamint eléggé gyerekes hozzáállás: "Miért irigyek a BME-sek a Corvinusosokra?". Felnőtt emberek vagyunk. Egy mérnök hallgató mégis minek lenne féltékeny egy közgáz hallgatóra?

A valóéletben pedig nem az fog számítani, hogy hova jártál, hanem, mennyire tudsz helytállni.

2014. jan. 9. 22:58
 25/123 A kérdező kommentje:

3. félévem

Operációkutatás 2

Statisztika II. 4

Vállalati pénzügyek 1 3

Pénzügyi számvitel I. 4

Filozófia 5

Gazdaságpszichológia 4

Szervezeti magatartás 4

Volt, hogy nem minden lett meg elsőre, de tantárgyat még nem kellet újra felvennem. Nyilván nem azért mert sokat tanultam csak fos a corvinus.

2014. jan. 10. 02:04
 26/123 A kérdező kommentje:
Évfolyam átlagáról meg fogalmam sincs.
2014. jan. 10. 02:05
 27/123 A kérdező kommentje:
Attól mert egy ember lepórnépezett titeket ilyen az összes corvinusos. Nyilván... mobilról vagyok, köthet bele a mérnök kolléga a helyesírási hibákba
2014. jan. 10. 02:07
 28/123 anonim ***** válasza:
78%
Ez baromság. Ha egy felvételizőnek van pl. 450 pontja a corvinsura, az nem jelenti azt, hogy a BME-re is annyi van neki. Ott csak matek-fizika-kémia-biosz számít. Lehet ott csak 300 körül mozogna a pontja a corvinusos 'csodagyereknek'.
2014. jan. 10. 10:04
 29/123 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ismerek személyesen olyan embert is, akik úgy jutott be OKTV-n elért helyezésével a Corvinusra, hogy a vizsgáztató tanár diktálta neki a helyes válaszokat, és ugyanígy érettségin is. Szóval nem a pont határozza meg az embert.
2014. jan. 10. 10:06
 30/123 Sidel ***** válasza:
97%

Véleményem szerint pedig tök mindegy milyenre írod meg az érettségit és ezáltal hány ponttal felvételizel, mert az érettségi egy vicc... Vicc, hogy úgy sikerül 5-ös érettségit tennem töriből, hogy kb. négy évszám és az azok tartozó események vannak vázlatosan meg. És még sorolhatnám... meg mint mások is mondták, Corvinushoz és BME-hez is más kell. A BME nehéz, saját bőrömön tapasztalom... 400 feletti ponttal jutottam be és jó tanulónak számítottam egy jó gimiben, mégis csak a kreditek felét sikerült megszereznem az első félévben, azokat is 2-esekkel. Utána sokan feladják, van aki marad még egy fél évet, vagy esetleg végig csinálja.

A Corvinusról csak hallomásból tudok. Tény, hogy ott sokkal kevesebb tanulással lehet sokkal jobb jegyeket szerezni. Itt nincs meg a kettes, ha nem tudod az anyagot, hármas már akkor jár, ha nagyon tudod, csak esetleg egy-két dolog bizonytalan vagy éppen olyan, amit nem tudtál és nem volt szerencséd...

Olyat is ismersz, aki egy éve csak ül otthon?

1. Otthonról is remekül el lehet végezni bizonyos munkákat.

2. Ennyi tanulás után megérdemli a pihenést.

3. Lehet, hogy kapott állásajánlatot, csak ő valami másra vágyik.

4. Aki megteheti, az miért ne üljön otthon egy évet? Miért ne pihenhetne, miért ne tanulmányozhatná nyugodt körülmények között a Java-t, C#-t, vagy valami teljesen más programozási nyelvet, vagy valami tök mást.

Arról nem vagyok meggyőződve, hogy nincs mekiben Corvinusos, de tulajdonképpen nem is érdekel. Amit tudok és érzek, hogy a BME nem egyszerű és tényleg meg kell dolgozni a diplomáért.

2014. jan. 10. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!