Szerintetek sok a tandíj az egyetemeken?
Az én meglátásom, hogy a legtöbb egyetemista rendszeres külföldi utakra jár távoli egzotikus országokba. Nyelvtanulás, külföldi gyakorlat, külföldi tanulásnak álcázott üdülés, mindegyik kocsival jár be az egyetemre, márkás ruhák, legújabb csúcstelefon stb. Persze igaz, ezt a szülők fizetik nekik, de akkor meg ne sírjanak hogy sok a tandíj. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor a tandíjat is tudják és ne többek közt az én adómból finanszírozzák ezeknek, a 30 éves korukig, az egyetemen való lébecolásukat.
Azt ne mondja senki, hogy ilyen kevés van, mert ez nem igaz. Olyan egyetemistát meg nagyon keveset ismerek, amelyik dolgozik. Esetleg vmi diákmunkát végeznek, abból meg nem telik ilyesmikre. De az ösztöndíjból se.
Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj, hanem az egyetemisták fizessék meg saját tandíjukat.
Köszönöm a szívességed, de nem érzem illőnek elfogadnom, hogy egy egzotikus utadra elvigyél magaddal.
Én ki tudom magamnak fizetni és nem a szüleimet pumpolom érte!
kiváncsi vagy az anyagi helyzetemre? oké.
az apám már kb. 20 éve jó kis alkoholista szakmunkás, aki egész gyerekkoromban verte anyámat, meg elitta az összes péznünket. mire 17 lettem, el kellett adni a házunkat, annyi adósságunk volt. életemben nem voltam még külföldön. az autónkat is eladtuk. a nyomor miatt 18 évesen már kulimunkákat végeztem, és nem tudtam egyetemre menni. 3 év alatt sikerült összeszedni annyi pénzt, hogy TALÁN meg tudom venni a könyveimet, és TALÁN, folyamatosan tudom majd támogatni szerencsétlen anyámat - akivel azóta is együtt kell élnem, mert egyedül nem bírná a hiteleket. ezért most szeretnék menni egyetemre, ezért minden egyes nap rágom a körmömet, hogy vajon milyen rendeleten fognak még változtatni. mert hogy tandíjat nem tudnék fizetni, az biztos. ráadásul van egy kistestvérem, aki előtt szintén ott áll az élet.
hát ennyit az én anyagi helyzetemről, te paraszt.
Még az iróniát sem vagy képes felfogni. REMÉNYTELEN VAGY!
Csodálom, hogy van barátnőd vagy bárkid, aki elviseli a stílusodat.
13:29 Hát megsajnáltalak. Már a könnyeimet se tudom visszatartani itt potyognak a billentyűzetre. :( De ha mondjuk eladnád a tuningverdádat vagy csak hetente 3x járnál bulizni meg mekizni, akkor máris jobban tudnád támogatni a családod! Biztosan sokba került mindez a szüleidnek, azért vannak így elszegényedve, te paraszt! Igen nekem is jogom van leparasztozni téged!
Ha meg tényleg igaz amit írtál, akkor talán el kellene menni rendes főállásba dolgozni és nem az egyetemen lődörögni főmunkaidőben. Erre nem gondoltál?
Mondjuk az ilyentől tényleg nem sajnálom a tandíjat, ha egyáltalán létezik ilyen, mondom én még ilyen egyetemistát nem láttam, de szerintem más se. Tízezerből talán 1 ha van ilyen.
De látom, ahhoz képest hogy ilyen hajj de szegények vagytok, azért internetre meg pc-re telik. Ja hogy nem otthonról írsz, hanem az egyetemről? Akkor vajon miért a Gyakorikérdéseken múlatod az idődet most és miért nem dolgozol vagy munkát keresel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!