Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek sok a tandíj az...

Szerintetek sok a tandíj az egyetemeken?

Figyelt kérdés

Az én meglátásom, hogy a legtöbb egyetemista rendszeres külföldi utakra jár távoli egzotikus országokba. Nyelvtanulás, külföldi gyakorlat, külföldi tanulásnak álcázott üdülés, mindegyik kocsival jár be az egyetemre, márkás ruhák, legújabb csúcstelefon stb. Persze igaz, ezt a szülők fizetik nekik, de akkor meg ne sírjanak hogy sok a tandíj. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor a tandíjat is tudják és ne többek közt az én adómból finanszírozzák ezeknek, a 30 éves korukig, az egyetemen való lébecolásukat.

Azt ne mondja senki, hogy ilyen kevés van, mert ez nem igaz. Olyan egyetemistát meg nagyon keveset ismerek, amelyik dolgozik. Esetleg vmi diákmunkát végeznek, abból meg nem telik ilyesmikre. De az ösztöndíjból se.

Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj, hanem az egyetemisták fizessék meg saját tandíjukat.

2012. jún. 14. 13:05
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/137 anonim ***** válasza:
43%
20 éves korosztályról beszéltünk. Gyanítom nem 18 évesen alapítottad a saját tőkédből a gigantikusan tökéletes vállalkozásodat! :D Talán 33 éves koromra én is eljutok odáig hogy saját vállalkozásom legyen abban a témában amit szeretnék. Ha nektek az fáj, hogy ehhez szeretnék egy diplomát szerezni, hát őszintén tudom sajnálni. Mint már oly sokan mondták, attól hogy itt értetlenkedtek, meg hajtjátok az igazatokat, mint valami elvakult barmok nem lesz nektek sem jobb, nekünk sem rosszabb, tehát csak hajrá! :D:D
2012. júl. 13. 16:03
 132/137 anonim ***** válasza:

Nem csak játszani és netezni tudok 33 éves nemtudomki!!!

A privát üzenetedre válaszoltam, mert azt olvastam hamarabb, ide nem írom le, mert nem érsz te annyit. Viszont ne csak lázadj. Te 22 éves korodra mit értél ugyan el? Inkább nem is válaszolj. Nem érdekel a szánalmas kis életed, amivel nyilvánvalóan elégedetlen vagy. Te anno nem az állam pénzén tanultál? Miért ne lehetne az egyetem is államilag finanszírozott ha a középsuli is az? Nincs annyi egyetemista, mit te elképzelsz. A hülyébbek kiperegnek az első évben, a többitől meg ne irigyeld a küszködést... De nem érdemelsz több magyarázást. Szia.

2012. júl. 13. 16:20
 133/137 anonim ***** válasza:

tudod ő abba a primkó rétegbe tartozik, ahol a szakmunkásképző a maximum, egyetem meg a luxus. alap, hogy a tanulmányok legalább a felsőoktatásig tartanak. hulladék a kérdező.

és tényleg, sajnállak amiért ennyire elégedetlen vagy az életeddel, mehetsz te még egyetemre, hidd el, kb. 99 éve a felső korhatár.

2012. júl. 13. 23:56
 134/137 anonim válasza:
50%

Teljes mértékben egyetértek a kérdezővel!

Én utazási irodában dolgoztam és ott az volt a meglátásom, hogy a főbb megrendelők egyetemisták, főiskolások. Akár a távoli egzotikus, akár a közeli úticélokat nézzük. Persze ők nem a drágább luxusszállodákat, inkább az olcsóbb diákszállásokat részesítik előnyben. Szerveztünk 2 hónapos nyári nyelvtanfolyamot Hawaii-ra, hobbikurzust Új-Zélandi birkafarmra, filmkészítő kurzust Los Angelesbe vagy latin amerikai tánctanulást stb. Ezekre kivétel nélkül huszonéves diákok fizettek be. Hozzáteszem, nem kevesen. Franciaországi síutakra is, a főbb utazási csoport, egyetemisták. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor ne az államtól várják, hogy többek közt, az általuk mélyen lenézett szakmunkások adójából fizesse a tanulmányaikat. Mennyit raktak ők a közösbe, az államkasszába? (mikor legtöbbjének 30 éves korára egy nap munkaviszonya sincs) De követelőzni, azt tudnak!

Sajnáltatja magát a legtöbb, hogy ilyen szegény meg olyan szegény, de a valóság valahogy szerintem is mást mutat.

És igen, igaz a mondás. "aki dicsekszik annak adni kell, aki meg sír, attól elvenni"

2012. aug. 20. 17:03
 135/137 anonim ***** válasza:

"Szerveztünk 2 hónapos nyári nyelvtanfolyamot Hawaii-ra, hobbikurzust Új-Zélandi birkafarmra, filmkészítő kurzust Los Angelesbe vagy latin amerikai tánctanulást stb. Ezekre kivétel nélkül huszonéves diákok fizettek be."

Mégis mi volt a célcsoportjuk eredetileg ezen utakra? Nyugdíjas 80 éves nagymamák?

2012. aug. 20. 20:32
 136/137 anonim válasza:

Kedves előttem hozzászóló!

Az előző hozzászólásomban, nem azon volt a hangsúly amit írtál. Hanem hogyha az egyetemisták, főiskolások (pontosabban a szüleik) ki tudnak ilyesmiket fizetni, akkor miért az adófizetőktől várják el, hogy fizessék a tanulmányaikat?!

Ha pl. az állam felajánlaná nekik, hogy 20%-át téríti a tandíjnak, akkor csak háborognának hogy "há mé nem az egészet"

A legtöbb egyetemista ilyen. Az ember a kisujját nyújtja nekik, akkor a karját követelik.

2012. aug. 20. 22:52
 137/137 anonim ***** válasza:
100%

"Ha pl. az állam felajánlaná nekik, hogy 20%-át téríti a tandíjnak, akkor csak háborognának hogy "há mé nem az egészet"

"az általuk mélyen lenézett szakmunkások adójából fizesse a tanulmányaikat. Mennyit raktak ők a közösbe, az államkasszába? (mikor legtöbbjének 30 éves korára egy nap munkaviszonya sincs)"

Erre is válaszolok. Mert az államnak megéri egyetemistákat támogatni, minél magasabb valakinek az iskolai végzettsége annál többet keres és annál kisebb köztük a munkanélküliség. Igen ezáltal később áll munkába, de bőven visszafizeti az adókkal az államnak a tanulására fordított pénzt. Persze ettől függetlenül még sírhat a szád, mert te egy irodában dolgozol éhbérért egyetemi végzettség nélkül.

2012. aug. 21. 02:41
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!