Szerintetek sok a tandíj az egyetemeken?
Az én meglátásom, hogy a legtöbb egyetemista rendszeres külföldi utakra jár távoli egzotikus országokba. Nyelvtanulás, külföldi gyakorlat, külföldi tanulásnak álcázott üdülés, mindegyik kocsival jár be az egyetemre, márkás ruhák, legújabb csúcstelefon stb. Persze igaz, ezt a szülők fizetik nekik, de akkor meg ne sírjanak hogy sok a tandíj. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor a tandíjat is tudják és ne többek közt az én adómból finanszírozzák ezeknek, a 30 éves korukig, az egyetemen való lébecolásukat.
Azt ne mondja senki, hogy ilyen kevés van, mert ez nem igaz. Olyan egyetemistát meg nagyon keveset ismerek, amelyik dolgozik. Esetleg vmi diákmunkát végeznek, abból meg nem telik ilyesmikre. De az ösztöndíjból se.
Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj, hanem az egyetemisták fizessék meg saját tandíjukat.
"Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj"
Államilag fizetett tandíj nincs is. Államilag finanszírozott képzés van. Alapfogalmakkal legalább legyél tisztában, mielőtt sírni jössz.
figyelj, barátom. az irigységedet máshogyan is kezelheted: felvételizz te is!
hányok az olyan emberektől, akik sajnálják a hangyafosnyi adójukat az egyetlen területtől, ami valamennyire is reménysugarat adhat az ország jövőjével kapcsolatban.
Egyetemista vagyok, nem járok rendszeresen külföldi utakra, ha még akkor DOLGOZNI megyek. Igen én is jelentkeztem Erasmus szakmai gyakorlatra, nem értem miért fáj az neked, hogy kihasználom ezt a lehetőséget és a kapott ösztöndíj mellett kint eléldegélek és tapasztalatot szerzek! Nincs csúcs telefonom és igen kocsival járok, anyu visz minden reggel, ha már úgy is útba esik! :D Amúgy az 1100 forintos komoly bérletem a legjobb barátom!
Sőt mondok jobbat. A legtöbb diák nálunk nem olyan, mint amilyennek te azt leírtad. Hogy miért nem dolgozok? Dolgoztam fél évet suli mellett. 20 ezer forintot kerestem vele havi szinten és totál rámentem lelkileg a 14-16 órázásokra! Egy egészséges felnőtt ember sem bír ennyit melózni, hát én sem bírok ennyit ülni a suliban, melózni, aztán hazaérve tanulni, nulla magánélettel és kikapcsolódással... Az ösztöndíj jobban megéri mint ez, nem teszem tönkre magam, csak azért mert neked ez böki a csőröd!
Államilag támogatott képzésben résztvevő egyetemistaként természetesen NEM támogatom az állami helyek eltörlését, ellenben mondjuk a helyedben jobban sírnék amiatt, hogy a kismillió segélyből élő miért kap csak úgy a "semmire" havi 10 ezreket az adódból! Ne tanulni vágyó értelmes fiataloktól akard elvenni a lehetőségeket. A te javaslatoddal, csak annyit érnénk el, hogy aki szegény, de okos, tanulni szeretne, annak esélye sem lenne rá... Aki meg tojik az egészre az úgyis hamar kibukik.
Lehetne rajta szigorítani, de elég nevetséges lenne eltörölni az állami finanszírozást.
Pl. hogy lennének akkor orvosok? Mert azért valljuk be, nem sok embernek lenne pénze kifizetni 12 millió forintot. Akkor lenne az országban kemény 50-100 ember, aki hajlandó pénzért elvégezni, majd annak a fele kiesne, és akkor lenne évente 25-50 orvos?
Egyébként sem értem ezt a nagy irigységet. Te is megteheted, hogy elmész egyetemre...miért nem teszed? Ha ennyire irigyled azt, hogy másokra költik a pénzt, akkor miért nem élsz vele te is?
Mellékesen megjegyzem, hogy nem járok kocsival, nincs i-phone-om se, külföldi nyári gyakorlatra pedig saját pénzből megyek.
És amúgy nem egész nap a rezet b.szom, nem véletlen kapok ösztöndíjat, hanem azért, mert tanulok.
Abban igazad van, hogy sok ember melegedni jár az egyetemekre. De ha vki nem teljesít két félév alatt 30 kreditet, azt átteszik fizetősre. Ezen mondjuk lehetne szigorítani, mert az nekem se tetszik, hogy csak poénból jár egyetemre.
De azoktól ne sajnáljuk már, akik tényleg tanulnak is.
13:09 Te nem tudom hol élsz, de szinte mindenhol ezt látni. Az egyetemisták sírnak-rínak, de minden évben heteket vagy hónapokat töltenek külföldi lébecolással, a lizingelt autó alatta, amit apuka fizet, de persze államilag finanszírozottra járnak.
13:12 az államilg finanszírozott képzés az egyetemen, szerinted miből van? Szerinted nem az adófizetők fizetik?
13:16 a "hangyafosnyi adóról" annyit, hogy én mint vállalkozó a jövedelmem több mint a felét fizetem be az államnak. Ami azért nem kevés.
A sok lump diploma és semmitérő szak aztán nagyon nagy reménysugarat ad az országnak. Utána meg fizethetjük a most egyetemistáknak a munkanélküli járulékot. Mert a semmitérő szakokkal elhelyezkedni nem tudnak, aki meg el is tudna, annak meg a munka büdös. Vagy ha elhúznak külföldre, akkor aztán nagy reménysugarat adtak az országnak. Más országnak képeztünk diplomásokat.
13:25 Nehogy megsajnáljalak a 14-16 órás "munkáddal" és szerinted más mennyit dolgozik? Tipikus munkaundoros egyetemista.
Aki meg azt írta hogy "külföldi gyakorlatra saját pénzen megyek" az a tandíját is tudja kifizetni mert oda az utazás és az "eléldegélés" sem occsó
továbbra is csak a vakságodat bizonyítod, nem fogok veled leállni. pont azzal van a baj az országban, hogy rengeteg az ilyen szűklátókörű barom, akik nem látnak át semmin. ostoba vagy, ne is haragudj.
én meg azt látom, hogy a vállalkozók minimálbérre vannak bejelentve, miközben több kilót keresnek, nem adnak számlát, mercivel járnak, és kacsalábonforgó palotában élnek, és ugyannyit adóznak, mint egy másik szerencsétlen. az én javaslatom, hogy töröljék el a vállalkozásokat!! sok adócsaló mocsok!! nekem meg, pór embernek, LEVONJÁK A FIZETÉSEMBŐL!! :o:o:o
remélem, érted, hogy mire akarok ezzel a példával kilyukadni. ha nem, akkor tényleg reménytelen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!