Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek sok a tandíj az...

Szerintetek sok a tandíj az egyetemeken?

Figyelt kérdés

Az én meglátásom, hogy a legtöbb egyetemista rendszeres külföldi utakra jár távoli egzotikus országokba. Nyelvtanulás, külföldi gyakorlat, külföldi tanulásnak álcázott üdülés, mindegyik kocsival jár be az egyetemre, márkás ruhák, legújabb csúcstelefon stb. Persze igaz, ezt a szülők fizetik nekik, de akkor meg ne sírjanak hogy sok a tandíj. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor a tandíjat is tudják és ne többek közt az én adómból finanszírozzák ezeknek, a 30 éves korukig, az egyetemen való lébecolásukat.

Azt ne mondja senki, hogy ilyen kevés van, mert ez nem igaz. Olyan egyetemistát meg nagyon keveset ismerek, amelyik dolgozik. Esetleg vmi diákmunkát végeznek, abból meg nem telik ilyesmikre. De az ösztöndíjból se.

Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj, hanem az egyetemisták fizessék meg saját tandíjukat.

2012. jún. 14. 13:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/137 A kérdező kommentje:
14:21 Évente többször repülök, igaz idén még csak egyszer volt alkalmam. De pl. egy tengerentúli vagy Ausztrál gyakorlathoz Igenis van 200-250e a repjegy turistaosztályon. De nem csak arról van szó, hanem az ottani eléldegélésről hetekig, hónapokig. Ne mond már hogy az mind kijön az ösztöndíjból. Nem sajnálom senkitől, csak akkor meg ne az én adómból finanszírozza az állam ezeknek a tandíjat.
2012. jún. 14. 14:28
 22/137 anonim ***** válasza:
: DDDDDDDDDDDD
2012. jún. 14. 14:28
 23/137 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor etikus-e sírni az államilag támogatott finanszírozásért és ezt igénybe venni."

Még mindig államilag finanszírozott képzés a neve. Nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen hülye vagy, avagy autista. Ha feljössz akármilyen fórumra, akkor az alapfogalmakkal nem árt tisztában lenni, mert különben körberöhögnek.

"mindegyik kocsival jár be az egyetemre" sok egyetemistát nem láthattál még.

2012. jún. 14. 14:30
 24/137 anonim ***** válasza:
100%

13.25 vagyok... akkor most ki meg ne sajnáljon kit? A családomnak egy darab 25 éves autója van és örülünk hogy még ezt használni tudjuk. Egy percig sem sajnáltattam magamat, de látom fingod sincs, hogy egy normális egyetemi szakon (mérnöknek tanulok) mi folyik... Hozzánk spec nem járnak apuci kicsi fiai (kibuktam első két félévben), de ha meg is tehetik, hogy autóval járjanak, akkor járjanak... neked ez miért fáj? Ha nem ránk egyetemistákra menne az adód, akkor menne Orbán bácsi zsebébe, vagy bárki máséba, semmivel sem lenne jobb a helyzeted és csak megfosztanál másokat attól, hogy normálisan tudja elkezdeni az életét, ne hatalmas hitellel! Ha tudni szeretnéd, nálunk 300 ezer körül van a tandíj, és nem... ha nem lennék államis, nem tudnánk kifizetni, pedig itthon élek! Van egy bátyám, ő is egyetemista, szerinted miből szednének össze a szüleim, vagy akár mi ennyi pénzt egy fél évre, amikor kb az össz keresetük nincs ennyi félévente? Emellett persze egyél, meg ruházkodj, olykor mozdulj ki, stb. Nem értem mire a háborgásod, állítom néhány egyetemistának több esze van nálad! Mivel lenne jobb neked, ha másoknak, jelen esetben nekünk egyetemistáknak sz*r lenne?

Azt is hozzátenném a kedves megjegyzésedre, hogy igen, sajnos rengeteg felnőtt dolgozik 8-12 órákat, ahogy többek között a szüleim is, de ők utána hazajönnek, leülnek és pihennek, vagy legalábbis szellemi munkát nem végeznek már. Házimunka esetleg, de ezt én is megcsinálom itthon gond nélkül.

Megnéznélek 12-4 órás meló/suli után hogy állsz neki friss aggyal tanulni és MEGÉRTENI azt, amit tanulsz, mert benyalni nem elég, legalább is én nem tartom elégnek! Néha elmegy igen... de úgy nem lehet élni, hogy az ember élete alvásból meg melóból áll, se család, se pár, se barátok. Én úgy döntöttem inkább tanulok úgy, hogy legyen ösztöndíjam (mégtöbb pénzt vegyek ki a TE zsebedből:D), kapok annyit, mint amennyit melóval és nulla magánélettel kerestem!

Lehet fikázni az egyetemistákat én nem állítom, hogy nincs olyan, akit ne raknék ki gondolkozás nélkül, de én úgy érzem, hogy egy esélyt mindenki megérdemel és őszintén szólva baromira örülök, hogy nem te hozod a törvényeket!

A külföldre képzéssel kapcsolatban... hoztak egy törvényt, hogy aki elmegy fizesse ki a tandíjat. Rám ez még nem vonatkozott, de megnyugtatlak, ha én elmegyek külföldre, probléma nélkül ki is fizetném! És az neked mivel lesz jobb? Egy fillért nem látsz viszont belőle, akkor neked nem mindegy?

Ösztöndíj program! Tudod te mi az az Erasmus? Megmagyarázom... Egy ösztöndíj program kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező vállalkozó szellemű fiatal egyetemistáknak, akik kint járhatnak ISKOLÁBA, vagy kint DOLGOZHATNAK külföldön és ezért zsebpénzt kapnak, ami a létminimumra éppen elég! Ergo jobb esetben annak a húúúú de gazdag egyetemistának egy fillérjébe nem került az egész, vagy legalábbis nem sok pénzébe.

Azért válaszolnál arra, hogy miért csak az egyetemistákból van eleged? A segélyekből élő munkaképes emberek miért nincsenek ilyen hatással rád?

2012. jún. 14. 14:32
 25/137 anonim ***** válasza:
100%
azokból a "30 éves korukig lébecolókból" lesznek pl az orvosok, akik megmentik a szaros életedet ha beteg vagy te gyökér...
2012. jún. 14. 14:35
 26/137 anonim ***** válasza:
100%
14.32 helyesbítés: kibuktaK az ilyenek első félévben
2012. jún. 14. 14:54
 27/137 anonim válasza:
100%

Kérdező, te teljesen hülye vagy! Miért sajnálod az államilag támogatott helyeket az egyetemistáktól?Éppen most csökkentették le a helyek számát elég drasztikusan.Akik pedig erre a kevéske helyre be fognak jutni, azok megérdemlik, mert valószínűleg nagyon sok tanultak és tettek ezért és majd a későbbiekben az ország hasznára lesznek, ezért megéri fizetni az ő tanulmányaikat.

A költségtérítéses képzéseken pedig miért fáj neked, hogy sok gazdag szülő gyereke részt vesz?Hogy kocsival jár,ilye-olyan mobilja van?Az ő dolguk, semmi közöd hozzá.Képzeld, én is idén felvételizem, marhára nincs sok pénze a szüleimnek, sőt...és nagyon remélem, hogy bejutok államilag támogatott helyre,de ha lemaradok pár ponttal, akkor én is fizetősre fogok járni, és attól még nem fogok külföldön gyakorlatot tölteni,autót kapni, stb.Azért ez nagyon durva általánosítás volt!!

Szomorú, hogy ilyen önző, primitív és buta emberek vannak ebben az országban.

2012. jún. 14. 16:45
 28/137 anonim ***** válasza:
hagyjátok, szerintem már rég elszégyellte magát, és pironkodik.
2012. jún. 14. 17:17
 29/137 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a tandíjamat fizetned, de elvárom, hogy szakképzettség -bizony még nincs, mert tanulok- nélkül 4 órás diákmunkára vegyél föl 300.000 ft-ért.

Amúgy tipikusan azok a vállalkozok hisztiznek, akik adóznak negyedévente 20.000 ft-ot. Megjegyzem a szüleim is vállalkozók, de ilyenre még soha nem tettek megjegyzést.

2012. jún. 14. 17:54
 30/137 anonim ***** válasza:

És ki a f.sz mondta, hogy olyan helyre megyek, ahová a repjegy 180 ezer?

Hát te nem vagy komplett.

Képzeld el: Ausztriába megyek másik 3 emberrel, összesen az utazásért fejenként 20!!!!! ezer forintot fizetünk, a 3 heti lakhatásért pedig 80 ezret! Ehhez jön még vmennyi költőpénz, de 200 ezer forintnál akkor sem több.

Harmadéves vagyok, eddig MINDEN félévben kaptam ösztöndíjat, minimum 20 ezer forintot.

Az így gyorsan kiszámolva is 500 ezer forint.

Ebből talán kijön az utazásom.

2012. jún. 14. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!