Szerintetek sok a tandíj az egyetemeken?
Az én meglátásom, hogy a legtöbb egyetemista rendszeres külföldi utakra jár távoli egzotikus országokba. Nyelvtanulás, külföldi gyakorlat, külföldi tanulásnak álcázott üdülés, mindegyik kocsival jár be az egyetemre, márkás ruhák, legújabb csúcstelefon stb. Persze igaz, ezt a szülők fizetik nekik, de akkor meg ne sírjanak hogy sok a tandíj. Ha ezeket ki tudják fizetni, akkor a tandíjat is tudják és ne többek közt az én adómból finanszírozzák ezeknek, a 30 éves korukig, az egyetemen való lébecolásukat.
Azt ne mondja senki, hogy ilyen kevés van, mert ez nem igaz. Olyan egyetemistát meg nagyon keveset ismerek, amelyik dolgozik. Esetleg vmi diákmunkát végeznek, abból meg nem telik ilyesmikre. De az ösztöndíjból se.
Tehát ki értene egyet azzal hogy ne legyen államilag fizetett tandíj, hanem az egyetemisták fizessék meg saját tandíjukat.
Én nagyon jól szórakozom!
Próbálok meggyőzni itt mindenkit, de nem nagyon megy mert itt is a legtöbb egyetemista ilyen és itt is csak sajnáltatják magukat, hogy ők milyen csórók. De nem csak én látom azt, hogy nagyon is jólétben élnek, hanem mint már írtam mások is.
Az mondjuk eléggé csípi azt a nagy csőrömet, hogy a dolgozó vagy vállalkozó emberekre, plusz terheket rak az állam, hogy minél több államilag finanszírozott szakot tudjanak indítani, az ilyen álszegény egyetemista munkakerülőknek.
"Én nagyon jól szórakozom! "
Ez a kérdés legyen életben a legnagyobb öröm. ;-)
De ez az elméleti maszturbáció, amit itt folytatsz, már nevetséges.
Élősködök? :D A szüleim nem tudnak támogatni, köztársasági ösztöndíjas mérnök hallgató vagyok és szigorúan BKV-val járok, mivel saját autóm nincs és ha lenne sem akarnám a fenntartására szórni a spórolt pénzem.
Ebből látszik, hogy fogalmad sincs az egyetemekről, költségtérítéses szakokon ugyanis nem jár ösztöndíj. Köztudott, hogy azok kapnak ösztöndíjat, akik le is tesznek valamit az asztalra érte. Már azokkal az egyetemistákkal is bajod van, akik tanulni járnak oda? :D Nevetséges vagy! :) Ha meg már kapok ösztöndíjat, hagy legyen az én döntésem, hogy utazásra, tandemugrásra, vagy egy pónilóra költöm komolyan... Kb annyi közöd van ahhoz, hogy mit kezdek a pénzemmel, mint amennyi nekem, hogy te mit kezdj a tiéddel... ergo SEMMI!!
Van egy igazán okos osztálytársam...100% os kémia érettségije lett és a többi sincs 90 alatt...
De hogy te még egy ilyen szegénységben és nyomorban élő családot nem láttál az fix....és szerinted azok akik a fűtést nem engedhetik meg maguknak télen miből fizetnék az egyetemi tandíjat???
Az meg, hogy havi 20-50 ezer a tandíj szépen hangzik, de EGYBE kell kifizetni! és ha pl mi fizetnénk már adósságban lennénk, mivel 2 tesóm is van. Az se biztos hogy a kolit állni tudják a szüleim, nem hogy tandíjat...
Aki meg a tandíjat még tudná állni bebukja mert pl a kolit is drágábban kapja semmi ösztöndíjjal...persze ha egyáltalán kap kolit...
és ne mond hogy mindenki mellett van egy egyetem, hogy ne kelljen koli...mert van ahol napi 2 busz jár a 2 órára lévő első egyetemi városba ...és akkor neki amúgy is oda kéne mennie azért mert az van közel? mindegy hogy nincs olyan szak amire akar menni...de ida menjen, mert az van közel...
Amúgy mennyit ketesel kérdező??? és ebből mennyit jelentessz be???!
És akkor mi van, ha vki tele van pénzzel? Nem repülhet, mert az téged zavarna? Basszus, te sajnáltatod magad, és észre sem veszed. Csak a kifogásokat keresed. Én sosem voltam nyaralni, kajára alig van pénzünk, van egy lassú netünk, ..., de tudod mit, mi így is tudunk elégedettek lenni. Te csak azt látod, hogy ennyi egyetemista itt, ennyi ott, de azt nem veszed észre, hogy nem csak ők vannak azokon a helyeken amit említesz. Pl. sokkal több nyugdíjas utazgat, mint egyetemista. Amúgy meg ha elit helyen laksz, ne csodálkozz, hogy pénzesek az ottani fiatalok. Ha meg nem, akkor mi a franc bajod van? Azért mert téged nem vettek fel, még nem kell átkozni a többieket.
Persze jöhetnek a kifogásaid, de ha megint pampogni kezdesz, letiltalak erről az oldalról, mert talán eddig nem tudtad, de kib@szottul utáljuk az ilyen hozzáállást, másrészt meg mivel infó szakos és most figyelj, ráadásul EGYETEMISTA vagyok, simán kiderítek rólad egy két dolgot fél óra alatt, és törölve leszel véglegesen innen. És nem érdekel, a te nyomorult életed, hogy ennyire sóvárogsz a pénz után, mert így van, azért foglalkozol ennyire a pénzes fiatalokkal, törődj a magad életével. jobb lesz neked is. Ne pesszimistáskodj. Inkább gondolkozz el azon, mennyi mindened megvan, és hányan de hányan szeretnének a helyedben lenni és nem éhezi, tető alatt lakni, vagy csak egyszerűen munkát kapni valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!