Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A mostani iskolai telefonozás...

A mostani iskolai telefonozás betiltásának mi a célja? Mi lesz jobb ettől?

Figyelt kérdés

A Youtube csomószor beadta az erről szóló hírvideókat, pl Atv, 444.hu

Ennek a szabályozásnak mi értelme van? Én értem hogy a tanuló órán ne telefonozzon, hanem figyeljen és jegyzeteljen. De hogy szünetekben ne lehessen használni, az szerintem már elég meredek. Ha baj van akkor nem tudnak elérni senkit vagy ők nem tudnak segítséget kérni. Sok ember van, aki nem szereti annyira a társaságot és/vagy kiközösítík és ők inkább a telefonon játszanak, olvasgatnak. Én is ilyen vagyok egyébként sajnos vagy nem sajnos. Még általános iskolában megértem hogy a kisgyerekek ne a telefonon lógjanak egész nap a koruknál fogva. Ők ne nevelődjenek ebbe bele. Bár otthon úgy is kézhez kapják, akkor tudnak rajta kockulni. Plusz sok feladat végezhető telefonnal/telefonon is, ami az óra anyagához kapcsolódik, ilyeneket használtunk mi is. Sokkal nagyobb problémák vannak szerintem ezen kívül, gondoljunk csak az osztályon belüli konfliktusokra, problémákra, egymással való tisztelenség, tanórák mennyisége, diákok terheltsége, felesleges stressz.

júl. 29. 14:43
 21/91 anonim ***** válasza:
Nyilván vannak, itt a hangsúly az okos/buta jelzőn van
júl. 29. 16:31
 22/91 anonim ***** válasza:
12%

"Sok ember van, aki nem szereti annyira a társaságot és/vagy kiközösítík és ők inkább a telefonon játszanak, olvasgatnak."

Ennek az a következménye, hogy még kevésbé fogják szeretni a társaságot, és még inkább ki fogják közösíteni őket. Ezért lesz tilos a szünetekben használni: hogy egymással foglalkozzanak a diákok, mégpedig offline módon, hogy szocializálódjanak, megtanuljanak egymáshoz viszonyulni akkor is, ha nem igazán kedvelik egymást, hogy megismerkedhessenek egyre több másik diákkal is, hogy gyakorolhassák, hogyan lehet jó légkört kialakítani, stb.

"Még általános iskolában megértem hogy a kisgyerekek ne a telefonon lógjanak egész nap a koruknál fogva. Ők ne nevelődjenek ebbe bele."

Te se nevelődjél bele még jobban, az a célja, az értelme a tiltásnak.

"Bár otthon úgy is kézhez kapják, akkor tudnak rajta kockulni."

Hála Istennek nem mindegyik szülő ad a gyerekük kezébe okostelefont.

"Plusz sok feladat végezhető telefonnal/telefonon is, ami az óra anyagához kapcsolódik, ilyeneket használtunk mi is."

Ha a tanár jónak látja, majd szól, hogy mikor kell elővenni - és amire ő mondja, arra lehet használni. Bár ezen a ponton megkérdezném, hogy pl. te az esetek hány százalékában szoktad olyankor is másra használni, mint amire kéne...

"Sokkal nagyobb problémák vannak szerintem ezen kívül, gondoljunk csak az osztályon belüli konfliktusokra, problémákra, egymással való tisztelenség ... felesleges stressz."

Rátapintottál a lényegre: sokkal kevesebb lesz a konfliktus, az egymással való tiszteletlenség, ha legalább tanítási idő alatt nem zaklathatják egymást a diákok az online térben!

júl. 29. 16:32
 23/91 anonim ***** válasza:

"Ha épp nincs ott tanár közelben?"

Akkor odamész hozzá! :DD

"Vagy értekezlet van?"

Akkor benyitsz az értekezletre, és szólsz, hogy folyik a vér - ha meg nem annyira nagy a baj, akkor megvárod, míg véget ér az értekezlet!

Pontosan az ilyen kérdésekből is látszik, hogy mennyire életképtelenek vagytok, ezért kell leoperálni rólatok a telefonokat!

júl. 29. 16:34
 24/91 A kérdező kommentje:
Mert egy értekezletbe csak úgy be lehet nyitni.
júl. 29. 16:46
 25/91 A kérdező kommentje:

"Rátapintottál a lényegre: sokkal kevesebb lesz a konfliktus, az egymással való tiszteletlenség, ha legalább tanítási idő alatt nem zaklathatják egymást a diákok az online térben!"

De attól még a szünetekben folytatják, ha nincs bent a tanár.

júl. 29. 16:47
 26/91 A kérdező kommentje:

"Ennek az a következménye, hogy még kevésbé fogják szeretni a társaságot, és még inkább ki fogják közösíteni őket. Ezért lesz tilos a szünetekben használni: hogy egymással foglalkozzanak a diákok, mégpedig offline módon, hogy szocializálódjanak, megtanuljanak egymáshoz viszonyulni akkor is, ha nem igazán kedvelik egymást, hogy megismerkedhessenek egyre több másik diákkal is, hogy gyakorolhassák, hogyan lehet jó légkört kialakítani, stb."

Ez a rendbontókat a legkevésbé se fogja érdekelni, ha olyan a közösség akkor telefon nélkül még jobban elharapódzik a probléma mert unatkozni fognak.

júl. 29. 16:50
 27/91 A kérdező kommentje:
A normális, támogató osztályközösség manapság már elég ritka. Inkább a széthúzás, klikkesedés megy (tapasztalat).
júl. 29. 16:53
 28/91 anonim ***** válasza:

"Mert egy értekezletbe csak úgy be lehet nyitni."

Miért, magukra zárják az ajtót kulccsal?

Ha ég a ház, vagy ha folyik a vér, elvárás(!), hogy nyissál rájuk!

Ezt tényleg most tudtad meg, 16 évesen? Ezért nem kéne annyit mobilozni: hogy életképesebb legyél! Hogy meg tudd tapasztalni, hogy igen, vannak az életben szabályok, na de olyan helyzetek is, amikor nagyon is meg kell szegni a szabályokat, ha nem akarsz még nagyobb bajt előidézni! Ha a járdán állsz, mert még piros a lámpa, és azt látod, hogy feléd tart egy kamion, akkor basszuskulcs ne várd meg, míg maga alá gyűr, hanem menekülj: ha másfelé nem lehet, hát menj át a piroson, hogy életben maradj! Nektek tényleg mindent a szátokba kell rágni, mert csak képernyőket láttok a világból... Elkeserítő...

júl. 29. 17:32
 29/91 A kérdező kommentje:
Hogy ott tutira el is üssenek?😀
júl. 29. 17:35
 30/91 anonim ***** válasza:
Ha eldobnád a telefonodat néha, és körülnéznél a világban, rájönnél, hogy egyáltalán nem mindig jön az autó, amikor piros a lámpa.
júl. 29. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!