Emelt biosz/kémia. Ki hogy ítéli a megoldókulcs alapján?
Most értem haza. Katasztrófa lett. A tételem ozmózis fogalma, gázcsrenyílások mükődése az ozmózissal egybekötve, nyirok, nefron vízvisszaszívása és a tejcukor érzékenység
B tételem: a Szimbiózis fogalma 3 példa, endoszimbionta elmélet, meg a bacik mért tudnak olyan jól alkalmazkodni.
Elöször nagyon örültem a tételnek, úgy éreztem tök jól ki is dolgoztam de aztán odamentem elmondtam amit leírtam de alig pipáltak valamit. Meg mindenre visszakérdeztek és be is szólt az egyik nő h erre is találjon ki valami okosságot :( A gázcsrenyílásokat tényleg nem tudtam annyira de a nefronnál nem tudom mit kellett volna még elmondanom. Nagyon rossznak érzem örülök ha 30pontot kapok erre:((( Iszonyatosan elvagyok keseredve.
Utolsó, ezt húztam én is tavaly..legalábbis nagyon úgy tűnik..
"A tétel: ozmózis (fogalma, mechanizmusa(pl energetikai szempontból), biológiai jelentősége: növények gázcserenyílásainak működése, emberben szöveti nedv keletkezése, nefronban visszaszívás, tejcukorérzékenység, oka)
B tétel: szimbiózis (fogalma, 3 példa, endoszimbióta elmélet 2 bizonyítékkal, emberben hol vannak bélbaktériumok, mi a jelentőségük, meg a szöveggel kapcsolatban volt kérdés, ami a bélbaktériumokról szólt,és még hogy miért tudnak jól alkalmazkodni a baktériumok, milyen problémát jelent ez a gyógyászatban)"
gondolom ezt húztad akkor te is. Én is így voltam mint te, először megörültem, de velem nagyon kötözködősek voltak, össze is zavartak, így nincs sok jó emlékem ezzel kapcsolatban..remélem te szerencsésebb leszel vele, mint én voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!