Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyire szar egy...

Hogy lehet ennyire szar egy gólyatábor? A BME-VIK gólyatábort senkinek sem ajánlom!

Figyelt kérdés

Pénzkidobás az egész. Nagyon rossz a tábor. 18-an vagyunk egy kis szobában. Fiúk és lányok egy szobában vannak. A szobák kicsik és rosszak, és benn alig van levegő. 4 percünk volt enni. Úgy hogy belépéskor mindent kb. kidobtak amit hoztam és este fél 10-kor volt az első kajálás, úgy hogy reggel óta mindenki utazott. Napközben nem lehetett enni, a víz meg elfogyott. A ,,senior kollégák” ,ha kérdezel valamit nem válaszolnak, végig szívatnak.. A táborról való tájékoztatás pedig egy nagy 0. Nem lehetett előre tervezni semmit pakolás terén. Belépéskor hivatkoznak egy házirendre, amit nem küldtek el és nincs is fenn a honlapon. Este 11-kor mehettünk a 3 perces ,,fürdésre”. Az egész egy nagy kínzás és szivatás. Maga a közösség jó, csak mindenki fáradt a szar programoktól.

Én szégyelltem magam a szervezők helyében, hogy mennyire jó tábort lehetne szervezni egy ilyen közösséggel, viszont ők már a legelejétől kezdve kiölik az emberből az életkedvet mindenhez. Remélem, hogy ez az üzenet változást ér el, hogy mert ez nem egy gólyatábor, hanem sokkal inkább egy kinzótábor.

aug. 15. 07:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%

#69 Ti most azt hiszitek, ez a normális, ennek örültök, mert nem láttatok másfélét, anno így táboroztak gólyaként a seniorok is, ezt a hagyományt szeretnétek te és a haverjaid is folytatni - nem sokban különbözik attól, hogy a vert gyerek is azt hiszi hogy minden más családban is megy a verés, és óriási hála önti el, ha kap egy kis alap kedvességet a bántalmazó szülőtől (felnőttként pedig szintén verni fogja a gyerekét, hisz ezt látta, és különben is, ő is kibírta és lám, milyen jól kikupált felnőtt lett belőle).

Vedd már észre, hogy egy buborékban éltek. A többi BME-s karon nem túlélőshow a gólyatábor, semennyi napot nem kell étel nélkül éhezned, vécézhetsz és tusolhatsz igényeid szerint, megterhelő szívatások és katonai kiképzőhangulat helyett jó hangulatban ismerkedhetsz, szórakozhatsz, bulizhatsz a leendő egyetemista társaiddal. Akik amúgy utána ugyanolyan arányban lesznek sikeresek vagy sikertelenek a saját mérnökképzésükön, mint ti a villanykaron. Vágod?

aug. 22. 03:52
 72/80 anonim ***** válasza:
76%
#71 Nem, nem vàgja. Full idióták. Ennyit ér ma az hogy felvesznek valakit egyetemre.
aug. 22. 05:41
 73/80 anonim ***** válasza:
100%

"Es amugy lehetne igazat mondani."

Magyarul azt állítod, hogy a többi atrocitás az hazugság volt?

aug. 22. 09:01
 74/80 anonim ***** válasza:
21%

73

Szerintem arra gondol igazság alatt hogy az emberek túlzónak sok dologban.

Nem lehet wc-re menni például nem igaz bármikor lehetet csak meg kellett kérni egy Senior hogy vigyen el.

Kényszerítés se igaz, konkrétan semmit nem volt kötelező csinálni, ugyan úgy szólsz hogy ezt nem akarod és valahogy megoldják.

Étel első nap tényleg rossz hogy csak vacsora volt, de utána normálisan volt 3 étkezés és büfé is.

Szinte mindenki felháborodottan túlzó félig igazságokkal teli élmény beszámolót ír.

Én is élveztem a tábort, fárasztó volt? Igen. Jól éreztem magam és tudtam ismerkedni? Igen. Meg tudtam hasznos információk az egyetemről? Igen, temérdek mennyiségűt.

Ezek alapján szerintem elérte a célját a tábor, nem mondom hogy nem lehetne változtatni 1-2 dolgon, de én így is élveztem.

aug. 22. 11:19
 75/80 anonim ***** válasza:
47%

"Nem lehet wc-re menni például nem igaz bármikor lehetet csak meg kellett kérni egy Senior hogy vigyen el."

Ja, nem volt földrengés, csak mozgott a talaj és összedőltek házak. :D

Milyen egy ordas marhaság ez, és te meg helyesled? Lyukasszanak karikát az orrodba, és vezessenek kötélen, az való neked. Lefizetett a táborszervezés? Vagy te vagy a főszervező? Legalább gerinced legyen, elismerni a vadmarhaságokat, nem itt mentegetni magadat.

aug. 22. 12:52
 76/80 anonim ***** válasza:
50%

Nem azt mondtam hogy ezek így jól vannak, csak azt mondom hogy amiket sokan állítanak azok nem teljesen úgy vannak fél igazságok.

És nem tudom miért gondolják sokan hogy mindenki utálta ezt az egészet, szenvedtünk és kínozva voltunk 2 napig.

Nem tudom hányan mentek haza, valójában hány ember maradt aki nem élvezte egy csöppet sem szobatársak és akikkel beszéltem inkább pozitívak voltak a táborról.

Ahogy én látom azoknak van nagyobb hanga akiknek nem tetszet, vagy nem voltak ott és ezeket a hangokat "követik".

Nem fura senkinek hogy a médiában csak rosszat mondanak az egészről? Hogy lehet hogy 300 valahány gólyából senki se élvezte? Csak haragot szít a media jelenleg. Nem azt mondom nem legyen változás de már ott tartunk hogy mindenki csak rész információkat kap erről az egészről ami mesze van a valóságtól és igen ez engem zavar mert én igen is élveztem valamennyire ezt a tábort és emiatt rögtön lefizettek meg én vagyok a főrendező?

aug. 22. 13:07
 77/80 anonim ***** válasza:
66%

#76 Jó nagy gyík az aki azért fizet hogy csicskáztassák és utána még védi is azt aki csicskáztatja.

Nyugi, lesz még pár bántalmazó kapcsolatod a jövőben. 😂

aug. 22. 13:11
 78/80 anonim ***** válasza:

#77, 76 vagyok

Nem tudom hogy ott voltál e de nem tudom mire gondolsz, mikor és ki csicskáztatott? Szerintem egyszer sem volt hogy parancsoltak nekem ott mindig "kérem"-el mondtak mindent (persze nem emlékszem minden mondtara de úgy rémlik így volt).

aug. 22. 13:18
 79/80 anonim ***** válasza:
100%

76: ra válasz: Azért, mert a rossz részével van a probléma. Mégpedig olyan probléma, ami nem szubjektív megítélés, megélés alapján rossz vagy jó, hanem egyértelműen nem elfogadható.

Aki végigcsinálta- el tudom képzelni azt a pszichés hatást is, hogy utólag felülírja magában a rossz részt is, mint egy challenge ami neki meg se kottyant, mint egy hős, végigcsinálta, aki kiállta a nehézségeket .. és azokkal van gond aki erre panaszkodik. Örömöt szeretne érezni, nem is volt olyan nehéz. Végülis ezen a modern avatási szertartáson/rítuson részt vett, járna a jó érzés jutalom, csak zavarnak most a panaszkodók..

pedig érdemes végiggondolni a részleteket, és szabályokat kialakítani, hogy meddig lehet elmenni ilyen rendezvények alkalmával a próbatételekkel!

aug. 22. 14:20
 80/80 anonim ***** válasza:
50%

79-nak válasz, 76 vagyok

Lehet már tényleg nem látok tisztán így a tábor után és kéne egy külső szemlélő aki vel beszélek erről mert én tényleg nem látom hogy valami embertelent csináltak velünk vagy hogy az lett volna bennem hogy nekem ezt "túl kell éljem" és lenyelni a pofonokat. Nem volt pillanat amikor megalázva éreztem volna magam pedig nem vagyok a legtöbb önbizalommal és önbecsléssel megáldott személy.

Nem is érzem hogy valami "hősit" vittem volna végbe hiszen velem (és még előttem is) sokan végig ott maradtak, nem is gondoltam arra hogy haza akarnék menni (és nem azért mert drága volt).

Egy jó élmény volt összességében, lehet hogy hozzáállás kérdése vagy csak szimplán személye válogatja kinek milyen élmény volt végül.

aug. 22. 15:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!