Hogy lehet ennyire szar egy gólyatábor? A BME-VIK gólyatábort senkinek sem ajánlom!
Pénzkidobás az egész. Nagyon rossz a tábor. 18-an vagyunk egy kis szobában. Fiúk és lányok egy szobában vannak. A szobák kicsik és rosszak, és benn alig van levegő. 4 percünk volt enni. Úgy hogy belépéskor mindent kb. kidobtak amit hoztam és este fél 10-kor volt az első kajálás, úgy hogy reggel óta mindenki utazott. Napközben nem lehetett enni, a víz meg elfogyott. A ,,senior kollégák” ,ha kérdezel valamit nem válaszolnak, végig szívatnak.. A táborról való tájékoztatás pedig egy nagy 0. Nem lehetett előre tervezni semmit pakolás terén. Belépéskor hivatkoznak egy házirendre, amit nem küldtek el és nincs is fenn a honlapon. Este 11-kor mehettünk a 3 perces ,,fürdésre”. Az egész egy nagy kínzás és szivatás. Maga a közösség jó, csak mindenki fáradt a szar programoktól.
Én szégyelltem magam a szervezők helyében, hogy mennyire jó tábort lehetne szervezni egy ilyen közösséggel, viszont ők már a legelejétől kezdve kiölik az emberből az életkedvet mindenhez. Remélem, hogy ez az üzenet változást ér el, hogy mert ez nem egy gólyatábor, hanem sokkal inkább egy kinzótábor.
Saját tapasztalatból tudom milyen a tábor, most voltam. 362 gólya volt összesen. Ebből 60 lány volt.
A leutazás részleteiről napokig nem tudtunk semmit. Majd tábor előtti nap 11-kor jött az email, hogy mikorra menjünk Székesfehérvárra, mert buszozunk. A vicc az, hogy a Nyíregyházi lakos 8-ra, a Budapesti meg 11-re mehetett. (tudták, hogy ki hol lakik, meg kellett adni). Ragaszkodtak hozzá, hogy ne a táborba érkezzünk közvetlenül. Ez azért volt, mert a busz valójában a falu túlsó végében rakott ki minket. Onnan 30 fokban, több mint egy órán át Süss fel napot ordítva (szünet nélkül) cipeltük a bőröndjeinket a táborba. (TILOS volt húzni) A helyi lakosok kijöttek reklamálni mind a 8 db turnusnál.
A tábor nagy részében üvöltve kommunikáltak a gólyákkal. Érkezéskor az összes táskát kipakoltatták és minden egyes ruhádat kirázatták: póló, nadrág, alsónadrág, bugyi, melltartó, sőt a zoknit is. (Ha szerencséd volt rázhattad te, vagy ha nem volt, akkor az egyik felsőbbéves). A kaját (szendvicset, kávét) ki kellett dobni, gyógyszert elkobozták (fájdalomcsillapítót is). Este kérni kellett, ha szükséged volt rá. Mindenkinek kötelező a testi MOTOZÁS, amit a biztonsági szolgálat végzett. Első nap csak késő este kaptunk enni.
A tábor egész ideje alatt kötelező az általuk adott pólót viselni. Azt tanácsolták, hogy vegyünk fel alá még egyet (másodfokú hőségriadóban), nehogy leizzadjuk, azt amelyiket adták. Volt egy kötelező köszönés, amit üvölteni kellett minden alkalommal. Fatmazol (Fa*ért magázol) és Tehabihi. A jelentést csak a harmadik nap estéjén tudtuk meg. Kötelező volt a magázódás, egymás között is. Mindenkit Kollégának és Kolleginának kellett nevezni egy olyan táborban ahova elméletben ismerkedni mész. (nevekre senki sem emlékszik)
Bár óvszert nem vihetsz be, a szobák KOEDUKÁLTAK (1-2 lány és 13 fiú). Szobánként 2 felsőbbéves a földön aludt, hogy "testükkel megakadályozzák" a mosdóba való kijutást. A tábor végén lehetett inni alkoholt (töményet is). A seniorok részegre itták magukat.
Enni 10 perced volt. HA nem fejezted be, ott kellett hagynod az ételt. Mindenki éhes maradt.
Külön mosdó szünetek voltak. Napi max 3 db. 1 perc után üvöltve jöttek, hogy menjenek ki az emberek, jönne a következő csapat. A fürdés sem volt sokkal jobb. Fiúknak 2, lányoknak 5 percük volt. STOPPERREL mérték. Ebbe beletartozott a tusolás. a fogmosás, a mosdózás és az öltözködés. Végig egy piros baseball ütővel ütötték a falat és a zuhanyfülkéket, üvöltöztek, hogy siessünk, mindenki ránk vár. Nagymosdózni TILOS volt, esélyed sem volt rá, mindig verték a fülke ajtaját. Harmadik nap bejelentették, idézem "most már szarni is lehet".
Második nap 10 professzor tartott előadást kb 3 órán keresztül. Este megtudtuk, hogy valójában csak felsőbbéves diákok és bekamuzták az egészet. Voltak KAMU GÓLYÁK is. 3-at lelepleztek, de ki tudja mennyien voltak még. Más egyetemekről jöttek, volt ELTE-s is. (VÉGIG IGAZI GÓLYÁNAK ADTÁK KI MAGUKAT, A NEVÜK IS HAMIS VOLT)
Első este, a színjátszó kör előadást tartott, ahol a tömegből kirántottak egy "kövér boszorkányt". Az egész tábor előtt MEGALÁZTÁK és "máglyán elégették". Az előadás végén kiderült, hogy ő is a színjátszókör tagja, az egész csak egy műsor volt. De így is nagyon megalázó és megrázó.
Tilos volt fényképezni és videózni, de ők ezer képet készítettek. Volt akit alvás közben lefotóztak, majd kivetítették a tábor előtt. Egész tábor alatt könyörögtek, hogy senki NE MESÉLJEN A TÁBORRÓL. Hogy a következő évfolyamnak ne spoilerezzük le a poént. (amit még mindig nem látok)
Hazamenetelnél szerveztek 2 buszt. 300 emberre (addigra sokan elmentek). Aki nem fért fel, az mehetett volánnal. De a tábort reggel 8-ig mindenkinek el kellett hagynia.
Az egész tábor hangulata MEGFÉLEMLÍTŐ volt, minden lehetőséget megragadtak arra, hogy akadályozzák a spontán csoportosulást. Minden mozdulatunkat kontrollálták. Mindenhova követtek minket, még a wécére is. Ez inkább volt KATONAI KIKÉPZŐTÁBOR, mint gólyatábor. A szervezők fölényeskedtek és visszaéltek a hatalmukkal.
Azokat akik bátrak voltak és hazamentek KIFIGURÁZTÁK később. Azt mondták az 5-öd éves szervezők (3,5 éves a képzés), hogy a korán hazautazók nem fogják elvégezni az egyetemet, ha félbehagyják már a tábort is. Valójában ők azok, akik már többször lebuktak.
KOLLÉGA CSAK ABBÓL LESZ, AKI EL IS VÉGZI AZ EGYETEMET.
Nagyon jól tetted, hogy hazamentél. Sajnos senki nem tudta hányan mentek haza a vége előtt. Végig titkolták. Semmi konkrétumot nem tudok a számokról. Nagyon köszönöm, hogy kiposztoltad a tapasztalataidat. Én is remélem, hogy elindul valami változás végre (sok posztot látok 10-15 évvel ez előttről is, akkor is ilyen volt a helyzet).
Kedves 53 mas. Igen, többen érezték rosszul magukat a táborba. De mit vártatok egy gólyatáborba? Alap hogy szívatják a gólyákat, és a többség túlélte és jól szórakozott. Az hogy neked nem tetszett attól még nem biztos, hogy rossz max nem neked való. Az elején elmondták, hogy SEMMIT se kötelező csinálni, és bármikor haza mehetsz ha nem érzed jól magad. Ezek után nem értem miért kell kiakadni.
Tételesen cáfolva az állításaid:
A buszozás teljesen random volt, én Budapestről kellett 8ra menjek, de ezt való igaz beoszthatták volna okosabban. Szerintem túlélhető volt az oda út, egyrész voltak szüntek, és adtak inni folyton. A lányok bőröndjét a fiúk vitték, fiúként meg csak elbírsz egy bőröndöt.
A motozás tényleg fura volt, de államilag kötelező MINDEN gólyatáborba, szóval ez nem a szervezők kívánsága volt.
Opcionális volt alá venni egy másik pólót, nem volt kötelező. Nem volt kötelező kollégának/kolleginának nevezni egymást, magázódni kellett de max rád szóltak ha nem tetted. De ez nem tudom miért gátolná az ismerkedést (?)
Tényleg hülyeség volt a gumi tiltás, bár őszíntén szerintem nem lett volna alkalom használni. És szerintem ez nem is baj.
Nem 10 perced volt enni és szerintem rajtad kívül mindenkinek sikerült megennie az ételt. Első nap tényleg kevés kaja volt, de utána nem volt mindenki éhes ezt nem tudom honnan veszed.
Igen való igaz gyorsan kellett fürödni, de szerintem poén volt. 1 alkalommal volt ez, ha annyira zavar akkor nem fürödsz egy napig. Mosdózni külön is el lehetett menni ha megkérted a seniorod, nem tudom honnan veszed h nagyvécézni tilos volt, egyrészt mondták is meg tapasztalatból is tudom, hogy szabad.
Igen, tilos volt fotózni, mert nem szeretnéd magadat visszanézni ha részegen nagyon gáz dolgokat teszel. Szerintem túléled ha látnak rólad egy alvós képet. Max nevetsz egyet.
Nem könyörögtek (nemtudom ez így honnan jött), csupán megkértek, szerintem okkal, és annak ellenére hogy neked nem tetszett egy csomó más emberek igenis tetszett és számukra elrontod a spoilerrel. De mindegy gondolom téged ez a legkevésbé se izgat. Én örülök hogy nem tudtam meg előre véletlen.
Szerinted ha egy másodéves megbukik akkor harmadéves lesz?
(segítek létezik msc képzés is)
"való igaz gyorsan kellett fürödni, de szerintem poén volt"
Kinek poén, kinek buta bunkó megnyilvánulás.
Már cikk is van a táborról, a FB-on terjed.
Én csak egyet nem értek. Én karatetáborokba járok, évente többe is, vagy 26 éve. Ott szigor van és fegyelem. Mégsem jellemzö az ilyen szintü köcsösgség.
A másik amit nem értek. Ordít nekem az idióta. És? Mi van ha leszarom? Megver? Vagy mi?
Meg azt olvastam, hogy elvették a gyógyszereket, meg kiforgattatták az emberek csomagjait. És ha nem forgatom ki? Mit csinál? Elveszi eröszakkal?
Ezárt akár rendört is lehetne hívni, és azzal jár jobban.
Vagy manapság már mindenki ilyen tökkelütött, növény szinten élö tediide teddoda ember, akivel mindent meg lehet csinálni?
államilag kötelező MINDEN gólyatáborba
Törvény?
53, a stanfordi börtönkísérlet (vagy Zimbardo-féle börtönkísérlet) jut az egészről az eszembe, jól teszi, tette aki otthagyta és hazament hamarabb, nem kell hagyni, hogy bármit megtehessenek az emberrel, nem az az erős aki kibírja ezt, hanem aki tudja hol vannak a határai és nem tehetnek meg vele akármit
- úgy mondom ezt, hogy kétszer voltam már jó! gólyatáborba, létezik olyan, nem kell hozzá értelmetlen, nem-vicces szivatás, önfeladás vagy fizikai szükségletek korlátozása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!