Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a gyalogos úgy lép a...

Ha a gyalogos úgy lép a zebrára, hogy pontosan látja, hogy a közeledő autó nem tud megállni, akkor is a gyalogost hozzák ki bűnbaknak?

Figyelt kérdés
2022. szept. 24. 20:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 A kérdező kommentje:

Te vágod már sokadszorra hozzám, hogy nem közlekedek.

Akkor most te válaszolj: Ültél már buszon? Hány esetben indult időben a megállóból?

2022. szept. 26. 11:50
 62/79 anonim ***** válasza:
91%
1-2 perces eltéréssel mindig akkor érkezik, amikorra ki van írva. Amúgy nem hozzánk, autósokhoz van igazítva, mert nem vagyok autós. :) És nem, nem az autósokhoz van igazítva, mert a nagykörúti villamosok is így járnak, pont mikor felszállnak az utasok, jön a piros, és képzeld, akkor a körúton közlekedő autósnak is piros, rákanyarodónak meg gyalogosnak zöld. Szóval senkire nincs szabva, hanem egy ökör csinálta.
2022. szept. 26. 11:57
 63/79 A kérdező kommentje:

"És nem, nem az autósokhoz van igazítva, mert a nagykörúti villamosok is így járnak, pont mikor felszállnak az utasok, jön a piros, és képzeld, akkor a körúton közlekedő autósnak is piros"

Igen, a villamosnak akkor lesz piros, mikor az utasok fellszállnak. De az miért lenne baj az autósoknak? Ők még bőven átmehettek a zöldön, míg a vilamosra szálltak fel.

2022. szept. 26. 12:07
 64/79 anonim ***** válasza:
0%
Nem, megint félreértesz, amint az utasok befejezik a felszállást, kap egy pirosat és áll még 1-2 percet.
2022. szept. 26. 12:08
 65/79 anonim ***** válasza:
0%
4-6-oson Mester utca, Corvin-negyed, Blaha pl. ilyen megálló, szinte kivétel nélkül mindig így van.
2022. szept. 26. 12:09
 66/79 A kérdező kommentje:

"1-2 perces eltéréssel mindig akkor érkezik, amikorra ki van írva"

Akkor visszatérhetünk arra, hogy hogyan akarsz ehhez lámpát igazítani. Ha mondjuk menetrend szerint 14:30-kor kellene a megállóból indulnia, és ehhez igazítottan a lámpa is 14:30-tól zöld, akkor mégis hogyan menjen át rajta az a busz, ami 1 vagy 2 percet késik? Nagyon kevés helyen ég 1 percig a zöld.

2022. szept. 26. 12:12
 67/79 A kérdező kommentje:

Semmit nem értek félre, ugyanerről beszélek. Szóval miben hátrányos az autósnak, hogy akkor lesz piros, amikor pont indulhatna a villamos?

2022. szept. 26. 12:14
 68/79 anonim ***** válasza:
0%
Én ehhez nem akarok lámpát igazítani, mert nem az én dolgom. Csak megfogalmaztam egy olyan kritikát a tömegközlekedéssel szemben, amit rengetegen rengeteg helyen megfogalmaztak már (!) és visszakanyarítva az előző témához, szerintem az Ikarusok emiatti extra alapjáraton állása nagyobb környezetszennyezés, mint amikor valaki két sarokra is autóval megy, mert ugye úgy jutottunk ide, hogy szerinted az etikátlan környezetszennyezés.
2022. szept. 26. 12:14
 69/79 anonim ***** válasza:
0%
#67 senki nem mondta, hogy az autósnak ez hátrányos lenne, azt mondtam, hogy ez a tömegközlekedés szervezésében hátrány és extra környezetszennyezést is jelent.
2022. szept. 26. 12:15
 70/79 anonim ***** válasza:
29%
Mert ugye ha erkölcsi alapon közelíted meg a dolgot, és az erkölcsöd része a környezetszennyezés kerülése, akkor ne járj ilyen buszjáratokkal, amik feleslegesen pöfögnek, majd ha sokan kerülik, ritkítják a járatot. :) Ez lenne az erkölcsös szerinted, nem?
2022. szept. 26. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!