Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a gyalogos úgy lép a...

Ha a gyalogos úgy lép a zebrára, hogy pontosan látja, hogy a közeledő autó nem tud megállni, akkor is a gyalogost hozzák ki bűnbaknak?

Figyelt kérdés
2022. szept. 24. 20:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
94%
Jézusom, komolyan mondom nem tudok kiigazodni rajtad. A stílusod és a helyesírásod alapján egy teljesen értelmes ember vagy, de mintha lenne egy szűrő a szemedben, ami megakadályozza az olvasott szöveg felfogását. Beidézed, hogy "sem feltétlenül etikátlan", mit szűrsz le ebből? "Nem etikátlan." Az a "feltétlenül" valahol eltűnt a süllyesztőben. Így semmi értelme kommunikálni, pedig látod, még azután is hajlandó voltam, hogy mindenféle diploma meg nyolc pszichológiai szakvizsga bemutatása nélkül diagnosztizáltál a látatlanban erkölcstelen, egoista embernek.
2022. szept. 25. 13:58
 42/79 A kérdező kommentje:
Te felesleges környezetszennyezésről beszéltél, ami szerintem minden esetben etikátlan. Ha valaki a rokkantsága miatt száll autóba, az nem "felesleges" környezetszennyezés.
2022. szept. 25. 14:02
 43/79 anonim ***** válasza:
95%
Elnézést, legközelebb idézőjelbe teszem a feleslegest. Ennyi erővel mondhatnám, hogy a sarki közértbe menni autóval (ismétlem, én nem csinálnék ilyet) kevésbé felesleges környezetszennyezés, mint másnak vidékre vonatozni a nagyihoz vagy leugrani a Balatonra. Elvégre az élelmiszerbeszerzés létszükséglet, a családi élet fizikailag nem az.
2022. szept. 25. 18:49
 44/79 anonim ***** válasza:
94%
Vagy mondok feleslegesebb környezetszennyezést: Budapest belvárosában úgy van hangolva a közlekedés, hogy a busz áll a megállóban, amíg zöld a lámpa, aztán szépen elindul, és megáll a pirosnál. Na, az azért szennyezőbb, mint a közértbe autóval menni. És ez kinek a hibája? Nem a buszsofőré, és nem a tömegközlekedőé, hanem a közlekedésszervezőé. Tehát felesleges környezetszennyezés, de ki az erkölcstelen ebben a szituációban szerinted? :D Vagy akkor is erkölcstelen vagyok, ha nejlonba teszem a paradicsomot, mert feleslegesen használok műanyagot? Vagy az az erkölcstelen, aki tudja, hogy ez nem jó, mégis kirakja közhasználatra a zacskót? Ne a kisemberen verd már le minden világfájdalmad "erkölcsösség" terén.
2022. szept. 25. 18:52
 45/79 anonim ***** válasza:
94%
(Amúgy tudom, hogy ez már bőven eltér a témától, de hát neked is az a szokásod, hogy egy komplex dologból egy tetszőleges dolgot kiragadsz, és azon lovagolsz, miközben szövegértés nulla. Hatszor leírtam legalább, hogy igenis az autó minimum 98%-ban a hibás egy zebrás gázolásnál, azt valahogy nem olvasod el.)
2022. szept. 25. 18:53
 46/79 A kérdező kommentje:

Az, hogy az ember szeretne a családjával lenni, nem rossz tulajdonság, míg a lustaság az.

"Nem a buszsofőré"

De, a buszsofőré, ugyanis általában szándékosan várja meg, hogy piros legyen. Mivel naponta 2 és fél órát tömegközlekedek elég gyakran tapasztalom, hogy már mindenki felszállt, a buszvezető csak 10 másodpercre rá csukja be az ajtót.

És persze a közlekedésszervezőé is, aki a ti seggeteket nyalja, és ezért szándékosan úgy állítja a lámpákat, hogy a busznak piros legyen. Nézd meg pl. a Fővám téren, hogy a trolibusznak mennyi ideig piros, miközben semmi nem megy keresztbe. Vagy nézd meg a Thököly úton a kifele menő buszokat, hogy a Róna utcánál az esetek 90 százalékában pirosat kapnak. Vagy a Thököly úton befelé, a Murányi utcánál megszűnik a buszsáv, és a busznak kell megvárnia, hogy az autósok beengedjék. Ahelyett, hogy az autós sáv szűnne meg. Szóval jó, hogy a közlekedésszervezőt hibáztatod, de ők egytől egyig nektek kedveznek.

2022. szept. 25. 20:40
 47/79 A kérdező kommentje:
Azzal érvelsz, hogy miután ti feleslegesen autóba ültök, MÁSOK miért nem tesznek meg mindent a környezetvédelemért, ha már nektek nem sikerült.
2022. szept. 25. 20:50
 48/79 A kérdező kommentje:
(Mert ugye a busz pirosa nem is létezne egy olyan kereszteződésben, ahol minimális autóforgalom van.)
2022. szept. 25. 20:52
 49/79 A kérdező kommentje:

Bocs, csak nem tudom úgy megfogalmazni a gondolataimat, hogy te is értsed. Szóval:

Te elcseszed a közlekedést, majd a közlekedésszervezőn vered le, hogy nem javítja elég jól a te elcseszésedet.

Így már érteni fogod.

2022. szept. 25. 20:58
 50/79 anonim ***** válasza:
100%
51: Te most magadnak irogatsz? :D
2022. szept. 25. 21:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!