Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos autóval csak az...

Az elektromos autóval csak az a bajod, hogy sokáig kell tölteni?

Figyelt kérdés

2024. aug. 18. 16:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/133 anonim ***** válasza:
#65: és mi lesz ha felrakok ide az autómról egy képet? elcsöppen majd a nyálad?
2024. aug. 19. 17:27
 62/133 anonim ***** válasza:
#65: ez valami fétis? beszélgettél már erről a pszichológusoddal...?
2024. aug. 19. 17:28
 63/133 anonim ***** válasza:

Nem fétisnek hívnám, inkább csak kellően jó emberismerőnek tartom magam ahhoz, hogy tudjam, hogy egy magadfajta hétköznapi parasztnak nincsen EV-je. Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy meg tudsz-e cáfolni. Be tudod-e bizonyítani, hogy tévedek és szar emberismerő vagyok.

Egyenlőre még nem sikerült, minden szavaddal egyre biztosabbá válok az igazamban.

2024. aug. 19. 17:32
 64/133 anonim ***** válasza:
#64: kicsit gondolkozzál még ezen paprikajancsi, hátha sikerül összerakni... :) :) :) :) :)
2024. aug. 19. 17:32
 65/133 anonim ***** válasza:
#68: és ha bebizonyítottam akkor mi lesz? rohansz a szalonba megrendelni a tesládat...? egyébként csak szólok, hogy én sosem írtam, hogy lenne elektromos autóm :D
2024. aug. 19. 17:35
 66/133 Beviz Elek ***** válasza:

Ahol töltesz és elhúzol az a DC töltő, az AC töltő lényege viszont hogy felrakod az autót és órákra ott hagyod, mire visszaérsz tele van.

Már többször leírtam csak sajnos szelektíven kiválogatsz mondatrészeket amibe bele tudsz kötni: a szintetikus üzemanyaggal való közlekedésnek többszörösen nagyobb az energiaigénye, magyarul többszöröse lesz árban az elektromos autóval való közlekedéssel szemben. 4x annyi alapanyag kell, 4x annyi lesz az ára, és arról még nem beszéltünk hogy az áram ott a falban a konnektorban, a szintetikus üzemanyagot elő kell állítani, ki kell szállítani stb. Ha már működne a szintetikus üzemanyagok teljes ellátási lánca akkor is 5-6x drágább lenne mint EV-vel közlekedni és csak idő kérdése lenne míg az EV-k leváltják a belsőégésűeket, úgy hogy a szintetikus üzemanyag előállítása csak bemutató szinten létezik így nincs is miről beszélni.

Mégegyszer, nem arról van szó hogy mi jár gyerekcipőben és mi nem. Az egyik sokkal olcsóbb mint a másik, az fog érvényesülni.

2024. aug. 19. 17:35
 67/133 anonim ***** válasza:

#70 "egyébként csak szólok, hogy én sosem írtam, hogy lenne elektromos autóm"

12/71 anonim ***** válasza:

0%

Nekem semmi bajom nincs vele, kettő is van itthon, egy Model 3 a feleségemnek és egy S nekem.

tegnap 18:23

2024. aug. 19. 17:37
 68/133 anonim ***** válasza:
#72: Azt nem én írtam, soha nem volt Teslám.
2024. aug. 19. 17:40
 69/133 BeefEater ***** válasza:

Ehhez a topichoz kell a popcorn, nem csalódtam :D

Aki manapság elektromos autót vesz, annak általában van otthon hol töltenie (panelek környékén nem az új autók a jellemzőek), tehát ez megoldott. Sok értelmes munkahely biztosít ingyenes (vagy nevetségesen olcsó) töltési lehetőséget a dolgozóinak. (És az is valószínű, hogy akinek van pénze új autóra, az nagyobb eséllyel dolgozik ilyen munkahelyen.)

Akik most 15 évnél idősebb autóval járnak, nekik az elektromos autó kora 10-15 év múlva fog valószínű elkezdődni. Addigra az utcán töltés is megoldott lesz, nekem a kedvencem a villanyoszlopba épített lassú töltő. Villanyoszlop meg sok helyen van már most is.

Ha valaki vontat, vagy napi 500 km -t megy, akkor annak jelenleg tényleg nem igazán van elektromos alternatíva, de azért ők a kisebbség (bár igen hangosak). Néha úgy hangzanak nekem, mintha a kamionsofőr mondaná, hogy milyen hülyeség a Ford Fiesta, mert azzal nem lehet félpótkocsit vontatni.

Az alternatív üzemanyag problémájáról már írtak előttem. A hidrogénből sem lesz semmi, a Mirai is egy sikersztori (jah, mégsem), ráadásul a hidrogén autók is EV-k, csak a H2 -t használva menet közben töltenek.

A természetes forrásból előállított üzemanyagot (energianövény, hulladékból, stb) meg a légiközlekedés fogja mindent felszívni.

Megy az EV-k miatt a hiszti azoktól az autógyártóktól, akiknek nem sikerült megugraniuk egy minimális szintet (olvasott valaki mostanában bármi mást a Stellantis vezérétől?), míg más autógyártók elvannak. Az eladások tényleg lassulnak, de ez nem feltétlenül jelenti a világ végét: sok helyen kifutottak a jelentős állami támogatások, városok elkezdik megszüntetni az ingyenes parkolást, akinek volt rá pénze már vett. A legnagyobb probléma szerintem ott van, hogy a belépő szintű modellek jóval drágábbak az ICE-verziónál és erre még nincs jó megoldás. Ez a piaci részesedést is vissza fogja egy jó darabig fogni.

2024. aug. 19. 17:42
 70/133 anonim ***** válasza:

#71 "nem arról van szó hogy mi jár gyerekcipőben és mi nem. Az egyik sokkal olcsóbb mint a másik, az fog érvényesülni"

És szerinted az árnak nincsen semmi köze a technológiai fejlettséghez? Szerinted minden a világban annyiba kerül ma, mint amennyibe a technológia megszületésekor került? Amikor az 1990-es években rengeteg kudarc után, ami után sokan azt hitték, hogy lehetetlen, megalkották az első nagy fényerejű kék LED-et, akkor egyetlen darabnak az előállítása mai áron kb. $50 volt. Manapság 2 forintért veszel egy tízes csomagot.

Mellesleg az is jól mutatja, hogy fűszálakba kapaszkodsz, hogy a 100km-re vetített energiaszükségletet az EV esetében csupán a FELHASZNÁLT energiára vetítetted ki, míg a szintetikus üzemanyagnál a felhasznált energia ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ szükséges energiát kalkuláltad. Az ilyenfajta hamis érvelések tipikusan azoknak az ismérve, akik kifogytak a valódi érvekből és már csak hazugságokkal tudják fenntartani a látszatot.

Ilyen aljas, szánalmas eszközökre meg nem vagyok kíváncsi, úgyhogy én itt be is fejeztem ezt a témát. Laikusokkal nincs értelme.

2024. aug. 19. 17:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!