Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos autóval csak az...

Az elektromos autóval csak az a bajod, hogy sokáig kell tölteni?

Figyelt kérdés

2024. aug. 18. 16:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/133 Beviz Elek ***** válasza:
7%

Feldugod a seggedbe az ujjad, megforgatod kétszer és így találsz ki számokat amiből levezeted hogy melyikkel jársz jobban anyagilag. Szakembernek adod elő magad, de valójában bohóc vagy.

Nézz statisztikát hogy mennyi időnként kell akkut cserélni, ne csak számokat és árakat böfögj.

A szintetikus üzemanyag szintén zenész. Az energia pénz, többszörösen több energiába kerül 100km-t megtenni szintetikus üzemanyaggal mint elektromos energiával. Ha minden reggel tele “tankkal” vár az autód és töredékébe kerül közlekedni mintha rendszeresen benzinkútra járnál, akkor szerinted hányan fognak a szintetikus üzemanyagra szavazni?

2024. aug. 19. 11:59
 42/133 anonim ***** válasza:
Mindenki, aki nem tudja otthon tölteni az autóját
2024. aug. 19. 12:02
 43/133 Koplárovics Béci ***** válasza:

#39: te abból indulsz ki, hogy huszonéves autókkal is kell közlekedni. Megértem, erre van pénzed, leírtad, hogy gombokért dolgozol. De az elektromos autó nem azoknak való, akik egymillióért vesznek használt autót. Szóval te már megint az almát a körtével kezded összehasonlítani. Én megértem, és nem kétlem, hogy a szakmádban jó vagy. Ettől függetlenül valóban nem egy ligában játszunk ezen a téren. Ne haragudj, de ráálni a szervizállásra és használni egy autót nagyon nem ugyanaz a liga valóban. Azt is megértem, hogy minden amit leírtál abból a félelemből fakad, hogy ha nem lesz belsőégésű autó, akkor esetleg kevesebb lesz a munkád - fejlődj (még attól is többet, amit ide most leírsz majd).

"Akkor ki járt jobban anyagilag?"

Sehol sem írtam, hogy hosszú távon én anyagilag jobban járok. Ismét alma és körte: te egy közel húszéves autó és egy új autót hasonlítasz össze. A te szavaiddal: most épp te csomagolod a rothadt mogyorót aranypapírba.

"Tehát az az érdekes helyzet állt elő, hogy az EV legnagyobb előnye a rövidtávú használat, viszont a rövidtávú használat városban létezik, ahol 100-ból 99 ember nem tudja tölteni otthon."

Azt állítod, hogy az emberek 99%-a panelban/lakóparkban lakik? BÁRMELYIK kertes házban, ahová áramot lehet bekötni, ott a töltés megoldható. Az, hogy valaki ezt nem teszi meg, ha megtehetné, az az ő baja. Sőt, lakóparkokban is egyre gyakoribb, hogy pl a beállóhoz/garázshoz töltő is telepíthető. Tehát tovább nő azok száma, akik tudják tölteni otthon az autójukat (ha akarják). 1%... Ne röhögtesd ki magad.

"Ha az otthon töltés lenne a norma, akkor senkit sem zavarna a töltőhelyek hiánya, viszont nem is létezne hiány, mindig lenne szabad."

A töltők hiánya NEM a napi töltéseknél probléma, hanem amikor hosszabb távra menne az ember (amíg sok helyen ingyen volt a töltés, addig persze sokan direkt nem töltöttek otthon - fejlődj! Olvass!). Ebből a mondatodból is látszik a tapasztalatlanság (vagy tudatlandság?). Amikor az elektromos autó komforzónájából (hatótávjából) kilépne az ember... Na akkor nincs ott, és olyan gyorstöltő, ami kellene. De ez is elsősorban Magyarországra jellemző dolog. És hogy hely ne lenne? Igaz, ahol kialakítanak 1-2 töltőhelyet, ott valóban hamar nem lesz hely. Ahol van bőven, ott meg nem, vagy nagyon ritkán. Hétköznap valahogy ezeken a helyeken is jobban van hely. Hétvégén kevésbé. Vajon miért? Csak nem hétköznap otthon tölt az ember, hétvégén pedig elindul, és ott, ami épp útba esik? Ki érti ezt...

"De, akartál. Ezért vagy itt. Egészen biztosan nem véletlenül nyomogattad a billentyűzetet. Csak talán kezd leesni a kétfilléres, hogy nincs igazad és most próbálsz visszatáncolni."

Az olajcsere árára gondoltam itt, te értelmezni sem képes egyed. Örülök, hogy már azt is tudod, hogy én mit gondolok. Ez is csak azt bizonyítja, hogy semmit sem tudsz. Ha meg direkt csak kiragadtál egy részletet, akkor miért akarsz a többieknek hazudni, a többieket átverni?

2024. aug. 19. 12:05
 44/133 anonim ***** válasza:
Azért nem lepődnél meg, ha kiderülne, hogy hányan laknak saját családi házban a fővárosban és hányan valami társas megoldásban
2024. aug. 19. 12:10
 45/133 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Azért nem lepődnél meg, ha kiderülne, hogy hányan laknak saját családi házban a fővárosban és hányan valami társas megoldásban"

Hányan? És miért csak Budapestről beszélünk? A napi 100km-be elég nagy terület belefér, az agglomeráción túl is. Erre direkt nem gondolsz, esetleg a Budapest vége tábláig ér a világ?

2024. aug. 19. 12:23
 46/133 Beviz Elek ***** válasza:

Kidugod az orrod a szervízből és nem látsz töltőt. Oké… Ez nem lesz mindig így.

-Saját beállóval rendelkező házak megoldva.

-Az elektromosok terjedésével a munkavállalók igénye nő a munkahelyi töltési lehetőségre, egyre több munkaadó telepíttet töltőt a telephelyre (az utolsó 3 munkahelyem mindegyikén van már töltő), ezzel a panel és társasházi lakók jelentős része is meg tudja oldani a töltést.

-Ahogy nő az elektromosok aránya, úgy nő az igény a társasházi/panellakásokhoz tartozó parkolókban telepített töltőkre. Ennek következményeképp gombamód fog terjedni ez is.

-Gombamód fog szaporodni az utcákon az AC töltési lehetőség is.

Ne a múlt évtized állapotába akard beilleszteni a jövő közlekedését, már a jelenben is élhető a villany amennyiben hajlandó vagy kinyitni a szemed.

2024. aug. 19. 13:54
 47/133 anonim ***** válasza:
64%
Én csak azt nem értem, hogy aki 20 éves lepukkant autót vezet, az miért érzi felhatalmazva magát, hogy hozzászóljon az elektromos autó témához? Ezeket az autókat nem neki gyártják.
2024. aug. 19. 13:59
 48/133 anonim ***** válasza:
#47 Megmutatnád a tiédet? Tudod, mi ócska szar prolik vagyunk, nekünk sosem lesz, úgyhogy legalább képen szeretnénk látni egyet. Mondjuk a tiédet. :)
2024. aug. 19. 15:03
 49/133 anonim ***** válasza:

#46 "Gombamód fog szaporodni az utcákon az AC töltési lehetőség is."

Nem fog.

1. És mégis hova lesznek ezek rakva? Mondd már meg, hogy melyik városban és pontosan hol van hely több száz töltőnek.

2. Az EV eladások száma már most is majdnem stagnál. A 10%-ot sem éri el az EV-k aránya a piacon és már most közel elérte a csúcsot. Mégis ki az az idióta, aki ilyen picike felhasználói bázis kiszolgálására milliárdokat költ el? Ilyen pici létszámmal nem foglalkozik a kutya sem. Ez biznisz! Üzlet! Nem pedig a máltai szeretetszolgálat. Üzletben csak a pénz számít, de ilyen pici létszámmal soha sem térülne meg a befektetés, ezért soha senki nem is fog bele pénzt ölni.

3. Ha az EV lenne a jövő, akkor hosszútávú befektetésnek jó lehetne, a baj csak az, hogy az EV nem lesz hosszútávú. 10 év múlva csak nevetni fogunk ezen a hóborton. Vagyis hát ti nem annyira fogtok nevetni, csak mi nevetünk majd, hogy milyen keményen lehúztak titeket, mert bedőltetek ilyen alpári hazugságoknak.

A jövő a szintetikus üzemanyag, az autógyártók már rég azon dolgoznak a háttérben, nem pedig az EV-n. Erre sok bizonyíték van. Ideje felébrednetek.

2024. aug. 19. 15:13
 50/133 anonim ***** válasza:
#49 Értem. Tehát Volán bérleted van. Nem ciki végülis az sem, csak egy kicsit. :)
2024. aug. 19. 15:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!