Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos autóval csak az...

Az elektromos autóval csak az a bajod, hogy sokáig kell tölteni?

Figyelt kérdés

2024. aug. 18. 16:24
 101/133 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Melyik része nem érthető annak, hogy MAJDNEM? "

Gyártók közül egyedül a Renault hagyta ott. 6-ból 1. MAJDNEM...

"Melyik része nem érthető annak, hogy "MÉG"? "

Leírnád kérlek, hogy mit értesz az önfenntartó hibrid alatt, hogy ne legyek buta mint a sár, mint a bot? Vagy ha valami értelmeset kell írni, az már nem megy? Kíváncsi vagyok rá. Ki tudja, akár még érdekelhet is. Tudod én a fejlődés mellett vagyok, nem a 20 éves elavult technológiát támogatom, hanem azt, ami a jövőbe vezet. És ha tudsz egy értelmes leírást arról, amiről itt eddig csak összevissza írsz, akkor talán még érdemesnek is tarthatom arra, hogy higyek benne. Nem vagyok annyira begyöpösödve, mint te.

2024. aug. 20. 12:56
 102/133 anonim ***** válasza:

Mondjuk amit most művelnek a jelenben, az ide vezet egyenesen mint "jövő" :)

https://www.youtube.com/watch?v=UPD0srSiOFE

2024. aug. 20. 13:11
 103/133 anonim ***** válasza:

"Gyártók közül egyedül a Renault hagyta ott"

Meg az Audi. Meg a Mercedes. Meg a BMW. Meg a Nio. Hoppá hát ez egy picikével több, mint egy.

Tudod mi a legviccesebb? Ha valóban csak egyetlen gyártó szállt volna ki, az is engem igazolna, hiszen az is nettó veszteség lenne a Formula E számára, míg az ICE hibrid szériákban a friss csatlakozók es csatlakozni vagyok száma, kategóriától függően, 4-10 között van. Az elektromos gyártókat veszít (szerinted egyet, valójában ötöt), az ICE hibrid szériákba még legalább ennyien, vagy még többen csatlakoznak be.

Úgyhogy akár egy, akár öt márka szállt ki az FE-ből, akkor is ugyanúgy igaz, amit mondok. 😂

"Leírnád kérlek, hogy mit értesz az önfenntartó hibrid alatt"

Megtettem. Ott van minden abban a korábbi válaszomban. Pontosan és részletesen leírtam. Nem két szóval, nem szar helyesírással, nem értelmezhetetlenül. Annál érthetőbb akkor sem lesz, ha leírom újra. Ha ott nem tudod értelmezni, akkor akkor sem fogod tudni, ha újra leírom.

2024. aug. 20. 13:15
 104/133 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Meg az Audi. Meg a Mercedes. Meg a BMW. Meg a Nio. Hoppá hát ez egy picikével több, mint egy."

És nagyon messze van a MAJDNEM mindtől.

"az ICE hibrid szériákban a friss csatlakozók es csatlakozni vagyok száma, kategóriától függően, 4-10 között van."

Mint a F1, ahonnan szintén leléptek gyártók, és max az Audi van, ami menne vissza? Vagy a gyakorlatilag halott túraautó bajnokság? Esetleg a DTM? Mind minimum a hibrid felé tart, ami az átmenet az elektromos autózás felé... És hát ugye, ha egyelőre nem lehet, akkor nem lehet.

"Annál érthetőbb akkor sem lesz, ha leírom újra. Ha ott nem tudod értelmezni, akkor akkor sem fogod tudni, ha újra leírom."

Hát ha abból lenne egy hibrid önfenntartó, amit leírtál, akkor te valami fizikai zseni lehetsz. Vagy fizikai analfabéta. Ha előbbi, akkor tényleg kíváncsi lennék, hogy az mitől lenne önfenntartó, ha egy rendszernek eszméletlen mennyiségű üzemanyagra van szüksége az elektromos rendszer mellett. Hiszen sem a F1, sem a WEC autói nem képesek egyetlen km-t sem megtenni tisztán elektromos üzemmódban. Ettől meg még egy Prius is többre volt képes 20 éve (igazából olyan is van, aminek napelem van a tetőn - arra elég is, hogy a szellőztetés menjen róla nyáron). Ez lenne a nagy találmány? Ehhez még legalább annyi fejlesztés szükséges még, mint az elektromos autózás valóban komfortossá tételéhez.

Egy autó teteje ˇ2m2. Ezzel kemény 500Wh érhető el ideális esetben, az autón ettől kevesebb. 500W maximum a megfelelő hőmérséklet tartásához elegendő, mozgásra igencsak kevés egy 1.5-2t-s autó esetében (0,7LE). Ebből nem lesz önfenntartás. A mozgási energia visszanyeréséből pedig a ma ismert fizika miatt nem tudsz annyi energiát vissznyerni, mint amennyit a mozgatásra elhasználtál. És nem 500Wh-val lesz ez kevesebb. Én ezért kérdeztem a perpetuum mobile-t. Attól még nagyon messze állunk.

Amúgy észrevetted, hogy a tisztán füstös autókról már szó sincs, és már te is az elektromosságban látod a jövőt? :D

2024. aug. 20. 13:33
 105/133 anonim ***** válasza:
45%

Ha valaminek 50%-os a hatasfoka akkor ertelmetlen a kerdes hogy milyen fogyasztas mellett.

Az a lenyeg hogy a kozuti dizelmotorok is csak kb 40%-ot tudnak es alazzak az elektromos autot hatotavban.

Jelenleg nincs mas jobb alternativa az ethanolnal. Mindenn mas technologiaval magunk alatt vagjuk a fat.

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen, mert a mérgező kémiai anyagok jelenléte meghaladja az ajánlott határértékeket, állapította meg a Stockholmi Egyetem tanulmánya.

2024. aug. 20. 23:29
 106/133 A kérdező kommentje:
Hát őszintén, nem gondoltam, hogy ez a kérdés ennyi kommentet összeszed.
2024. aug. 21. 08:20
 107/133 Beviz Elek ***** válasza:

Nem a hatótávba, hanem a pazarlóan elhasznált energiába fog belepusztulni az emberiség. A dízelnek azért jobb a hatótávja mert 1 liter üzemanyag 10kWh energiát tartalmaz, a 60-70 literes tankkal (600-700kWh energia) pedig meg tudsz tenni 1000km-t. Ezzel szemben a nagy elektromos autókban van 90-100kWh tárolására alkalmas akksi akivel formától függően 400-500km-t mennek el.

“Jelenleg nincs mas jobb alternativa az ethanolnal. Mindenn mas technologiaval magunk alatt vagjuk a fat.”

Vicces hogy ezt írod mert a szóba került lehetőségek közül az ethanol az egyetlen amelyik miatt szó szerint ki kellene vágni az összes fát, mivel nincs elég földterület megfelelő mennyiségű alapanyagot termeszteni úgy hogy közben az emberiséget is etetni lehessen.

2024. aug. 21. 10:26
 108/133 anonim ***** válasza:
Mondjuk addig csitu legyen amig a egy francos körtelekvárt 2x utaztatnak át a világon a leszedéstől a becsomagoláson át a bolt polcáig.
2024. aug. 21. 10:30
 109/133 anonim ***** válasza:

Beviz Elek! Az ethanol igazi,fenntarthato,tiszta,kornyezetbarat eroforras.

A kitermelt olaj es az akkumulatorgyartas visszafordithatatlan karokat okoz. Es pont. Lehet valasztani.

Igen, ha ethanolt gyartunk akkor felmegy az elelmiszer ara. Azaz mi ,most fizetjuk meg a kozlekedes arat. Ez a fenntarthato kornyezet. A osszes tobbivel meg elszennyezzuk ugy a foldet,vizet hogy az talan az elovilag kihalasat fogja okozni.

2024. aug. 21. 12:26
 110/133 Koplárovics Béci ***** válasza:

#109: mekkora földterület szükséges a napi többmillió liter üzemanyag előteremtéséhez? Vagy miből szeretnéd előállítani ezt a mennyiséget?

Mondjuk nem tudom mitől "tiszta" az, aminek az égése során szén-dioxid keletkezik.

2024. aug. 22. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!