Ha autószerelőnél belemegyek az aknába, akkor ki a hibás?
Nagyon széles akna volt a szerelőnél és ragaszkodott hozzá, hogy én menjek be. Végig azt csináltam amit mondott, oda kormányoztam, ahova mondta. Aztán mégis belezuhantam az aknába, mert nem vette észre, hogy az első kerekek ferdén állnak.
A kár tetemes.
A szerelő szerint az én hibám, mert nem azt csináltam, amit mondott. Szerintem meg a szerelő hibás, mert nem jelezte, hogy az akna felé megy az autó eleje.
Mit lehet tenni? Én biztosan nem fogom kifizetni neki.
"Mert neked biztosan van félretéve 6 millió forintod, hogy ha véletlenül totálkárosra töröd az autódat, akkor tudjál venni újat. Bocs, nem veszem be."
Nem, nekem sincs. Annyim viszont van, ami a casco önrészét fedezi. 6 milliós autóra épeszű ember köt cascot.
" volna a korábbi válaszomat, nem volt vészhelyzet. Megakadtam a garázskapu kidomborodásában, ezért adtam nagyobb gázt. Utána már nem tudtam mit tenni, mert egyből az aknába kerültem"
Az ég áldjon meg, te írtad, hogy "én meg megijedtem és nyomtam tovább a gázt." Már azt is elfelejtetted, hogy 2 hozzászólással ezelőtt mit hazudtál?
"Meglátjuk mit fog rá mondani az ügyvéd."
Fogadj meg egy jó tanácsot, és ne költsd ügyvédre a pénzedet, mert ugyanazt fogja mondani mint mi, csak ő elkér érte tízezreket.
De amúgy logikus, 6 milliós autója van (inkább 8, ha 6 millió a kár, nyilván törötten is van értéke az autónak). Szóval 8 milliós autója van, cascora nincs pénz, esze nincs, vezetni nem tud, maszek szervízbe hordja ahova neki kell beállni, de azért ügyvédre szórja a tizezreket. Reális...
Kamu az egész!
Évekig dolgoztam autójavítóban. Egy "rendes" szervizben nem csak a vezetést nem engedik a tulajnak, de még a javítási területen sem tartózkodhat. Balesetveszély, kosz, stb.
Van az átvevő tér, ahol vagy a hibafelvevő vagy valamilyen ügyintéző átveszi az autót. Amikor kész a javítás, ugyan ott történik az átadás is. De jártam már olyan szervizben, ahol egy külön kocsimozgató hozta-vitte az autókat.
"ragaszkodott hozzá, hogy én menjek be" Vicc.
Nem értek egyet a kérdezővel.
De! Én olyan szervizbe járok, ráadásul márkaszerviz, ahol végig ott állhatok a műhelyben az autó mellett. Ne ellenzik. Olyan is volt már hogy elkészült az autó és kifelé én álltam ki vele a műhelyből. Jó, nyilván ismernek, mert oda járok már több mint egy évtizede. De ott is volt legelső alkalom, amikor az utcáról ismeretlenül beestem és akkor sem kezeltek másképp. Aláírom, hogy ez a ritkább eset. A legtöbb helyen ülj csak le az ügyfélváróban, az autót ne is lásd és majd szólnak ha kész. Ez az általános.
Casco: Listaáron 9,3 milliós autóm van. Nem azért van ilyen autóm, mert olyan jómódban élek, hogy nem számít a pénz, meggondolatlanul röpködnének a százezrek mindenre. Pont ezért, mert megnézem mire költök, majdnem egy teljes havi fizetésemet egy évben én sokallom Cascora. Éppen ezért új, 0km-es korától sem kötöttem az autómra.
Nem olvastam vissza minden kommentet, de elég egyöntetűek a válaszok. Ha a kérdező nem hisz nekünk, ügyvédet akar, ám tegye. Majd tanul a saját bőrén.
Ügyvéd:
Egy jót fog röhögni. Bizonyítékod van? Nincs. Egy állítás áll szemben állítással. És ha perre viszed: hidd el, lesznek tanúi arra, hogy ő akart beállni, de te ragaszkodtál ahhoz, hogy te akarsz beállni. És amúgy is, olyan hangosan szólt az autódban a zene, hogy nem csoda, ha rosszul hallottad, mit mond. Ha perre mész, te fogod megszívni. Perköltség, a műhely kiesett munkaideje, fizethetsz mint annak a rendje. Amúgy, ha autómentőre nem volt pénzed, ügyvédre lesz? Megsúgom: egy ügyvédnek sokkal magasabb az óradíja, mint egy autómentősnek.
De azért kiváncsi vagyok, meddig fogsz még rugózni a vélt igazságodon. Az is lehet, hogy a szerelő megunja, hogy tartozol neki az autómentő díjával. Küld közjegyzőn át egy fizetési meghagyást, amit ha nem fizetsz ki, már egyenes az út a végrehajtásig. Ott az autó, elárverezik ebben az állapotában, és megkapod belőle azt, ami az autómentő és az eljárás költségeinek kifizetése után marad. Ha megkifogásolod a fizetési meghagyást, per lesz belőle, amit persze tutira el fogsz bukni.
Egy biztos: fizetni fogsz. A mikor és a hogyan kérdéses. Vagy most önként keveset, vagy később nagyon sokat.
#49: Jó, akkor legyen igazad, kárörvendő. Most örülsz?
Akkor írd le azt is hogy szerinted miben hibás amit ír!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!