Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha autószerelőnél belemegyek...

Ha autószerelőnél belemegyek az aknába, akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés

Nagyon széles akna volt a szerelőnél és ragaszkodott hozzá, hogy én menjek be. Végig azt csináltam amit mondott, oda kormányoztam, ahova mondta. Aztán mégis belezuhantam az aknába, mert nem vette észre, hogy az első kerekek ferdén állnak.

A kár tetemes.

A szerelő szerint az én hibám, mert nem azt csináltam, amit mondott. Szerintem meg a szerelő hibás, mert nem jelezte, hogy az akna felé megy az autó eleje.

Mit lehet tenni? Én biztosan nem fogom kifizetni neki.

2021. máj. 8. 15:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/158 A kérdező kommentje:
És ha kiszállok akkor mit láttam volna szerinted??? Ne b. már fel. Tegyük fel látom, hogy kicsit balra kell kormányozni. Beszállok balra kormányzok. Akkor meg azt nem látom hogy mikor kell visszaszednem. Szerinted centinként kéne kiszálljak és benézni a pozíciómat? Miközben ott a külső segítségem aki mondta hogy jól állok?
2021. máj. 9. 16:46
 32/158 A kérdező kommentje:

"Ha egy kicsit van elfordítva a kerék, akkor csak látod, hogy nem egyenesen áll a kormány xd"

ÉRTSD MÁR MEG! Az autószerelő mondta, hogy rakjam egyenesbe a kormányt és úgy menjek előre, jó lesz! Egyenesben állt a kormány! És nem adta ki!

2021. máj. 9. 16:47
 33/158 anonim ***** válasza:
82%

Te meg azt érts már hogy:

1) NEM SZÁMÍT mit mond/mutat az autószerelő, a te felelősséged amit teszel. (tudod, ha azt mondom hogy ugorj a kútba?) Ennyi, nincs tovább. Te vezettél, MINDEN a te felelőséged. Értjük hogy bíztál a szerelőben, meg ő mutatta hova menj, de nem számít.

2) Ha vészhelyzetben ösztönsen megnyomod a gázt, ne vezess autót (a konkrét esettől függetlenül). Még ha a fékekbe tapos valaki ijedtében (akár az adott szituációban helytelenül) azt talán elfogadható, de nem a gázra...

3) Te látod az akna szélességét, meg ismered az autódat. Neked előre látnod kell, hogy elférsz-e. Ha annyira ki van centizve, hogy tökéletesen beállva is épphogy odaférnél, akkor nem szabd beállni. Ennyi, nincs ezen mit ragozni.

4) Senki nem érzi pontosan az autó oldalait, sőt. De rajtad kívül mindenki (jó, nem mindenki, de a nagy többség) van annyira intelligens, hogy ha TUDJA hogy nem érzi pontosan az autó oldalát, nem megy bele egy olyan szituációba, ahol ennyire precízen kell mnaőverezni. Azt értsd meg, nem az a baj, hogy a konkrét manőver közben nem voltál elég pontos, én sem lennék. Csak én előre felmérem a helyzetet, és ha az a képességeimet meghaladja, akkor nem csinálom. Olyan ez mint a szívsebészet: ahhoz sem kell értened, csak akkor ne is próbálkozz vele.

5) Ha egy bukkanón a bejáratba úgy mész be, hogy kövér gázt nyomsz, és továbbszalad az autó, akkor menj vissza a rutinpályára. Ez egy áltag sofőrtől is elvárható, hogy csúsztatott kuplunggal, finoman felmenjen.

6) A konkrét esettől függetlenül, ha nincs félretett pénzed egy nagyobb javításra, nem neked való az autózás. Bármikor keletkezhet nagyobbacska anyagi kár, akár egy vad is kiugorhat eléd, azzal tényleg nehéz mit kezdeni.

2021. máj. 9. 17:15
 34/158 A kérdező kommentje:

"Értjük hogy bíztál a szerelőben, meg ő mutatta hova menj, de nem számít."

Ha nem kicentizős aknája lett volna, akkor nem számított volna a legkisebb hiba sem. Nagyon jól tudta hogy ilyen aknája, ennek ellenére erőlködött, hogy márpedig én fogok bejárni oda, pedig többször is megkérdeztem, hogy nem akar-e ő inkább. Ezek után félrevezetett, pedig biztosan több száz, több ezer autót beirányított már a garázsába, nagyon is jól kellett látnia, hogy én rosszul állok.

"Ha vészhelyzetben ösztönsen megnyomod a gázt, ne vezess autót"

Kedves fotelszakértő. Ha elolvastad volna a korábbi válaszomat, nem volt vészhelyzet. Megakadtam a garázskapu kidomborodásában, ezért adtam nagyobb gázt. Utána már nem tudtam mit tenni, mert egyből az aknába kerültem. Ugyan kérem magyarázza már meg nekem, hogy mégis hogyan kellett volna átmennem egy akadályon, ha nem gázadással? És hogyan kellett volna elkerülnöm tizedmásodperc alatt a zuhanást?

"Te látod az akna szélességét, meg ismered az autódat. Neked előre látnod kell, hogy elférsz-e."

Láttam, hogy befér. Azt is láttam, hogy pont van annyi hely. Megkértem rá a szerelőt, ő nemet mondott. Valakinek csak be kellett járnia, nem? Hagytam volna kint az udvar közepén és néztük volna egymást vagy szerinted hogy varázslódik be oda az autó?

"De rajtad kívül mindenki (jó, nem mindenki, de a nagy többség) van annyira intelligens, hogy ha TUDJA hogy nem érzi pontosan az autó oldalát, nem megy bele egy olyan szituációba, ahol ennyire precízen kell mnaőverezni."

Mi van??? Mi? Van?? Hát még hányszor kell leírnom hogy segítettek manőverezni? Mit nem értesz ezen, hogy kaptam segítséget? Nem egyedül mentem be, segítséggel! Így már érthető? A terem búráját neki!

"A konkrét esettől függetlenül, ha nincs félretett pénzed egy nagyobb javításra, nem neked való az autózás."

Mert neked biztosan van félretéve 6 millió forintod, hogy ha véletlenül totálkárosra töröd az autódat, akkor tudjál venni újat. Bocs, nem veszem be.

2021. máj. 9. 21:34
 35/158 anonim ***** válasza:
79%

Egyszerűen nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak, hogy a saját hülyeségedet makacsul még mindig másra akarod rákenni. Mutass már olyan aknát, ami azonnal a bejárat után kezdődik. Nincs ilyen. Ha az ember olyan tempóval halad, ami az ilyen beállásnál szokás (10-20 centi másodpercenként), akkor nem esik bele. Ha valaki nem képes gázzal-kuplunggal játszva ilyen lassú sebességet tartani, ne vezessen autót. Azt írtad, több ezer ügyfél beállt már arra az aknára. Ezzel meg is mondtad a lényeget: be lehet rá állni. Csak te figyelmetlen voltál, kapkodtál, beleestél. Ilyenkor az ember levonja a konzekvenciát, örül hogy ép bőrrel megúszta, és elmegy valami vezetéstechnikai tréningre. Vagy inkább soha többet nem vezet.

Persze mindennel csak vagdalkozol. Hatmilliós autót emlegetsz. Ha neked hatmilliós autód lenne, akkor márkaszervizbe hordanád, ahol nemhogy be nem állhatnál, hanem gyalog sem mehetnél üzemi területre. Elkérnék a kulcsot, forgalmit, kapnál egy jó kávét és egy wifijelszót, és szépen a kulturált ügyfélváróban megvárnád a javítást. Ilyen döccenős küszöbű szutyokműhelyekbe nem szabványos aknával jellemzően a 2-300 000 forint értékű Suzukikat, Corsákat, és egyéb szükség-autókat szokták hordani. Ha ennyid sincs tartalékban, ne autózz. Ugye nem akartad azt mondani, hogy hatmilliós autóval sufniműhelybe mentél? De ha mégis, akkor ez is a te hibád.

Ha a szerelővel is így pattogsz, ilyen ellenszenves, tenyérbemászó stílusban kommunikálsz, nem lennék meglepve, ha a kocsinak lenne még más baja is, mire elviszed onnan. Persze olyan baj, ami nem derül ki azonnal, és szívni fogsz fele, jó nagyot.

Kiváncsi vagyok az újabb írott idegrohmodra, ahogy tovább magyarázod, hogy mindenki más hibás, csak te nem.

Gondolom ha a GPS ott mondja, hogy fordulj balra, ahol nincs utca, beleállsz egy kerítésbe, vagy megfürdeted az autót egy tóban. Hiszen a GPS azt mondta, hogy fordulj balra...

Persze a szerelő álláspontját nem hallottuk. A stílusod alapján az, hogy ő mondta rosszul az irányt, csak egy általad kitalált önigazoló hazugság. Nem lennék meglepve, ha a beállásról készült videofelvételt már csak akkor adná át a hatóságoknak a szerelő, ha ügyet csinálsz belőle, és a rágalmazást is rád húzhatja. Vagyonvédelmi célból már szokott lenni a legtöbb helyen kamera.

2021. máj. 9. 22:00
 36/158 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként pedig a szerelő valószínúleg azt mondta, hogy az autót tedd egyenesbe, az aknával párhuzamosra, ne a kormányt. Feltételezte, hogy aki a kocsiban ül, tudja hogy ehhez milyen irányú mozdulatok szükségesek a kormánykeréken. Na itt hibázott. És ott, hogy egyáltalán szóbaállt veled.

A lényeg, a kocsid ott fog nála megrohadni, ameddig az autómentőt ki nem fizeted, az biztos. A kárt pedig viselned kell. Persze aki "hatmilliós" kocsira nem köt casco-t, az magára vessen. Jó lesz az a hatmilliós autó egy kétszázezres öreg Swiftnek is...

2021. máj. 9. 22:03
 37/158 anonim ***** válasza:
64%
#35, 36 elképesztően jól megfogalmaztad és egyetértek.
2021. máj. 9. 22:08
 38/158 A kérdező kommentje:
Nem fogok válaszolni a kiforgatott hülyeségeidre, mert az túl nagy örömöt okoz neked. Itt most mi ketten elköszönünk egymástól. Viszontlátásra!
2021. máj. 9. 22:13
 39/158 anonim ***** válasza:
66%
Na akkor leegyszerűsítem neked. Ő is hibázott, te is a leírtak alapján, de mivel te vezetted az autót, tied a felelősség.
2021. máj. 9. 22:19
 40/158 A kérdező kommentje:
Így igaz. A mondat utolsó felével nem értek egyet. Meglátjuk mit fog rá mondani az ügyvéd.
2021. máj. 9. 22:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!