Csak én járok így mindíg?
Ha valakit szeretnék megismerni vagy nem érdeklem és/vagy már van párja.
Próbálkoztam fiatalabbal, idősebbel, ilyen-olyan stílusú, nyitottabb vagy zárkózottabb lányokkal is, de évek óta csak ezt kapom. 🙁
Nem egészen. Én sem ajánlom magamat senkinek ;)
Viszont úgy láttam és tapasztaltam, hogy nálam ezerszer betegebb nők is akadnak itt az oldalon. Akik sorra égetnek ki embereket, össze vissza hazudoznak, energiavámpírkodnak, meg maximálisan kiégetésre törekszenek a kezeletlen elmebajukkal. Vannak akiknél ez halmozottan van meg, és míg élőben mindenki elkerüli őket mert egyből érződik mi a pálya, itt sokkal könnyebben találnak áldozatot. Hazugságok hazugságok hátán. Na az én kommentem arról szólt, hogy senki ne álljon neki etetni az ilyeneket, meg főleg ne simpelni, meg reménykedni hogy majd lesz valami! Nem lesz, és nem is lehetne. Hanem időben ismerjétek fel, és kukázzátok aki oda való! Sok bajtól kímélitek majd meg magatokat.
Akkor adok még egy tanácsot, ami könnyen jön, azt manapság az emberek le se sz*rják. Sose adj túl sokat, nem csak azért mert lehet nem viszonozzák, hanem mert magad alatt vágod a fát vele. Feltornászod az egóját, azt hiszi ennyire fontos neked, és elkezd lekezelni. Meg az se árt ha tudod hol a határ és mennyi a mérték, arányosságra érdemes törekedni.
Az meg hogy a többség miért nem érdekelt a szimpla beszélgetésben, annak a megoldását a modernkori hatalmas digitális zajban érdemes keresni. Meg a végtelen lehetőségek illúziójában, amit szintén a netes ismerkedés hozott el.
"Szerintem egy normális embernek legalább alapszinten menne a beszélgetés, ha tényleg érdekli a másik"
De egy normális, felnőtt embert miért érdekelne egy másik, akiről a világon semmit se tud, csak annyit, hogy a másik is ismerkedne - miközben ott van az offline élete: vallás, politika, stb., hobbi, érdeklődési kör, stb...?
Ezért mondom, hogy olyan közegben kell inkább próbálkozni, ahol eleve van valami - méghozzá fontos! közös pont, kapocs az ottani emberek között, és miközben azzal a közös valamivel foglalkoznak, akaratlanul is elkezdik megismerni egymást valamennyire: na és ezen a ponton jöhet az, hogy inkább X szimpatikus-e vagy Y? És amelyik, azzal lehet kezdeni egyre jobban is megismerkedni, mert a nagyon fontos alap már megvan: ha ebbe a vallásos/politikai/mittudomén közegbe jár, akkor annyira nagyot már nem csalódhatok benne, mert közös elvek mentén éljük az életünket, tehát még ha szakítunk, elválunk, stb., akkor sem fog direkt kitolni velem, hiszen a vallásos/politikai/mittudomén közegből következnek bizonyos elvek, amelyekhez az ottaniak tartják magukat akkor is, ha X-től vagy Y-tól később el is válnak az útjaik.
"akkor ne mondja azt, hogy beszélgetne, ismerkedne"
De ha akkor épp olyan kedve van...? Ilyen értelemben igazat mond, ha azt mondja...
"Mert ha ezt mondja, akkor az azt jelenti, hogy ő elvben nyitott a másikkal való kommunikációra, érdekli őt a másik."
Szerinted. De szerinte meg lehet, hogy csak annyit jelent, hogy akkor épp nem mondjuk candy crush-t van kedve játszani online, hanem ismerkedősdit... De csak addig, amíg közbe nem jön valami még érdekesebb, ami miatt majd elmegy tőle a kedve - akár már pár perc múlva... Ez mindig benne van a netes ismerkedésben, hiszen az az app, amin beszéltek, csak egy app a sok másik közül...
"Ha pedig érdekli, akkor ő is legyen aktív, ne csak a sült galambot várja."
Ha neked ez fontos szempont, fontos elvárás, ő meg nem ilyen, csak ezt állítja magáról, akkor amint kiderül, dobod és kész. Mindegy, hogy miért olyan, az a lényeg, hogy neked nem ilyen kell, tehát nem érdemes rá vesztegetned az idődet. Nem kell ezért beszólni neki, hogy hogy lehet ilyen felnőtt ember létére, stb., mert vannak sokan, akiknek pont az jöhet be, ha a másik nem érdeklődik (egyből), hanem előbb hagyja, hogy ők beszéljenek jó hosszan, és örülnek neki, hogy végre van valaki, akinek mesélhetnek magukról, aki meghallgatja őket, szóval nekik is jobb lesz, ha ilyen valakit keresnek, nem pedig veled töltik tovább az idejüket.
"Elutazhatnék néha mondjuk 80 km-re, hogy színházba mehessek, de ha meg is ismerek valakit, a távolság miatt ez az ismeretség valószínűleg nem lenne tartós."
Jó, de a neten meg simán megismerhetsz olyat is, aki a földgolyó túloldalán lakik... Ha a távolság szerinted akadály lehet, akkor megintcsak érdemesebb offline ismerkedni, olyanokkal, akik a közeledben élnek, nem?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!