Csak én járok így mindíg?
Ha valakit szeretnék megismerni vagy nem érdeklem és/vagy már van párja.
Próbálkoztam fiatalabbal, idősebbel, ilyen-olyan stílusú, nyitottabb vagy zárkózottabb lányokkal is, de évek óta csak ezt kapom. 🙁
"kb. tőmondatokban válaszolgatott, természetesen csak én kérdeztem, ő nem kérdezett tőlem semmit, és ha ki is fejtett valamit, akkor sem próbálta továbbgörgetni a beszélgetés fonalát, nem hozott új témákat stb. Nem értem, mi van a mai nőkkel, miért gondolja mindegyik, hogy ő tud beszélgetni, mikor csak ennyire futja tőlük. Úgyhogy úgy döntöttem, véget vetek ennek az egyoldalú kommunikációnak is, bár valószínűleg nem fogja érteni az illető, hogy mit csinált rosszul, mert szerintem ő is meg van győződve arról, hogy minden oké. Tényleg ennyire nehéz olyan emberbe botlani, aki képes normálisan kommunikálni, aki valóban érdeklődik a másik iránt?"
Ez generációs különbség is. Minél fiatalabbak között keresgélsz, annál nehezebb olyat találni, aki nem ilyen.
"pont ez az egyik modernkori feminista élethazugság, aminek nagyon sok nő bedől. Hogy ráér majd 40 évesen szülni, addig élje csak ki magát"
Igen, a nők is, nem csak a férfiak, sajnos...
"hogy a férfiak keresgélnek és válogatnak 40 éves korukig, az kicsit vicces megállapítás"
Miért? Nem? Pont azért, mert nekik még az a bizonyos biológiai órájuk se ketyeg annyira, mint a nőknek.
Én nem igazán látok különbséget a két nem között ilyen tekintetben.
Részben igen. De nekem pl volt szerencsém 30-40es nővel is, aki pár levél után tőmondatokra váltott. Mindezt úgy, hogy lettek volna bőven közös pontok, persze az ahhoz tartozó mondataimat is elbénázta és ignorálta. Pedig még szórakoztató, laza stílusban is írtam neki. A végén lazán ghostingolt.
És ugyanennek az ellenkezője, fiatalabb nő aki nagyon jól kommunikált, értelmes és figyelmes volt. Lecsapta az összes magas labdát, témákat dobott be ő is, és még sorolhatnám. A mai napig beszélgetünk.
"Én nem igazán látok különbséget a két nem között ilyen tekintetben."
Valóban mindkettőnél el lett ez rontva, csak ahogy a hosszabb válaszban kifejtettem, más és más szemszögből rossz. Nőknél a megteheted, szülsz 40 évesen, éld ki magad, szexelj fűvel fával mantrák amiket nagyon károsnak tartok. Mert pontosan ezt táplálják, ezt erősítik. Férfiaknál meg ugye akkor lesz hatalmas hátrányba, ha nem épít egzisztenciát, nem építi fel magát férfiként, nem tanul meg férfiként kezelni helyzeteket. Tehát ha benne ragad egy ilyen hülye köztes állapotban. És ugyanúgy felmentések sorozata: a nem te hibád, ráérsz még, szórakozz, van még időd mantrák vezetnek ide. Meg persze némileg a gazdasági helyzet, bár hozzá kell tegyem aki nagyon akarja az most is feltalálja magát. Ha más nem elmegy külföldre, és ott gyűjt lakásra valót.
Végül is mindkettőt a trendek és a társadalom jelenlegi helyzete táplálja. És valóban egyik se jó.
"És mi van ha mostanra már annyira eltolódtak a férfi és női arányok, ha a számára igazán kedves kategória le se tojja? Vagy ha már az alatta lévő is lekezeli, mert egyre több nő csak a számára tökéleteset fogadja el kapcsolatra. Menjen a Dunának, vagy szerezzen ő is egy macskát?"
Akkor eldönti, hogy ér-e neki annyit az egész, az, hogy máris(!) párkapcsolatban élhessen, hogy még lejjebb adja az igényeit vagy nem, és ha igen, akkor az igényeinek melyik részéből adjon lejjebb - de ha nem olyan sürgős neki, akkor nem is biztos, hogy lejjebb kell adnia az igényeiből, lehet, hogy egyszerűen csak tovább kell keresgélnie. Átgondolhatja, hogy eddig hogyan, hol keresgélt, milyen módszerekkel, és hogy nem lenne-e érdemes máshogyan, máshol is keresgélnie, stb.
De mindeközben jó, ha tudja, hogy egy igazi férfi nem attól igazi férfi, hogy van-e felesége vagy nincs (vagy "párja", vagy nevezzük, ahogy akarjuk), és hogy a boldogság nem attól függ, hogy egyedül él-e valaki vagy nem, és hogy egy érett, felnőtt férfi (de egyébként nő is) meg tud állni a saját lábán is, végig tud élni egy életet úgy is, ha egyedül marad, és úgy is értelmes, hasznos és elégedett életet élhet - és ha így alakul, akkor legalább megmenekül egy vagy akár több válás, gyermekelhelyezési per, meg vasárnapi apukaság(/anyukaság) összes traumájától és stresszétől, és ez már önmagában ok a boldogságra. ;-)
"Pont ez a férfi lét lényege, hogy picsogás és várakozás helyett próbálkozni és megoldani a helyzetet, ahogy csak lehet.
Igen, de ha túlságosan rágörcsöl, akkor a nők megérzik rajta ezt a görcsöt a mindenféle antennáikkal akkor is, ha nem is tudatosul bennük. Egy olyan férfinak, aki egyre inkább vesztesnek érzi magát amiatt, hogy "a múltkor is kudarcot vallottam", "az előző nő sem akart velem szóba állni, akit kinéztem magamnak", "velem biztos valami baj van", stb., eleve nem olyan jó a kisugárzása, mint egy olyannak, aki már túl van ezen, és úgy döntött, hogy márpedig a pártalálástól teljesen függetlenül is igenis boldogan fogja leélni az életét - és ezzel a lazasággal, fesztelenséggel tud elhívni egy nőt randizni, abban a tudatban, hogy "ha csak ez az egy kávézás/mozizás/teniszezés/akármi lesz belőle, semmi több, akkor is boldogan élem az életemet, hiszen nem attól függ a boldogságom, hogy ez a nő majd akar-e velem újra találkozni, hanem megint beljebb vagyok egy kellemes kávézással/mozizással/teniszezéssel/akármivel egy szimpatikus nővel".
"ha egy férfi ezt próbálná megoldani magának, már akkor is meg lesz szólva. És persze ő a hibás ismét."
Hogyhogy hibás? Ezt felejtsd el. Nem kell hibást keresni. És nem kell azzal foglalkozni, hogy meg leszel-e szólva, mert ha nem lennél megszólva, akkor is csak néhány ember által nem lennél megszólva, egy csomó másik által attól még meg lehetnél szólva (akkor is, ha nem tudnál róla) - illetve ha meg vagy szólva, akkor is csak néhány ember által vagy megszólva, többmilliárd másik által meg nem. :)
Egyébként vannak még lassúzós, értékes lányok bőven. Annyi a gond ha te online ismerkedsz, akkor lehet hogy el fog veszni a leveled a simpelő szerencsétlenek hada között. Akik válogatás nélkül bármelyik lánynak nyalnak, egyszerre az összesnek, mert hátha vezet valahova. Szóval nehéz ügy, már csak miattuk is.
Én azt javaslom próbálj meg hobbi alapján ismerkedni. Az már egy zártabb dolog, mint az általános ismerkedés, ahol boldog boldogtalan bombázni fogja a normális nőket is. Ráadásul máris lesz egy kezdeti közös témátok is a közös hobbi kapcsán. Vagy akár több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!