Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Csak én járok így mindíg?

Csak én járok így mindíg?

Figyelt kérdés

Ha valakit szeretnék megismerni vagy nem érdeklem és/vagy már van párja.

Próbálkoztam fiatalabbal, idősebbel, ilyen-olyan stílusú, nyitottabb vagy zárkózottabb lányokkal is, de évek óta csak ezt kapom. 🙁

nov. 10. 01:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim válasza:
#10: Sajnos ez is tipikus. Én is többször jártam úgy, hogy elkezdtünk beszélgetni, ismerkedni, aztán kinyögték, hogy hát nekik már alakul valakivel a dolog, de olyan is volt, akivel a 2. randit terveztük, aztán lefújta, és csak később tudtam meg, hogy megismerkedett egy másik férfival, és vele akart találkozni. (Amúgy az ő kedvéért a csaj még el is utazott randizni, bezzeg ha én kértem volna ilyet, biztosan felháborodott volna, hogy nőként nehogy már neki kelljen utaznia. Számomra azért némi elégtételt jelentett, amikor a csaj elmesélte, hogy a srác lekövérezte őt a randin, valószínűleg annak a srácnak is csak arcképet küldött, mint nekem, én is csak a randin szembesültem a terebélyességével, csak bennem azért volt annyi illem, hogy nem bántottam meg őt ezzel.)
nov. 10. 10:59
 12/73 anonim válasza:

"Ha meg csak egyféle típussal kísérletezne a kérdező, akkor abba kötnétek bele, hogy miért nem próbálkozik másoknál is."

Nem az a baj, hogy többféle típussal is próbálkozik, hanem hogy (legalábbis nekem) az jön le az egészből, hogy nem a valóban fontos szempontok mentén keresgél, hanem inkább a külsőségek alapján.

"Állítson fel ő is egy listát a tökéletes jelöltről, és várja ahogy jelentkezik nála a millió +1 nő, akiből majd kegyeskedik kiválasztani a számára megfelelőt, aki szerinte neki jár? :D Férfiaknál ez nem így működik, főleg nem manapság."

Férfiaknál úgy működik, hogy egy igazi, érett, felnőtt férfi tisztában van magával, van valamilyen értékrendje, világnézete, elvei, ilyesmik, és az olyan nők között keresgél, akik nagyon hasonló valódi értékek mentén élik az életüket - és akkor ezen belül már tökmindegy, hogy mi van a külsőségekkel. Itt mintha nem erről menne a diskurzus, pedig erről kéne...

nov. 10. 11:39
 13/73 anonim válasza:
#12: És hol vannak azok az érett, felnőtt nők, akikkel az érett, felnőtt férfiak ismerkedhetnek? Akik nem csak magamutogatással múlatják az idejüket, akiknek vannak önálló gondolataik, vannak életcéljaik, akiknek nem a wellnessezés és a luxusétterem a vágyuk, akik nem csak tőmondatokban képesek reagálni, akik nem a férfitól várják el azt, hogy szórakoztassa őket stb. És hogyan tudhatnák a férfiak, hogy melyik nőben vannak valód értékek, ha a nők esélyt sem adnak az ismerkedésre?
nov. 10. 11:50
 14/73 anonim válasza:

"Férfiaknál úgy működik, hogy egy igazi, érett, felnőtt férfi tisztában van magával, van valamilyen értékrendje, világnézete, elvei, ilyesmik, és az olyan nők között keresgél, akik nagyon hasonló valódi értékek mentén élik az életüket - és akkor ezen belül már tökmindegy, hogy mi van a külsőségekkel."

És mi van ha mostanra már annyira eltolódtak a férfi és női arányok, ha a számára igazán kedves kategória le se tojja? Vagy ha már az alatta lévő is lekezeli, mert egyre több nő csak a számára tökéleteset fogadja el kapcsolatra. Menjen a Dunának, vagy szerezzen ő is egy macskát? Pont ez a férfi lét lényege, hogy picsogás és várakozás helyett próbálkozni és megoldani a helyzetet, ahogy csak lehet. De jó tudni hogy már ott tartunk hogy nem elég hogy a nőknek kedvezően ennyire eltolódott a párkapcsolati piac (köszönjük tinder, köszönjük közösségi oldalak, köszönjük simpek, és köszönjük újhullámos feminizmus), de ha egy férfi ezt próbálná megoldani magának, már akkor is meg lesz szólva. És persze ő a hibás ismét.

nov. 10. 12:46
 15/73 anonim válasza:
Ma az egyik hozzászólásomra válaszként kaptam egy üzenetet, hogy az illető szívesen beszélgetne velem. Nos, kb. tőmondatokban válaszolgatott, természetesen csak én kérdeztem, ő nem kérdezett tőlem semmit, és ha ki is fejtett valamit, akkor sem próbálta továbbgörgetni a beszélgetés fonalát, nem hozott új témákat stb. Nem értem, mi van a mai nőkkel, miért gondolja mindegyik, hogy ő tud beszélgetni, mikor csak ennyire futja tőlük. Úgyhogy úgy döntöttem, véget vetek ennek az egyoldalú kommunikációnak is, bár valószínűleg nem fogja érteni az illető, hogy mit csinált rosszul, mert szerintem ő is meg van győződve arról, hogy minden oké. Tényleg ennyire nehéz olyan emberbe botlani, aki képes normálisan kommunikálni, aki valóban érdeklődik a másik iránt?
nov. 10. 12:54
 16/73 anonim válasza:
Kérdezne és keresne ő, ha valóban érdekelnéd. De mivel te csak egy huszadrangú lehetőség vagy számára (még akkor is ha valójában te lennél élete párja, akkor is már így tekintene rád), ezért pontosan ennyi energiát is fog belevinni.
nov. 10. 12:58
 17/73 anonim válasza:

"És hol vannak azok az érett, felnőtt nők, akikkel az érett, felnőtt férfiak ismerkedhetnek? Akik nem csak magamutogatással múlatják az idejüket, akiknek vannak önálló gondolataik, vannak életcéljaik, akiknek nem a wellnessezés és a luxusétterem a vágyuk, akik nem csak tőmondatokban képesek reagálni, akik nem a férfitól várják el azt, hogy szórakoztassa őket stb."

Hát, szerintem jellemzően nem a társkereső oldalakon... Mert arra se idejük, se szükségük, ugyanis nem az az életcéljuk, hogy minél több pasassal megismerkedhessenek...

Egy ideig azért nincs rá szükségük, mert tudják magukról, hogy még nem állnak készen egy párkapcsolatra, ezt pedig többek között onnan tudják, hogy egyelőre max. tőmondatokban tudnának reagálni, meg divatból szexelni, de ennél komolyabb életcéljaik vannak eleve. Később viszont, pont mivel megtalálják a maguk közegét, ahol az önálló gondolataik kialakulnak (az életcéljaikhoz kapcsolódóan), el is kelnek, mire a kortársaiknak társkereső oldalakra lesz szükségük... Szóval leginkább ott kéne rájuk akadni, ahol párkapcsolatra még készen nem álló fiatal nőként képzik magukat mindenféle értelemben - és velük együtt felnőve megismerni őket, és választani közülük. Ehhez viszont az kéne, hogy a férfiak ne 40 körül kezdjenek végre komolyan keresgélni (vagyis hogy ne abba nőjenek bele, hogy ugyanmár, kisfiam, ráérsz te még párt találni, de szexeljél csak fűvel-fával, hiszen a hormonok így meg úgy, legfeljebb majd elveteti, ha összehoztok egy babát, stb.), hanem sokkal hamarabb: már a középiskolás korukban is komoly szempontokat szem előtt tartva tekintsenek a lányokra, mégpedig ne csak az iskolában, hanem mellette mittudomén zeneiskolai rendezvényeken, hagyományőrző egyesületekben, sportklubban, politikai pártok ifjúsági szervezeteiben, hittantáborokban, a lakóhely közügyeiben való részvételkor, stb. (mindenki választhat a saját értékrendje szerint).

"És hogyan tudhatnák a férfiak, hogy melyik nőben vannak valód értékek, ha a nők esélyt sem adnak az ismerkedésre?"

Olyan közegekben jobbak az esélyek, amelyek valamiféle fontos, közös érték mentén jönnek létre (lásd fent), nem csak úgy összefúj a szél mindenféle embert, mint egy társkereső appon, vagy weboldalon. De sok esetben egyszerűen azért hiszik a férfiak, hogy a nő nem ad esélyt se, mert nem megy bele a szexbe egyből, pedig ha előbb meggyőződhetne arról, hogy az adott férfi megbízható, kitartó, megbocsátó, előzékeny, mittudomén, akkor nagyon is szívesen adna neki esélyt. De ha a férfinak nem ér annyit az adott nő, hogy időt meg energiát szánjon rá (és nem, nem wellnessezésről meg luxuséttermezésről beszélek), akkor mindketten jobban járnak, ha nem lesz a dologból semmi.

Egy pasas meg ha nem akarja, hogy a nők csak a pénzére utazzanak, akkor próbáljon anélkül ismerkedni, hogy wellnessezést meg luxuséttermet vinne a képbe. Ha a nőnek valóban ő maga kell, ezek nélkül is össze fog jönni - ha viszont így nem kell a nőnek, akkor jobb is, lássa be a férfi és éljen inkább boldogan egyedül továbbra is.

nov. 10. 12:59
 18/73 anonim válasza:

"Ehhez viszont az kéne, hogy a férfiak ne 40 körül kezdjenek végre komolyan keresgélni (vagyis hogy ne abba nőjenek bele, hogy ugyanmár, kisfiam, ráérsz te még párt találni, de szexeljél csak fűvel-fával, hiszen a hormonok így meg úgy"

Érdekes. Én úgy látom te felcserélted véletlen a nemeket. Ugyanis pont ez az egyik modernkori feminista élethazugság, aminek nagyon sok nő bedől. Hogy ráér majd 40 évesen szülni, addig élje csak ki magát, neki jár a tökéletes mivel ő is az szóval keresse meg, meg hogy nem bűn fűvel fával szexelni. Tinder, yolo, karpe diem. Szexre egy nő bármelyik férfit megkaphatja, és egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel. Érdekes hogy most mégis a férfiak vannak ezért elővéve. Te szerintem inkább arra gondoltál, hogy férfiként építsen időben karriert és egzisztenciát, ne szórakozza el az idejét, és akkor előbb lesz vonzó, jó parti egy nőnek. Aki talán majd megállapodik nála. Mert manapság így megy ez, már sokkal inkább a nők szórakoznak és kalandoznak, még a maradék felelősséget is levetve magukról, a férfiakra áttolva. De hogy a férfiak keresgélnek és válogatnak 40 éves korukig, az kicsit vicces megállapítás.

Ezen kívül viszont mondasz sok igazságot is.

nov. 10. 13:07
 19/73 A kérdező kommentje:

Jó sok válasz jött eddig, nem gondoltam, hogy ennyire felkapott lesz a téma.

Egy annyival még kiegészíteném, mert ezekszerint másokban merültek fel ezekről kérdések, gondolatok:

A több korosztály úgy értettem, hogy +/- 5 éven belül próbálkozom, azon belül viszont volt már minkét véglet.

Nem vagyok kiemlekedően jó pasi, átlagos vagyok, 178 magas, kb 80 kg. Ezért nekem sincsenek irrális elvárasaim, de nyilván a külső fog meg először, de a belső is nagyon fontos, csak azt nem lehet látni egyből, ahhoz legalább pár hetet kéne beszélgetni, de eddig ritkán jutok el.

Először egy lányon az arcát, szemeit nézem meg, az hogy kinek milyen kerek a popsija vagy mekkora a cicije, az nem fontos annyira, mint ahogy azt sok lány is gondolja egyébként.

Hosszú távra gondolkozom, éppen ezért hagyok időt oldódni, ismerkedni, nem akarok 1-2 hét után megfektetni senkit sem.

nov. 10. 13:27
 20/73 anonim válasza:
Na ez az az 1-2 hét amire nekik már nem lesz se idejük, se türelmük. A többség mostanra egyből és azonnal akar mindent, ha a legkisebb dologban nem érzi ezt akkor máris ghosting vagy tiltás. A bőség zavarának illúziója teljesen hazavágta az online ismerkedést is. Meg hogy mindenki rohan, meg minden fontosabb mint maga az ember. Pedig ez társkeresés esetén kifejezetten abszurd, de mégis ez van. Emellett aztán ha mégis győzött valakinél a vágy és össze is jött valakivel, később ezen fog siránkozni hogy mennyire félreismerte a másikat, vagy hogy nem is ismeri. Persze, mivel szándéka se volt normálisan megismerni, egyezett minden az elváráslistáján, lecsapott rá egyből, és belelátott olyan belső tulajdonságokat is, ami valójában ott se volt.
nov. 10. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!