Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Velem van baj (lelkileg) vagy...

Velem van baj (lelkileg) vagy nem megfelelő emberrel ismerkedek?

Figyelt kérdés

Évek óta keresem a társam. Általában sikerült olyanokba belefutnom, akikről már az első találkozás alkalmával kiderült, hogy biztosan nem egymást keressük. Volt olyan eset is, amikor szimpatikus volt, sőt túlzottan is, minél több időt szerettem volna vele tölteni az első találkozáskor, majd a második alkalomra teljesen elmúlt a lelkesedésem. Úgy tudnám legjobban leírni, hogy milyen érzés lehetett ez kb, hogy a rózsaszín ködhöz hasonlítom. Nyilván nem szerelmes lettem első pillantásra, csak a szituáció ahhoz hasonlít. Mikor jön ez az érzés, akkor teljesen elbizonytalanodok. Nem tudom, hogy külsőre tetszik-e annyira, hogy akár egy életet leéljek vele (tudom a belső fontosabb, de azért az sem mindegy, hogy kire nézünk rá minden egyes reggel:). Elkezdem keresni a hibákat, de úgy mindenben. Mintha kifogást gyártanék magamnak, hogy miért is ne ismerkedjek tovább vele.

Évek óta egyedül élek, utolsó olyan kapcsolatom, akivel rendesen együtt éltem, az 7 éve volt. Gondoltam arra is, hogy ez riaszt meg, hogy valaki bekerül a szférámba. Vagy lehet, hogy annyira tökéletesen akarok választani, hogy minden apróságot kritikusan nézek. Tényleg szeretnék egy normális, működő kapcsolatot. Exek teljesen el vannak felejtve, az nem befolyásol.

Tudok alkalmazkodni, és tudom, hogy egy kapcsolatban kell is.

Vajon nem a megfelelő emberrel ismerkedek és azért viselkedem így, vagy csak annyira rég várok az "igazi"-ra, hogy már a legkisebb akadálynál is meghátrálok?

Szívesen olvasnék arról, ha valaki volt már hasonló helyzetben. Hogyan élte meg, mit tett, hogy túllendüljön ezen a kezdeti időszakon, mi lett belőle végül.

Szeretnék mindent megtenni, hogy normálisan ismerkedjek, de kicsit megrekedve érzem magam.

35L

2021. júl. 13. 11:00
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/575 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzáfűzök ehhez az ismerkedés dologhoz, hogy sokszor hallani, hogy a nők a pénzre mennek. Biztos van ilyen, de a pasik között sem ritka. Többször tapasztaltam már, hogy mintha egy mentőövnek gondolt volna. Látta a körülményeimet (nem élek extrán, csak normálisan), ami hozzáképest jobb volt és egyből egy lehetőség lettem, akivel majd jobb élete lehet ilyen téren.

Volt olyan, hogy nem volt az illetőnek autója. Megbeszéltük, hogy találkozunk, de nekem a munka kicsit elhúzódott és mondtam, hogy akkor addig esetleg induljon el, hogy azzal is időt nyerjünk. Erre szemrebbenés nélkül beközölte, hogy megvárja amíg elmegyek érte.

A buszmegálló 2 percre van tőlem gyalog, egyszer ment haza, de még beugrott a haverjához, aki tőlem busszal kb 5 percre él. Képes volt elvitetni magát kocsival. Én meg persze elvittem. Eddigi életében nem igazán kirándult, nem fedezte fel az országot. Első találkozások alkalmával közölte, hogy most már milyen jó lesz, mert mehetünk mindenfelé. Nem azzal van a baj, hogy csak nekem volt autóm, hanem, hogy ennyire természetes volt, hogy én viszem mindenhova. Kicsit férfiatlan is volt nekem ez a szituáció. Nem mondom, hogy azért, mert mindig vigye a férfi a fenekem, de azért néha jól esik, hogy úgy megyünk el pl egy kirándulásra, hogy értem jön és ő vezet.

Ez csak azért írtam, hogy néha ilyen dolgok, amik elveszik a kedvem az ismerkedéstől. Amikor azt érzem, hogy a javaim érdekesebbek, mint én.

2021. júl. 15. 08:22
 92/575 anonim válasza:

Azok a fránya anyagiak...

Azért arra is kíváncsi lennék , hogy ezeken kívül mit kapnak tőletek a ffi

2021. júl. 15. 09:10
 93/575 anonim válasza:

Megértem, hogy nő vagy és jól esne ez neked, de nem ironikus szerinted?...

"de azért néha jól esik, hogy úgy megyünk el pl egy kirándulásra, hogy értem jön és ő vezet."

Neki is jól esik ez. Ő is mondhatná ezt, hogy a javai érdekesebbek, mint te?

Ha te a helyében lettél volna, a buszt választottad volna, vagy vártál volna ő rá, hogy vigyen el kocsival?

Szerintem ha neki lenne kocsija, és neked nem, te ugyanúgy örültél volna, hogy de jó hogy tudtok utazgatni. De a fordítottja már nem esne jól. Nekem ez irracionálisnak hangzik. De egyébként a nők főleg ezt csinálják, szeretnek beleugrani a férfi sikeres életébe, én úgy tudom ez a jellemzőbb, hisz a nők "felfelé" házasodnak inkább. De érthető amit átélsz.

2021. júl. 15. 09:17
 94/575 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz pontosan?

Személy szerint azt tudom elmondani, hogy figyelmes vagyok, igyekszem mindig a kedvében járni, házias vagyok (pl jókat ehet nálam), nem hívatom meg magam étterembe, keresem a program lehetőségeket amihez mindkettőnknek lenne kedve, hagyok neki énidőt, anyagiakból kiveszem a részem (pl elmegyünk kirándulni, akkor nem hagyom, hogy mindent ő fizessen), otthonosan érezheti magát nálam stb. Szerintem elég sok pozitív dolgot tudok nyújtani, emellett a töredékét sem kapom. Általában úgy érzem, hogy én töröm magam, igyekszem, a másik meg csak élvezi a dolgokat és nem gondolja, hogy neki is kell bármit nyújtani. Biztos létezik ennek az ellenkezője, de még nem akadtam rá. Előbb-utóbb meglesz :)

2021. júl. 15. 09:21
 95/575 A kérdező kommentje:

#93 nekem sem volt mindig autóm és sosem kellett értem jönni. Mindig megoldottam az utazást. Az volt a kivétel, ha pl elutaztunk, akkor értem jött és haza is vitt. Soha semmi ilyet nem vártam el senkitől és nem is fogok. Nekem kellemetlen lett volna, ha állandóan kocsikázik értem, meg zavart volna, hogy őt terheli anyagilag (mert nem engedik, hogy én tankoljak). Viszont, ha elutaztunk, akkor másban kivettem a részem anyagilag, mert úgy volt fair.

Én sosem kerestem a felfele házasodást részt, volt olyan ismerkedés, amit pontosan azért szakítottam meg, mert sokkal jobb körülményei voltak. Ha felfelé házasodnék, már feleség lennék és gyerekem lenne, mert nem egy ilyen férfi akart udvarolni nekem. És megemlítem, hogy korábbi kapcsolataimban javarészt én voltam a jobban kereső. De azért köszi a kedves gondolatokat :)

2021. júl. 15. 09:27
 96/575 A kérdező kommentje:

#93 és úgy érzem nem jött át a mondandóm lényege. Nem az a probléma, hogy én viszem mindenhova kocsival. Hanem az, hogy neki ez a legelső találkozótól kezdve annyira természetes volt, mintha az ő autója lenne. Konkrétan úgy volt kezelve a szituáció a részéről, mintha már éve óta együtt lennénk és természetes, hogy én hozom-viszem mindig.

De lehet csak azért furcsa ez nekem, mert én nem ilyen vagyok és nekem akármennyire is erősködhetne a másik, hogy hazavisz, akkor sem engedném. Maximum, ha már annyi ideje együtt vagyunk, de akkor is százszor megköszönném neki. És ne essen már le a karikagyűrű, hogy fel kell ülni a buszra és 5 percet utazni rajta. Simán lesétálható távról beszélek a fenti példában.

2021. júl. 15. 09:32
 97/575 anonim válasza:

Nekem àtjött

Csak az nem , hogy ennyi lehetőség közül miért nem találsz hozzád hasonlót - eredeti probléma , de többen többféleképpen leírtuk, és Te magad is , hogy túlságosan a tökéletesre mész

De vannak ilyen esetek persze, amikor egyértelműen kevesebb a másik mint te

2021. júl. 15. 09:47
 98/575 anonim válasza:

" Hanem az, hogy neki ez a legelső találkozótól kezdve annyira természetes volt, mintha az ő autója lenne. Konkrétan úgy volt kezelve a szituáció a részéről, mintha már éve óta együtt lennénk és természetes, hogy én hozom-viszem mindig."

Értelek, átjött. Nem aludtam, talán ezért nem jött át teljesen. A hangsúlyozásodból egészségesnek, józannak érezlek. Kívánom hogy megtaláld azt aki neked megfelelő. Kiegyensúlyozott nőnek tűnsz.

2021. júl. 15. 10:03
 99/575 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves tőled!
2021. júl. 15. 10:43
 100/575 anonim válasza:

Pár oldallal ezelőtt lettem megszólítva a férfi kommentelő által. Kicsit félreértetted szerintem a helyzetet.

Egyrészt én értettem hogy te férfiként kibicelsz nekünk (3 db nőnek), másrészt azért írtam hogy jó hogy itt vagy mert aggódtál hogy kötekedésnek hisszük a kommentjeidet.

Az autós témára, ami közben felmerült: szerintem sokatmondó (és nem pozitív) ha egy férfi elviteti magát kocsival. És ciki és szomorú hogy egy nőt utána még azzal traktálnak hogy a tökéletest keresi, mert pl egy ilyen viselkedés taszítja őt.

A másik ami felmerült, a szokásos "mit tudsz nyújtani". Itt ugyan most nagyon kedvesen lett megfogalmazva, de azért még így is furcsán veszi ki magát. Tulajdonképpen mit kéne egy nőnek nyújtani aki dolgozik, önállóan fenn tudja tartani magát, ad magara testileg és lelkileg? Komolyan kérdezem mert azt érzem, hogy itt már kezdünk átesni a ló túloldalára. Nyilván az hogy kedves, okos, felnőtt férfiak nem vonzók az probléma. De azért az tény, hogy nehéz ilyen embert találni... én is rengeteget levelezem most a társkeresőn, úgyhogy tudom, miről beszélek. :)

2021. júl. 15. 10:51
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!