Elmondjam, hogy valószínű nem a férjemtől várok babát?
Nagyon szégyellem az esetet. Már 4 éve vágyom babára és a férjem is, de hiába próbálkoztunk nem jött össze.
Megcsaltam a férjem és terhes lettem. Most 12 hetes vagyok. Majdnem biztos vagyok bent, hogy nem a párom az apuka.
Szerintetek, ha elmondom tudja majd sajátjaként szeretni a picit? Vagy jobban járok, ha hallgatok?
A gyerek érdekében talán el kellene mondani. Mert könnyen kiderülhet, akkor is ha titkolod, és gondold el ő majd mit érezni 6, 10, 20 vagy akár 40 év múlva amikor leomlik az a kép, ami él benne saját magáról. Mert mindenkinek a saját énképében fontos elem az, hogy kik a szülei.
Remélem, sikerül ebben a nehéz helyzetben megtalálnod a legkevésbé fájdalmas megoldást!
MINDENKÉPPEN MONDD EL AZ IGAZAT!!!!!!NEM TEHETED MEG SEM A FÉRJEDDEL,SEM A "SZERETŐDDEL" SEM PEDIG A SZÜLETENDŐ GYERMEKEDDEL...
Ha nem mondod el csak magadat óvod meg,de amit te tettél,azért neked kell vállalni a felelősséget!!!!!
Én biztos elmondtam volna a férjemnek,bár én nem tennék ilyet,viszont ha már megtetted ezzel a lelkiismeret furdalással nem tudnál együtt élni egy életen keresztül és hidd el jobb,ha most az elején elmondod!!!!!
RÁADÁSUL NEM ÉRDEMLI MEG A FÉRJED SEM,HOGY EZT TEDD VELE..
Sok sikert,azért ha tudod mit teszel,írd meg mi történt...
Először is ha már megcsaltad, miért nem védekeztél. Mert 4 éve próbálkoztok a férjeddel? Ez elég kevés, mert tudod az is meglehet, hogy a férjeddel van gond.
Aztán miért vagy annyira biztos hogy a srácé a baba. Jó lenne elmenni orvoshoz, hogy megállapítsa hány hetes vagy pontosan lehet, hogy előbb vagy később fogant, mint az eset megtörtént és megkíméled magad egy kínos helyzettő,.
Ha mégis a srác az apuka akkor el kell mondanod. A gyerekek általában hasonlítanak egyik szülőre, előbb vagy utóbb úgyis kiderül.
Én ha i,en he,yzetbe kerülnék biztos elmondnám nem tudnék ilyen titkot életem végéig hordozni. De hallgass a saját lelkiismeretedre.
Szóval higgadtan gondold és azután cselekedj.
Utolsó válaszoló, mindenféle "kötekedés" nélkül mondom, hogy nálunk a gyerekünk egyáltalán nem hasonlít egyikünkre sem :) Két éves. Mi sötétbarna/fekete hajúak vagyunk, barna szemmel, a gyerek barna szemű, és aranyszőke hajú... és mégsem a postástól van.. (ez off volt kicsit, bocsi, de nem bírtam kihagyni).
Kérdező olvasol még minket?
Egy dolgot érdemes azért kideríteni:
Mi a vércsoportja a biológiai apukának és a férjednek?? A tiedet már tudod, hisz 12 hetes terhesen már beleírták a terhességi kiskönyvedbe!
Ezen a honlapon ki tudod számolni, hogy milyen vércsoportja lehet a kicsinek:
Ehhez nem kell biológiai érettségi, és egy értelmes férfinek, apukának igen gyorsan feltűnik, hogy az újszülött bébinek nincs köze az ő vércsoportjához!
Pl:
anya: "0 rh+" és az apa: "B-"
Ha a pici "A rh+" lesz, akkor nagy bajban vagy!
Ui: Az én fiam kiköpött a férjem lett! Tehát jól tettem, hogy nem mondtam el, hogy kétségeim vannak...Bár én 80 %-ban biztos voltam, hogy a férjemtől fogant meg, hisz peteérés alatt 4-szer voltunk együtt, de féltem, hogy esetleg volt egy másik, kósza peteérésem is, hisz akkor voltam a szeretőmmel is. De a kiírás napján indultak a fájások és bár szép nagy lett, de nem túlhordással. És a 12 hetes UH szerint is a ciklusom közepén fogant meg. Akkor már 99% esélyt adtam a boldog családi életnek!
Elég gyengék a génjeim, mert alig hasonlít rám "Tittaapja Nagyszerelmem".
Egyébként dúlnak már benned az anyai örömök? :):)
Téged nem befolyásol, hogy nem életed párjától várod a gyermeked? Bár ez hülye kérdés..hisz te imádni fogod, akkor is, ha csak egy "egyéjszakás" kalandból fogant meg!
A kockázatokat nagyjából vázoltam.
A többi pszichológia és a te döntésed!
Kedves "nem kötekedő" ezért írtam hogy általában! :-))
Az én fiam pl. egy-az-egyben az apja csak kicsiben.
De most nem is ez a lényeg a gyerek megnő és valakire esetleg hasonítani fog és mi van ha kiköpött apja lesz és a kedves férj éppen ismeri a biológiai apát. Mert ugye nem tudjuk a pontos összefonódáskat. Én egy barátnőm esetéből indultam ki aki mikor terhes lett imádkozott hogy hasonlítson a gyerek a férjére és ne egy másik pasira akit a férje történetesen ismert.
Ezért írtam jobb ha elmondja mert úgyis kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!