Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 42 évesen már gáz első gyereke...

42 évesen már gáz első gyereket vállalni? Most találtam hozzá megfelelő párt.41 vagyok, jövőre tervezzünk.

Figyelt kérdés

2018. okt. 31. 01:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
14%

38-as válaszoló, ti sem egyetem után szültetek, ugye?

"Még az érettségiét se fogod megérni lehet."

2018. okt. 31. 11:39
 42/106 anonim válasza:
88%
Kedves Válaszolok! Itt azokhoz szolok, akik igen negatív módon osztják itt az észt, hogy miért is nem kéne szülnie a kedves kérdezőnek. Nos, a mai világban, ahol sajnos nem arról szól az élet, hogy hip-hop meglesz az embernek "mindene" lakás (ahol a gyerek él), megfelelő munka, (amiből a gyereked el tudod tartani) és jó társa, hisz ez a kor, amiben élünk erkölcsileg aggályos, vagyis a megfelelő partner megtalálása is igen nehéz... szóval az, hogy a kérdező és akik olvassák ezeket a sorokat, és hasonló cipőben vannak, lehet sok olyan tényezője van ami miatt nem lett eddig gyerekük(csak néhány dolog amit felsoroltam). Ne ítélj, mert nem tudhatod az okát.. Egyébként sem semmivel sem jobb egy fiatal anyuka, aki aztán csak vergődik egy egyedül neveli gyermek és nem tudja ellátni megfelelően, mert a papa lelépett, mert ugye túúúúl fiatalok voltak. Egyébként is a nők tovább élnek, szóval nem kell temetni senkit 60 évesen..
2018. okt. 31. 12:11
 43/106 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem nem lett osztva a kérdező.

Véleményt kért és kapott.

A kor tényleg csak egy szám. Egyik nagymamám 10 éve a Tv előtt él, most 82 éves. A másik 78 évesen de csoortos külföldi utazásokra jár. Mind a kettőnek fáj a lába. Ugyanaz a gondjuk és másképpen élik meg.

42-43 évesen szerintem már a szüléshez idős. A gyereknevelés min. 18 év. És sose lehet tudni ki mikor lesz beteg vagy hal meg, de korral ennek is csak nő az esélye.

2018. okt. 31. 12:47
 44/106 anonim ***** válasza:
64%

Szülj, de ne halogasd a teherbe esést.

Ha az itt válaszolgatók többségének a véleményén múlt volna, már én sem születtem volna meg, mert anyám 40 éves volt a születésemkor. Akkoriban az orvosok is lehülyézték, amiért nem szakíttatta meg a terhességét (De a hetvenes években még nem álltak rendelkezésre korszerű szűrővizsgálatok és ultrahang sem volt)

Pedig kb. 15 évet letagadhatott a korából, fiatalos, aktív és életvidám nő volt. Lazán felnevelt, 71 éves volt, amikor rákban meghalt.

Kizárólag rajtad múlik, hogy milyen egészségi állapotban leszel 70-80 évesen.

Igaza van a 34-35-ös válaszolónak.

A múltkor egy vidéki élményfürdőben nézegettem az embereket, és 90%-uk (zömében 20-as 30-as fiatalemberek) átlag 20 kiló plusz súlyt cipeltek, némelyik menni is alig bírt. Sajnos , mondhatni, tükrözték az átlag magyar egészségi állapotát...

Naná, hogy az ilyenek lerokkannak 40-50 éves korukra, a hatvanat pedig meg sem érik. (Ez alapján, magukból kiindulva feltételezik, hogy Te sem fogod...)

Istenemre, az jutott eszembe, hogy hiába huszonévesek, nem cserélnék egyikükkel sem, mert nekem még mindig 20 a BMI-m holott szültem 4 gyereket és már "iszonyat vén" vagyok a 43 évemmel(Azaz szerintük elgkorábban 7 év múlva meg kellene halnom) :-)

Lehet, kicsit zagyva lett, amit leírtam, de azt javaslom, ne itt a gyakorin tájékozódj, hanem menj el egy szuper nőgyógyász-genetikushoz, aki majd felvilágosít az életkori kockázatokról és a terhesség alatti szűrővizsgálatokról. Ez alapján hozz döntést.

(Mellesleg az én gyerekeim is kicsik még, így én háromszor átmentem a chorion biopszián majd egy magzatvíz vételen, és a gyerekeim makk-egészségesen születtek. De kb. lesz@rtam az érettségi évétől gyerekeket potyogtatók véleményét).

2018. okt. 31. 13:17
 45/106 anonim ***** válasza:
32%

ÉN ennyi idősen már biztosan nem szülnék, ez a kor már idős a gyerekvállaláshoz. Ismerek több olyan embert is, akit az anyja 40 felett (42,43,45) szült és elég kellemetlen tud lenni, mikor anyukat folyton nagyinak nézik.. Mire a gyerek érettségizik, addigra anyuka 60-62 éves. Hááát... És az általam említett idősen szülő nők se voltak ápolatlanok, koravének, semmi, de azért a kor igen is meglátszik az emberen. 60 év az 60 év.

De ezt úgyis a kérdező dönti el, ő kérdezett, mi válaszolunk. Sokkal inkább az a szánalmas, hogy aki ennyi idősen már nem szülne és ezt le is meri írni, mind le vannak pontozva a fenebe és még ők vannak leszólva, hogy mégis hogy merészelik. Mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, ráadásul a kérdező is erre volt kiváncsi, ettől még nem lesz kevésbé hasznos a válaszunk! Az nem like/dislike gomb, de láthatóan ez sokakhoz még nem jutott el.

2018. okt. 31. 13:25
 46/106 anonim ***** válasza:
76%

Na igen, ez mindig tetszik, hogy itt a gyk-n a fő érv a késői gyerekvállalás ellen, hogy nehogy a nagyanyjának nézzenek!

Inkább szüljön csak aki 18 év múlva is 30 évesnek néz ki.

Az nem gond hogy nincs pénz kajára se, mert az alanyi jogon járó gyes-ből kell megélni, és anyuka huszadikától naponta kiírja ide, hogy mikor jön már a családi pótlék...

2018. okt. 31. 13:57
 47/106 anonim ***** válasza:
31%
1es vagyok. Anyám 42 mikor születtem. Most 36 vagyok. 7 éves a fiam. Pont a korom miatt nem lett több. Az amputalt lábú anyámat gondozom minden nap, emelett dolgozom és a gyerekre is alig marad időm nemhogy aludni. Napi max 4 órám van alvásra. Szeretem anyám, de kegyetlen nehéz. A gyerekemmel kéne foglalkoznom, játszani, kirándulni, de 5 éve erre szinte sosincs lehetőségem. Hiaba fizetek ápolónőt az esti teendők rá. Maradnak náluk. Nem tenném ki ennek a gyerekem.
2018. okt. 31. 14:04
 48/106 anonim ***** válasza:
70%

47

Ne haragudj, biztos nehéz de egy olyan lakásban amit felkészítenek egy amputált lábú emberre az esti fürdetés,wc-re segítés esetleg etetés, ha mondjuk valamiért az nem megy anyukádnak nem atomfizika.20 évesen a saját nagyanyám tisztába tettem és fürdettem, vacsoráztattam munka és tanulás mellett és bizony aludni is tudtam, belefért.Pedig nem volt fizetett segítségem.

De amúgy 29 évesen szültél.Pár évvel később ha szülsz még egy gyereket akkor is csak 31-32 éves vagy ne mond már ,hogy az is öreg mert még elhiszem.:D

2018. okt. 31. 14:53
 49/106 anonim ***** válasza:
14%
A másik lábára sem tud ráállni mert fekély van rajta, ágyból kibe emelni, ahogy a wcre is át kell emelni, fürdetni kell. Stb. 28 voltam mikor szültem. 30 felett már kesőinek tartotram ezért mivel addig nem jött össze tesó, letettünk róla.
2018. okt. 31. 15:04
 50/106 anonim ***** válasza:
27%
Ja és pelenkazni is kell+sebet kötözni. És hát ugye oda is kell menni aztán meg haza. Plussz kiteregetni, ágyat áthúzni stb.
2018. okt. 31. 15:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!