Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ti lehetnétek a kormányon...

Ha ti lehetnétek a kormányon lévő, frissen megválasztott új párt miniszterelnökei, mik lennének az első intézkedéseitek?

Figyelt kérdés
Megvan a 2/3, az ellenzék nem akadály. Milyen törvényeket hoznátok, mik lennének az első intézkedéseitek?
2016. aug. 1. 22:17
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Talán a minimálbért emelném 100 ezer Ft fölé.
2016. aug. 1. 22:23
 2/14 anonim válasza:
100%
Béremelés, egészségügy rendezése, közétkeztetés minőségének javítása!
2016. aug. 1. 22:25
 3/14 anonim ***** válasza:
50%
Először is, átirányítanám a saját svájci bankszámlámra, azt ami most Orbánnak és haverjainak megy a korrupcióból ;)
2016. aug. 1. 22:32
 4/14 anonim ***** válasza:
52%

Hát így sorrendbe nem tudnám rakni hogy melyik lenne az első, de körvonalakban ezeket csinálnám az első pár hónapban.

Az én véleményem az, hogy létre kell hozni egy alapot, amire az emberek építkezhetnek, majd békén kell mindenkit hagyni hogy oldják meg. Ennek megfelelően:

Felmérném, hogy hol mennyi (megyénként illetve nagyobb városokban) a létminimum, és kb. afölé 10-20.000 forinttal belőném a minimálbért. Tehát nem lenne egységes az országban, mert mégis mi a francért lenne egységes. Kb. a minimálbér 1,5-szöröséig adómentesség, kb 1 millió forintig olyan 5-10% SZJA, 1-20 millióra 20%, 20 millió fölött meg 50%. Viszont akinek vállalkozása van, az visszaigényelheti az adóját a vállalkozás számára (szigorúan nem magán célra). Az ÁFÁ-t 5%-ra csökkenteném. És az összes munkavállaló utáni járulékot eltörölném, vagyis pontosabban önkéntes magánpénztárakká alakítanám.

A jogi környezetet és adminisztrációt szélsőségesen leegyszerűsíteném. Aki vállalkozást akar indítani, az leül a gép elé, és beregisztrál egy oldalra. Ráklikkel egy gombra és kész. Ami bevétele van, arra az SZJA szerinti adó. Pont.

Az államilag fenntartott dolgok többségét privatizálnám. Az iskolák/óvodák többségét, a kórházak többségét, a nyugdíjpénztárakat/egészségpénztárakat teljesen, az állami cégeket (MÁV, BKV, média, stb.), a rendőrség jelentős részét. Ami maradna állami kézben, az a törvényhozás, igazságszolgáltatás és a hadsereg. Meg gondolom még pár apróság amit kifelejtettem. De összességében az állami költségvetést kb. 90%-kal csökkenteni kell.

Társadalmilag teljes liberalizáció. Minden drogfogyasztás legális, a fegyverviselés legális egy pszichológiai felmérés után, a melegházasság legális, a prostitúció teljesen legális, stb.

A maradék három évben és 8-10 hónapban pedig elmennék nyaralni Hawaiira a BKV privatizáció árából, amit lenyúlok, és hagynám hogy az emberek megoldják maguk a dolgokat. Mert nem gondolom, hogy az én dolgom, vagy akár Orbán Viktor vagy Gyurcsány vagy bárki más dolga. Az államnak annyi a feladata, hogy a közre kiemelten veszélyes esetekben fellépjen, ha az emberek egyénileg képtelenek.

2016. aug. 1. 22:51
 5/14 A kérdező kommentje:

4# a nem egységes minimálbér miatt lenne megye, ahol hatalmas a munkaerő hiány, illetve lenne megye ahol túl sok ember van kevés munkára.

Az adóreformod nem fenntartható, túl kevesen keresnek sokat és túl sokan keveset, nem lenne bevétele az országnak ---> vagy hitelt kell felvenni vagy csőd lenne.

Az adó visszaigénylést simán ki lehet játszani. Ez most is így van, de egyszerű: a kocsi nem a tied, hanem a vállalkozásé, a benzin szintén, a nyaralás a luxus hotelban üzleti út, stb. Utólag ki tudja ellenőrizni?

Amellett hogy az államot csőd szélére sodrod, az embereket is kiirtanád. Például a drog fogyasztás és a fegyver tartás borzasztó párosítás. Meg eleve a drogfogyasztás. A magánkézben lévő rendőrségről ( azaz a gazdagok legális magánhadseregéről ebben az esetben ) nem is beszélve.

2016. aug. 1. 23:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"a nem egységes minimálbér miatt lenne megye, ahol hatalmas a munkaerő hiány, illetve lenne megye ahol túl sok ember van kevés munkára. "

Majd utaznak. Micsoda újszerű probléma és újszerű megoldás. Most is pontosan ez van.

"Az adóreformod nem fenntartható, túl kevesen keresnek sokat és túl sokan keveset, nem lenne bevétele az országnak ---> vagy hitelt kell felvenni vagy csőd lenne. "

Nem csak bevétel van, hanem kiadás is. És a kiadásokat a mostani töredékére csökkenteném. És ehhez igazodik a teljesen tudatos bevétel csökkentés.

"Az adó visszaigénylést simán ki lehet játszani."

Amikor visszaigényled az adót, akkor le kell adnod, hogy mire fogod használni. Ha nem arra használod, leperelik a gatyádat. Nyilván mindenki egymilliót fog visszaigényelni a 100.000 forintos terve megvalósításához, de igazából nem érdekel annyira. Nem az a lényeg, hogy legyen mindenki 100% őszinte, hanem hogy ha kéred vissza a pénzedet, akkor fejlessz valamit. Aztán ellenőrzik. Lehet rajta csalni, de a célját akkor is elérte.

"Például a drog fogyasztás és a fegyver tartás borzasztó párosítás. Meg eleve a drogfogyasztás."

Én nem is fogok drogozni, csak megengedem annak aki akar és van rá pénze. Tudom hogy rossz ötlet, de nem az én hatásköröm másnak megmondani, hogy mit csináljon. Ez az egésznek a lényege.

"A magánkézben lévő rendőrségről ( azaz a gazdagok legális magánhadseregéről ebben az esetben)"

Azaz nem.

Nézd, te azt kérdezted, hogy én mit csinálnék. Én átadnám a hatalmat az embereknek. Ha félig kiirtják magukat, hát majd rájönnek hogy viselkedni kéne. Szerintem megérne egy próbát. Tudom, hogy nem konvencionális, és nyilván sokat kéne rajta csiszolni, pontosítani. Pl. a privát rendőrségről egyszer már régen írtam egy oldalt ide, és ha eszembe jut holnap este, akkor neked is írok bővebben. Egyáltalán nem a gazdagok magánhadseregéről van szó.

Sokan szeretik azt vizionálni, hogy erős állami jelenlét nélkül mindenki megbolondulna. De ha bevezetnék a rendszeremet, én másnap felkelnék 6:30-kor, és bemennék dolgozni. És egy csomó más ember is. Aki meg nem, az rövid úton éhen halna (ja igen, nincs segély se, max magánpénztárból), vagy lelőnék amikor bűnözni próbál.

Na megyek aludni.

2016. aug. 1. 23:24
 7/14 anonim ***** válasza:
Én lenyúlnék pár milliárdot, aztán go valami trópusi sziget.
2016. aug. 2. 08:12
 8/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 4-essek. Privatizálni kellene mindent, az államnak nem beleszólni a gazdaságba aztán egyből működne minden. Nem igaz, hogy nem látjátok, hogy minden milyen pazarlóan működik szar szolgáltatást nyújtva ami állami. Az adó is kevesebb lenne mert nem kellene fenntartani az államnak a rengeteg intézményét.
2016. aug. 2. 08:42
 9/14 anonim ***** válasza:

#8 amerikában privatizálva van minden, ezért azért is fizetned kell ha mentőt hívsz, az egészségügy egy rakás szerencsétlenség, ha nincs biztosításod több tízezer dolláros adósságokat varnak a nyakadba egy baleset miatti látogatásért, ha meg van a biztosító bármikor bármilyen kezelést elutasíthat ha épp olyan kedve van.

Ha netalántán én lennék a miniszterelnök, növelném a minimálbért, persze nem nagyon mert ha növelem a fizetést az árak is felmennek, ÁFA lejjebb menne és amit pénzt tudnék, amit most stadion meg mindenféle baromságba költenek azt átcsoportosítanám oktatás, egyészségügybe. Persze nincs meg a kellő végzettségem így nem látom át az egész rendszert de legalább is ezek lennének a fő célok, aztán a kisebb gondok szép sorjában.

2016. aug. 2. 10:06
 10/14 anonim ***** válasza:
73%

1. ügynök-akták nyilvánosságra hozása

2. határon túliak támogatásának megszüntetése

3. egyházak támogatásának megszüntetése (a pénzekre pályázni lehet. pl. lehet ételosztásra, kiállításra, oktatásra igényelni)

4. az előző kormányok felelőségrevonása, komoly börtönbüntetések kiszabása korrupció és hatalommal való visszaélés miatt

5. bocsánatot kérnék MO bűneiért (pl. az orbán-kormány náci politikája miatt migráncs-ügyben)

6. a benzin árának megduplázása (kivéve taxisok, tömegközlekedés és fuvarozók számára), a befolyt pénzből környezetvédelem támogatása. ugyanakkor jelentős kedvezmények elektromos autók vásárlására

7. gátrendszer kiépítése

8. komoly állampolgársági vizsga minden 18-70 év közöttinek (aki nem ismeri a történelmi tényeket, az nem jogosult szavazásra, vagy bármilyen országos ügyben való döntésre)

9. kényszermunka bevezetése a börtönben

10. mélyszegénység és hajléktalanság felszámolása (egyházi pályázatokkal ill. lakást munkáért programmal, stb)

11. az orbán által ellopott magánnyugdíjak visszaadása

12. a foci támogatásának megszüntetése. helyette olyan sportok kiemelése, amelyekben sikeresek a magyarok (úszás, vízilabda, kajak-kenu, kézi)

13. idegennyelvi képzés óvodától

14. cigányönkormányzatok támgotásának megszüntetése. helyette pályázati rendszer bevezetése.

15. szögesdrót, náci emlékmű lebontása

2016. aug. 2. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!