Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 42 évesen már gáz első gyereke...

42 évesen már gáz első gyereket vállalni? Most találtam hozzá megfelelő párt.41 vagyok, jövőre tervezzünk.

Figyelt kérdés

2018. okt. 31. 01:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/106 anonim ***** válasza:
76%

Nem gáz, csak nem átlag. De ne hallgass másokra. Csak magadra :)

Szerintem 1 gyerek siman belefer. Kisteso lehet, hogy már nem.

Barátnőm 43 éves és év elején szült. Ők még bevallalnak egy kistesot, ha osszejon.januarban állnak neki

2018. okt. 31. 08:11
 22/106 anonim ***** válasza:
36%

Én nem vállalnám be. Anyám korosztálya 60 évesek, egyiknek nagyobb egészségügyi baja van, mint a másiknak. Már amelyik még él.

Aki rokkant az néha vigyáz az unokájára, de szinte mind azt mondja, hogy jó, hogy már nincs rajtuk felelősség.

Rigolyásak és merevek. 😊 Néha kirándulnak stb. de a saját tempójukban. Egy 20 éves nem erre vágyik majd.

Persze lehet, hogy te leszel a ritka kivétel és fitt, naprakész és rugalmas 60 éves leszel.

Viszont arra is gondolj, ha nem milyen rossz annak a válaszolónak is elszámolnia a lelkével, aki (ha nem is kimondva) de anyukája halálát várja csak, hogy élhesse az életét.

2018. okt. 31. 08:23
 23/106 anonim ***** válasza:
77%
38 éves volt anyukám mikor a húgomat szülte. Pedig akkor aztán tényleg nem volt ez gyakori. Soha nem zavart, hogy idősebbek egy picit az átlagnál. Soha senki nem csúfolt emiatt. Most 63 évesek a szüleinek és korukhoz képest elég lazák, fiatalosak. Remélem még sokáig velünk lesznek. Nem tudom ennyi idős embereket miért kell temetni... Mamám 89 évesen halt még és az utolsó 3 évben kellett mellé felügyelet. Fèrjem mamája 70 éves sincs és már demens... Nagybátyja 50 éves sem volt és meghalt betegség miatt...
2018. okt. 31. 08:28
 24/106 anonim ***** válasza:
72%

Dehogy.

A válaszok gázak, amik lebeszélnének.

2018. okt. 31. 08:41
 25/106 anonim ***** válasza:
79%
Közeli ismerősnél a (2-3.) gyerekek az anyuka 40 és 42 éves korában születtek. Én úgy látom, minden további nélkül fel tudják majd őket nevelni, bár egyelőre még csak alsósok. Az ember fáradtabb, türelmetlenebb lehet ebben a korban, de szerintem csak elhatározás és akarat kérdése (hogy ha más egészségügyi probléma nincs), megérződik-e ez a gyerek neveltetésén. Mivel azt érzem, hogy neked ez nagy álmod, és már most nagyon szereted/szeretnéd azt a gyereket szerintem jó szülő leszel majd. Ne feltétlenül másokhoz igyekezz idomulni, és kényszeresen "fiatal anyuka" lenni, hanem a saját stílusodban elég jó szülővé válni.
2018. okt. 31. 08:46
 26/106 anonim ***** válasza:
20%
Én ilyen idősen már biztosan nem szülnék, hanem inkább örökbefogadnék. Nem csak a down-kór kockázata miatt, hanem én most fiatalon is nagy megterhelésnek érzem a szervezetemre, sejtem hogy később csak rosszabb lesz. Persze te tudod hogy milyen az egészségi állapotod vagy hogy szeretnéd-e vállalni a kockázatot.
2018. okt. 31. 08:48
 27/106 anonim ***** válasza:
73%

Érdekes hozzáállások vannak.

Én erre azt tudom mondani, hogy ezt nektek kell tudni/érezni.

Anyám 42 évesen szülte húgomat. Ő már akkor 60-nak nézett ki...

Barátnőm, most 41, 5 éves a fia, és simán letagadtat 10 éves, kinézetre is, meg gondolkodásra is. Ő róla simán el tudom képzelni, hoyg szül még (nem fog).

Ja, és férjem nagymamái 73 és 75 évesek, mind nagyon jó egészségi állapotnak örvend, egyiküket sem kell ápolni... SZóval ez ne legyen szempont. Apukám 34 évesen halt meg (agyvérzés). Na ő nem volt öreg. Ezzel csak azt akarom írni, hogy ezzel az erővel senki ne vállaljon gyereket, mert mi van ha ápolni kell majd. Ahhoz nem kell öregnek lenni. Ismerek 94 éves nénit is az utcánkban, bot nélkül sétál, és mentálisan is 100%-ig rendben van.

Szóval a kor csak egy szám. SOkkal fontosabb, milyen életet élsz, milyen felfogásod van!

Ha szeretnétek, hajrá!

2018. okt. 31. 08:48
 28/106 anonim ***** válasza:
33%

(Az előző vagyok)

A saját tapasztalatot tekintve nagypapám 59 éves korában hunyt el, de sajnos olyan betegségben, ami amúgy sem válogat a korban, nagymamám akkor (egészen pontosan 64 éves koráig) még dolgozott, nyáron sokat vigyázott ránk, vitt mindenfelé, aktív volt. Amióta már mi, az unokák is kirepültünk, és kevesebbet találkozunk, azóta lett kicsit "öregesebb", meg kezd néha fájdogálni a lába, vagy fárad el hamarabb. Még most, 75 évesen sem szorul egyáltalán ápolásra, annyi, hogy most már nem jön át megcsinálni nálunk is a nagytakarítást.

Amelyik ismerősöméknél nagy volt a korkülönbség, nekik általában nem olyan szoros, inkább formálisabb a kapcsolatuk a szüleikkel, de ők egyébként mellette mind többedik gyerekek (általában nagy korkülönbséggel), ennek ez is lehet az oka.

2018. okt. 31. 08:55
 29/106 anonim ***** válasza:
69%
(Már nem az előző, azóta írtak, hanem a 25.)
2018. okt. 31. 08:55
 30/106 anonim ***** válasza:
77%
Mamám elvetette a gyerekét, mert 40 éves volt és milyen dolog ilyen idősen szülni, és lehet fel sem tudja már nevelni. Most 93 éves fitt dédnagymama és nagyon megbánta, hogy nem vállalta azt a gyereket. Nem tudhatod mit hoz a jövő, fiatalon is meg lehet halni és lerokkani, nincs garancia az életre. Szóval ezt neked kell tudnod bevállalós e.
2018. okt. 31. 09:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!