Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák...

Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák válaszaira lennék kíváncsi! Szülés után hogy tudtatok, illetve mikor kimenni rágyújtani? Hogy kezeltek emiatt benneteket? Milyen sűrűn járhattatok ki, illetve ha veletek volt egy szobában a baba, hogyan oldottátok meg?

Figyelt kérdés
Mindenki tisztában van vele, hogy ez ártalmas. DE! Aki nem tudta letenni és elég erősen dohányzott szüléskor is, azokhoz szól a kérdés, nem pedig az ellenzőkhöz. Nem vitát szeretnék kiváltani ezzel a kérdéssel, csupán a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
2010. máj. 12. 12:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/179 anonim ***** válasza:
80%

Hat en sem dohanyzom. terhesseg elött dohanyoztam, de amikor terveztük a picit egyik naprol a masikra letettem a baba miatt. nem irok rosszat, de gondolom mindenki sejti igy te is a velemenyemet. DE ez a te döntesed es semmi közöm hozza ezert: egyet ertekazzal aki azt irta, hogy inkabb tapszeres legyen a baba, mert akkor nem mergezed, mert sajnos az anyatejbe atjut a nikotin meg a karos anyagok :( Az egyik ismerösöm is vegig cigizte a terhesseget, mondogatta ugyan hogy leszokik, de.... mindegy. Ö szüles elött azert kevesebbett cigizett es szüles utan par napig ö sem gyujtott ra, mert nagyon kimerült. Aztan a korhazban kb a 3ik naptol mar kijart napi 1-2 cigire (ugy ahogy az elöttem valaszolok leirtak) amikor otthon voltak mar a picivel akkor meg a csöpp a szobaban volt az agyban nyitott ajtonal ö meg az elöszobaban szivta a cigit. Valamennyire pozitiv, hogy legalabb ott ahol a kisbaba volt sosem cigizett.

Esöt sem baszogattak a korhazban (szerintem nemelyik helyen nagyivben lesz@rjak, hogy mit csinal vagy nem csinal a kismama, viszont terhesen nagy hassal az utcan jo paran beszoltak neki, amit öszinten meg is ertek, bar en sosem tennek ilyet.

2010. máj. 19. 20:17
 52/179 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek is köszönöm a hasznos válaszát.További szép estét :)
2010. máj. 19. 20:43
 53/179 anonim ***** válasza:
39%
Én végig dohányoztam terhesség alatt bár csak 1-2 szálat szívtam naponta azt is úgy hogy rágyujtottam 1-2 slukk és kioltottam majd később ha már nagyon hiányzott ismét meggyújtottam.Nem ítélek el hiszen én sem tudtam letenni de legalább az adagot csökkentettem.Teljesen egészséges babám született, én császárral szültem és sajna nem volt alkalmam lemenni cigizni de amikor mentünk haza az volt az első hogy rágyujottam, tudom hogy nem szép de már nem bírtam tovább.A mai napig cigizek, bár nálunk szabály hogy a lakásban és a gyerek közelében nem gyújtunk rá.Egyébként a szoptatásról és 10 hónapos koráig szoptattam a picurt, most 20 hónapos és alig volt beteg, semmi baja, ezzel ellentétben a barátnőm amint megtudta hogy babát vár letette a cigit a kisfia mégis asztmás lett pedig tényleg egyetlen szálat sem szívott azóta.
2010. máj. 19. 20:51
 54/179 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudok szó nélkül elmenni a téma mellett.

Egy vezető babás havilap munkatársaként dolgozom.

Tedd a szívedre a kezed, minden lehetségeset elkövetsz annak érdekében, hogy egészséges gyermeket hozz a világra?

2010. máj. 19. 22:04
 55/179 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Én csak, azt kívánom Neked, hogy szokj le a cigarettáról sikeresen a babád érdekében!

És, arra ügyelj, hogy ha dohányzól a korházban, ne menj a korterembe cigiszagúan vissza! Nem fognak jószemmel nézni rád a szobatársaid! Persze, ha nem privát szobába mész!

2010. máj. 19. 23:03
 56/179 anonim ***** válasza:
83%

szia!

nem ítéllek el-bár nem is értek egyet. ha az megy,próbálj jó gyenge cigit szívni-pl vogue-az talán kevésbé árt nektek

de: szülés után sztem jó darabig nem nagyon lesz erőd felkelni magadtól,jól fog esni az alvás. akivel egy szobábna voltam,éjjel 1kor szült,reggel 6kor hozták a babáját be,de lőtte jött a nővérke is segített neki kimenni,megfürdeni stb. szóval sztem kb 8órával szülés után tudsz kimenni.

ha császároznak még több az idő. én az első császár után 12 órát alhattam és utána is csak segítséggel tudtam kitámolyogni fürdeni,utána még 2 napig szinte négykézláb jártam,szóval ha netalántán neked is így alakul a szülésed erre számíts.

remélem segítettem.

ha megengedsz még 1-et: ha egyébként szeretnél leszokni,próbáld meg h a kórházba nem viszel cigit. talán az a pár dohánymentes nap elindit a leszokás útján. én drukkolok!

2010. máj. 19. 23:28
 57/179 anonim ***** válasza:
92%
Szia én is végig cigizem a terhességet bár csökkentettem a napi adagomat és télleg nem szívtam sokat és akkor is csak akkor ha már naon nem bírtam tovább.Egyébként meg én császárral szültem.én 24 órán keresztül voltam az örzőben.Szal én csak a második nap tudtam rágyújtani akkor is csak fél szálat szivtam el.Utána is míg a kórházban voltam napi 1 szál max 2 volt a napi adagom akkor is a párommal szívtuk a kávé mellé amit 2 naponta 1x ittam.A mai napig dohányzom de soha nem a baba mellett.10 hós a manóm gyönyörű és egészséges.Még 1x sem volt beteg ja és velem is végig cigizett anyukám és képzeljétek 2-3 évente vagyok beteg.Akkor is csak megfázva.Ja és roma sem vagyok.
2010. máj. 20. 00:12
 58/179 anonim ***** válasza:
62%
Bocs az offért! Ez egy tipikus olyan kérdés,aminek a lepontozáson kívül semmi értelme nincs.Teljesen felesleges nyaggatni a kérdezőt, mert a riogatástól még nem fog leszokni.Ha a terhessége nem tartja vissza a cigitől, akkor írhatunk akármit szerintem.Az viszont nagyon durva, hogy egy csomó válasz szól arról, hogy "Szívd csak nyugodtan, én is szívtam, és egészséges.Anyukám is cigizett velem, és még a nátha is elkerül" Oké, nincs jogunk ítélkezni, mert nem a mi bajunk lesz, ha történik valami, de hogy egyesek még a bagózásra buzdítanak , az kétségbeejtő...Azt nem tudhatod, hogy lesz -e baja a gyereknek.Az is előfordulhat, hogy az iskolás éveiben jelentkezik a gond.Pl. tanulási nehézségei lesznek.Soha nem fog kiderülni, hogy a cigi miatt van -e, tehát magadat nem fogod hibáztatni.Megúsztad, veregesd vállon magad!Én azt vallom, hogy ha csak 1% az esély rá, hogy ezen múlik az egészsége, nehogy már én, az anyja ne tegyek meg érte mindent.Ha megszületik,nekem a kisbabám fog járni a fejemben, és a bagó eszembe sem fog jutni.A döntés a tiétek, mindenki azt csinál, amit akar.
2010. máj. 20. 07:36
 59/179 anonim ***** válasza:
59%
Az utolsóval 100%-ban egyetértek, mindenki maga dönt, de senki ne bíztasson ilyen viselkedésre egy kismamát sem! Akik ezt teszik, önmagukat is felmentik azzal, amit írnak. Mármint hogy ők is dohányoztak, és minden rendben volt. Szerintem is felháborító. Kérdezzenek meg egy orvost, hogy mit okozhatnak ezzel a babának, és igaz, mégha 1% esély is van rá, azt ki kell kerülni. Nem értem a dohányosok állandó kifogásait, amikkel megindokolják, hogy miért nem tudnak leszokni. Egy gyerek egészsége nem elég indok?? És ne hasonlítsuk már össze azzal, hogy valaki 20 kilót hízik! Vicc. Az sem túl jó, de ne említsük már egy lapon!
2010. máj. 20. 08:51
 60/179 anonim ***** válasza:
69%
Ne haragudjatok de én nem láttam sehol h valaki is buzdította volna a kismamát arra h dohányozzon.Mindenki csak elmondta mit tapasztalt köztük én is aki szülés után csak néha gyújtott rá.És azt is csak elmeséltem h édesanyám is cigizett.Én bennem 1 pillanatig nem volt bennem h buzdítsam a kérdezőt!Sőt h őszinte legyek én is utáltam magam amiatt h cigiztem de sajnos az életem olyan periódusba ért amikor terhes lettem h ha lemondok róla tuti h bekattanok.Tudom h akik nem cigiztek elötte ezt nem értik meg sőt azok sem akik hasonló helyzetben sem voltak de higgyjétek el nem minden az aminek elsőre látszik.És egyébként én is azt vallom aki tudja tegye le a cigit de aki nem tudja arról ne ítélkezzünk h nem anyának való stb mert nem tudhatod h mi van a háttérben.
2010. máj. 20. 09:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!