Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák válaszaira lennék kíváncsi! Szülés után hogy tudtatok, illetve mikor kimenni rágyújtani? Hogy kezeltek emiatt benneteket? Milyen sűrűn járhattatok ki, illetve ha veletek volt egy szobában a baba, hogyan oldottátok meg?
Szia!
Kórháza válogatja, hol hogyan lehet megoldani, de természetesen szerintem mindegyikben ki lehet menni akár udvarra, akár az utcára, vagy dohányzó helyre, végülis nem egy börtönben leszel, csak kórházban, nem szólhatnak bele mit csinálsz.
Más a témával kapcsolatban: Kedves mocskolódó hozzászólók! Ezzel az erővel onnantól, hogy valaki megtudja hogy terhes (sőt, már előtte minimum egy évvel) költözzön be valami erdei házikóba mindentől távol, a természet lágy ölére...főleg azok akik a belvárosban laknak. Kinyitják az ablakot, hogy szellőztessenek, vagy leugranak a boltba egy kiló kenyérért, és máris annyi méreganyagot juttattak a szervezetükbe, mintha elszívtak volna két doboz cigit...akkor ezzel az erővel minden belvárosban élő kismamát is el lehetne ítélni...és még sorolhatnám.
Hozzáteszem én is babát várok, nem dohányzom, de előtte 9 évig dohányoztam. Pont abban a hónapban raktam le a cigit, amikor terhes lettem, de mivel nem tudtam még hogy babát várok, egyáltalán nem azért, szóval leginkább szerencsém volt. Lehet, hogy ha akkor nem rakom le, akkor a mai napig cigiznék, mert úgy biztosan nem tudtam volna lerakni, ha a sok erkölcscsősz az arcomba mászik, hogy mennyire felelőtlen vagyok.
Persze, hogy egészségtelen, és nem is bíztatok senkit arra, hogy dohányozzon, de itt nem ez volt a kérdés, mint ahogy a kérdező többször is elmondta.
Végezetül még annyi, kedves kérdező, hogy ne haragudj, hogy nem csak a kérdésre válaszoltam, de nem bírtam elmenni szó nélkül emellett a rengeteg, szöveg értelmezésre képtelen ember mellett.
Természetesen ezek mellett mindenkinek boldog, nyugodt babavárást, és egészséges kisbabát kívánok! :)
És sok sikert a leszokáshoz, akik arra készülnek, vagy már elhatározták magukat! :)
Én 16 évig dohányoztam a gyerekeim megszületése elött.
Amint biztossá vált, hogy megfogant az 1. babám, azonnal tetettem a cigit, a terhesség alatt abszolút nem is kívántam.
Amikor megszületett rá-rágyújtottam egy-egy cigire, de nem esett jól, így szoktam le végül. Pedig elötte igen nagy bagós voltam.
Ez volt 3 és fél éve.
Azóta született még egy gyerekem, és nagyon büszke vagyok arra, hogy nem gyújtottam rá soha többé!!!!!!!
Mindenkinek ekkora akaraterőt kívánok, mint amekkora nekem volt.
Így is annyi vírus, szerzett, örökölt betegség létezik, hogy én nem tudtam volna soha elszámolni magammal, ha bármi betegség érte volna őket.
Ne gyújts rá te se többet!
Ennyit tegyél meg a gyerekedért!
Bocsi, de az utolsó mondatodon gondolkozz el!
Ott a pici a pocakodban!
Az fontos számodra, hogy mást ne zavarj a bagózással?
Az nem számít, hogy a picid passzív dohányos, és akár koraszülést is okozhat a cigizés?
Miért akarsz szándékosan ártani a picidnek?
Nem hiszem el, hogy felnőtt, diplomás ember nem tud mérlegelni. Ha pedig nem megy a lemondás, akkor minek bevállalni a gyereket? Ha beteg lesz majd azt mondod neki, hogy bocsi, drágám, de a cigi jobban érdekelt?
Kedves Kérdező!
A feltett kérdésed, egy nagyon-nagyon provokatív kérdés!
Nem is értem, hogy gondoltad, azt, hogy a nem dohányzó
vagy volt dohányos kismamák, többségének a zsebében, ilyen kérdésnél nem nyílik ki a bicska a zsebükben????
Inkább ne tetted volna, fel ezt a kérdést!!
Nem lehet ilyen kérdést szó nélkül hagyni, mégha Neked nem is tetszik!
Melyik károsabb az aktív vagy a passzív dohányos??
A babád melyik is, míg Te az aktív vagy?
Szules utan par oran at voltam tobb agyasban es ott az egyik frissen szult anyuka cigizett.
Fizikailag nem volt nehez ragyujtania. Hajnalban szult, ket oraval kesobb kerult a szobaba, akkor egybol le is ment es amig ott voltam, addig folyamatosan jarogatott. Ketszer jottek hozza vizitelni, egyszer sem volt ott, a babaja be volt adva a csecsemosokhoz. A dokik es a szuleszno siman tudta, hogy cigizik, kifele menet megbeszeltek, hogy biztosan dohanyozni ment es oszinte leszek: a hangsulyukbol tisztan lejott, hogy sok jot nem gondolnak rola. A szobabol egyebkent senki nem szolt neki egy rossz szot sem, viszont a mikor hangosan bejelentette, hogy cigizni megy, vagy eppen visszajott es olyan fustot hozott magaval, hogy tiz percen at tele volt a szaggal a korterem, nah akkor azert mindenki arcan latni lehetett, hogy valojaban mit gondolnak.
Csak azert irom, mert tema volt: ez az asszony egyebkent roma volt es eleg egyszeru gondolkodasu, beszedu, meghozza a penzes fajtabol.
Nem kioktatlak, csak teszek egy kijelentest. Ha a helyedben lennek, akkor vagy dohanyoznek, vagy szoptatnek, de a kettot egyszerre nem, mert az OK, hogy az anyatej a legjobb dolog a babanak, de a dohanyos anyatej mar egy kulon kategoria, en inkabb tapszereznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!