Csak DOHÁNYOS kismamák/anyukák válaszaira lennék
kíváncsi! Szülés után hogy tudtatok, illetve mikor
kimenni rágyújtani? Hogy kezeltek emiatt benneteket?
Milyen sűrűn járhattatok ki, illetve ha veletek volt egy
szobában a baba, hogyan oldottátok meg?
Nekem a harmadik terhességem van. Az első kettővel DOHÁNYOZTAM és semmi bajuk nem lett!!! Én ugy gondolom hogy azt az 1-2 szál cigarettát el lehet szívni nyugodtan. Ennyi erővel tilos lenne takaritani terhesen mert a domestos szaga is káros stb... Szülés után és amíg a korházba voltam nem cigiztem mert nem volt rá lehetőség. Egyszer mentem le az udvarra de félúton meg is bántam mert annyira szédültem hogy azt hittem elájulok. Egyébként láttam a wc-ben is dohányzó anyukákat csak én ott nem akartam cigizni igy hát kibirtam. Zárojelbe hozzátenném hogy (egyik babámat se tudtam szoptatni és ezt a cigire fogom) Amikor megtudtam hogy megint terhes vagyok és az orvos is megállapította, ugy letettem a cigarettát hogy egy szálat se szivtam szó szerint undorom van tőle. és nagyon remélem hogy most majd sikerül a szoptatás is.
2010. máj. 13. 12:33
"És miért kell lepontozni azt, aki ellene van a gyerek melletti dohányzásnak??? "
Írd már meg légyszíves, hogy itt a válaszolók közül ki van a terhesség alatti dohányzás mellett! Sehol nem olvastam ilyet.
2010. máj. 13. 12:44
12:33-as vagyok ez már nevetséges a kérdező feltett egy kérdést és direkt dohányosokat kérdezett a nem dohányzó miért nem lép a következő kérdésre? Az én környezetembe nagyon sok dohányos kismama van és nem itélem el őket mert nincs hozzá jogom. DE hogy egy ilyen kérdezős oldalon ez vitát szítson az nevetséges.
2010. máj. 13. 13:32
Kedves 12:33-as!
én nem ítéllek el titeket,akik dohányoztok,mindenkinek szíve dolga.De!!
Honnan tudod hogy semmi baja a gyermekeidnek?Talán így lenne pontos a megfogalmazás:PILLANATNYILAG semi baja.
Lehet,hogy 30 vagy 40 évesen lesz valamilyen betegsége ebből kifolyólag.De akkor ez a dolog már feledésbe merül úgyis.
2010. máj. 13. 13:34
Én vagyok az egyik nem dohányzó és tény, hogy nem én voltam megszólítva, de mint írtam, dohányos szobatársam volt, ezért azt gondolom hasznos választ adtam a kérdésre.
Én csak azt nem értem, hogy egy teljesen gyakorlati dolgokra vonatkozó kérdésből miért kell filozófiai vitát csinálni.
2010. máj. 13. 13:36
Még annyit,hogy remélem minden rendben lesz,és majd tudsz szoptatni,tényleg minden jót kívánok neked,meg a kérdés feltevőjének is!!!
2010. máj. 13. 13:37
Tényleg felesleges ezen vitatkozni!Úgyis sokan vagyunk már ezen a földön!!!
2010. máj. 13. 13:39
Utolsó válaszoló megmagyaráznád a második mondatodat?
2010. máj. 13. 13:46
12:33-as vagyok és büszke vagyok arra hogy sikerült leraknom a cigit. Nem akarom a vitát fokozni csak leirtam amire a kérdező kiváncsi volt. Ja és nem hiszem hogy az első 2 tersességemből született gyermekemnek bármi baja lenne 1-2 elszívott cigarettáért.
2010. máj. 13. 13:50
30/179 A kérdező kommentje:
12.33-as köszönöm a válaszod. Mint már írtam, úgy is lehet értelmes és hasznos válaszokat adni, hogy valaki megtartja a véleményét magának. Tették ezt így egy páran, nekik külön köszönöm. Senkinek semmi joga beleszólni a másik életébe, vagy elítélni egy olyn tettért ami nem helyes. Mindenkinek a maga dolga. A kérdésemben is azért emeltem ki a dohányos szót, hogy ne kerekedjen ilyen teljesen értelmetlen vita ebből a kérdésből. Mindenkinek boldog babavárást, babázást! Persze, ha valakinmek van érdemi hozzászólnivalója, várom :)
Kapcsolódó kérdések: