Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én vagyok az abortusszal...

Én vagyok az abortusszal vívódó lány! Még egy utolsó mentsváram van, ez megvalósítható?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Én írtam ezt a kérdést, abban azt írtam, úgy döntöttem megcsináltatom az abortuszt.

Egy utolsó esélyem van. Megtartom a babámat, élek teljesen egyedül vele egy panelban, aminek a számláit valószínű anyukámmal közösen fogjuk fizetni. Szóval neki a saját lakását és ezt is fel kel majd tartania, mert dolgozni nem tudok, be kell fejeznem a jogi egyetemet.Majd felveszek diákhitelt, megpróbálom behazudni valahogy, hogy kapjak gyedet, kapok még árvaellátást apukám után és felveszem az összes létező segélyt, amit ilyen helyzetben adnak.Család nincs, akire számítsak, abban reménykedhetek még, hogy időközbe na párom észhez tér és visszajön hozzánk.Ugyanis, csak akkor marad 100%ig mellettem, ha elvetetem a babát.

Így szerintetek érdemes megtartani vagy ekkora nyomorba ne szüljek gyereket?

2009. júl. 22. 16:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:
76%
Szia! A Te életed a Te döntésed! Bár az én véleményem is az, hogy jól gondold át akárhogy is döntesz, és ne a fiú zsarolása és más negatív gondolatokra hallgass. Mi 53 m2-es lakásban lakunk 4-en. Most várom 15 év után a harmadik babát és fel sem merült bennem, hogy elvetessem. Az első két gyermek: egyik 18 a másik 15 éves mindkettő leány. Most kisfiam lesz. Nagyon boldog vagyok. Mi sem dúskálunk a pénzben, hiszen alkalmazottak vagyunk mindketten, nem a Parlamentben csücsülünk. Bevállaltuk mert véletlenül jött, nem terveztük, Isten ajándékának tekintjük. Próbáld meg te is pozítívabban látni az életed, a jövőd, biztos, hogy minden megoldódik és a gyermeked később büszke lesz majd rád, hogy ilyen erős voltál és vagy ebben a világban.Bízz magadban kérlek, ha már ilyen ajándékot kaptál.
2009. júl. 22. 20:38
 62/90 anonim ***** válasza:
33%
Nem igaz! Nem jár külön háztartásban élőnek az árvaellátás!Aki így tesz, az csal!
2009. júl. 22. 20:42
 63/90 anonim ***** válasza:
82%

Ne halgass senkire,csak a szívedre!

Te is tudod,hogy a szíved szerint megtartanád!

Ő már most egy kis élet :)

Ő jobban megérdemli a szereteted,mint a párod!

2009. júl. 22. 20:59
 64/90 anonim ***** válasza:
73%

[link]

Érinti-e az árvaellátásra jogosultságot, ha a gyermek vagy életben maradt szülője házasságot köt?

Nem, az árvaellátást ezek a tényezők nem befolyásolják.

Gondolkodj már!!!! Ha kolis/albérletes vagyok és esetleg bejelentkezem (miért ne tehetném, ha mondjuk oda akarok levelet kapni, vagy orvoshoz járni), akkor nem kapok??????

És szted ha házasságot kötök majd anyámmal élek tovább??Pff... És ha pl van saját lakásom pesten (nekem volt, édesapám ott élt, örököltem) és beköltözök, mert az ELTE-re járok, akkor már miért is nem kapok????

2009. júl. 22. 20:59
 65/90 anonim ***** válasza:
84%
Miert veted fel a gondolatat egyaltalan annak, hogy megtartsd, ha eszervekkel (vagy eszetlenekkel) tiltakozol ellene. Ez egy olyan dolog amit sajat magadnak kell eldöntened es persze, hogy vegyes erzelmeket valt ki, plane mert sokan vannak itt akik mindent megtennenek egy babaert es megsem sikerül. Ha azt szeretned, hogy ne bantsanak, ne kerdezz rola nyilvanos forumon. Megertelek mert jo körülmenyeket akarsz teremteni a gyerekednek, de attol semmikeppen nem lesz neki jobb ha megölöd. Vagy nezz magadba, lehet hogy csak arrol van szo, hogy nem akarsz kenyelmetlensegeket magadnak. 23 eves vagyok igaz ferjhezmentem es nem baba miatt, de en is nagy lehetösegek elött alltam es bizony mikor döntöttem merlegeltem kenyelmi szempontokat is. Nem szegyenlem bevallani mint ahogy azt sem, hogy senki velemeyet nem kertem ki. A paromet sem, mert ugy gondoltam ha igazan összetartozunk, mondjon hirtelen felindulasbol barmit, összetartozunk. Ugy döntöttem megtartom, barmi lesz is, ha mar igy alakult, nem en vagyok jogos az eleteröl dönteni, ha nem tudtam tenni ellene hogy ne foganjon meg, megölni sincs jogom. Mikor mar biztos voltam a döntesemben elmondtam, elkepzeltem gondolatban, hogy magyarazkodnom kell miert, de kellemesen csalodtam es mindenki örült, varjak nagyon, a parom pedig aki az elejen talan közömbös volt, mara madarat lehetne fogatni vele. Egy ferfinek idö kell mire aterzi ezt a dolgot, neki nincs a testeben seni akivel ha tudat alatt is, de elsö perctöl fogva összhangban van. Vetesd csak el ha ugy latod jonak, nem a mi tisztünk a babad eleteröl dönteni, de egyebkent szerintem a tied sem.. Akarhogy is döntesz sok eröt es kitartast kivanok es egyaltalan nem goniszsagbol irtam amit irtam, ez csak az en szemelyes, öszinte velemenyem.
2009. júl. 22. 21:02
 66/90 anonim ***** válasza:
69%
Szia! én úgy érzem az egészet végigolvasva, hogy egy picit azért sajnáltatod is magad...ne már!!! írod, hogy elkényeztetett kiscsaj vagy, aki mindent megkapott maga alá. és akkor mi van? azért szexelni neked is önállóan sikerült, nem? állj már a sarkadra, és hozzd meg akkor életed első önálló, nagyon felelősségteljes döntését! és teljesen igaza van azoknak, akik azt írták, hogy miután olyan választ kapsz, ami neked nem tetszik, hogy mersz Te még itt fenyegetőzni?! tudod, téged is megbüntet az Isten/Sors-miben hiszel!nem össze kell esni, és a mély önsajnálatba merülni, hanem igenis most van az a lehetőség először életedben, hogy bizonyíts magadnak(és másoknak), hogy képes vagy kemény, erős dolgokban megfelelően FELNŐTTKÉNT dönteni!mindezt úgy írom, hogy 22 voltam, amikor én is az abortusz mellett döntöttem. akkori "párom"(sokkal idősebb) közölte, hogy neki nem kell a gyerek, oldjam meg a problémát. fogta magát, és kiment külföldre. azóta az élet bebizonyította, hogy rosszul döntöttem! eltelt 8 év, és elvesztettem 3 babát, a 4. megmaradásáért remegek. szedd össze magad, nőjj fel, és dönts helyesen! de bárhogy is döntessz, ne az itt válaszolókat hibáztasd, mert megbántották a piciny lelkedet...!
2009. júl. 22. 21:06
 67/90 anonim ***** válasza:
75%

Most akkor mivan? Elkényeztett csaj vagy, aki mindent megkapott, saját lakásod van...közben meg nyomorogsz?

Most akkor mivan? Egy helyen párod elhagyott, közben meg csak akkor hagy el, ha megszülöd a gyereket?

Most akkor mivan? Egyszer: Senkire nem számíthatsz, máskor meg anyukád fizetné a SAJÁT lakásod rezsijét?

Döntsd már el, hogy mekkorákat kamuzol, ne sajnáltasd már magad ennyire.

A véleményem az: védekezni 1000féleképpen lehet, tudod, b*szás előttre és b*szás utánra is vannak mindenféle kütyük is bogyók. Persze hiába a nagy jogi egyetem, ez nem jutott el hozzád. Aztán most befigyelt a kölök és te már rééégesrééég eldöntötted, hogy neked nem kell, mert k>rva kényelmetlen neked, és a fickódnak meg főleg (gratula a párválasztásodhoz, igazi főnyeremény az ember).

Gyilkold csak meg a kisbabád, hiszen a világ lecsodálatosabb teremtményei ezt érdemlik. És fejezd be a rinyálást és húzz innen a búsba.

2009. júl. 22. 23:07
 68/90 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Amikor elöször kérdeztél, már írtam neked. Nem bírom ki, hogy most ne szóljak hozzá a témához. Én vagyok a 25 éves szingli , aki albérletben lakik és levelezőn járok főiskolára.

Most vagyok a 33.hétben, és 13 hetes voltam, amikor elhagyott a párom, de ha 10 hetes vagy 8 hetes lettem volna akkor is megtartom, mert ez lett volna életem legrosszabb döntése. Mi van ha nem lehet többé gyerekem, az abortusz után? Így is találhatsz párt, meg munkát és tanulhatsz is, a gyerek nem akadály. Egy percig sem gondoltam, hogy a párom vagy gyerek és az se érdekelne, ha soha nem akarná látni a babámat. Pukkadjon meg, biztos fájni fog neki... Nekem segít a család, de anyagilag nem nagyon tudnak, és nem is ez számít.

Ha egy értelmes nő vagy, akkor ne azon gondolkozz, hogy mennyiből lehet egy gyereket felnevelni, ha nem, hogy tudnád-e szeretni. Mert ha szereted, akkor mindenre képes vagy érte. Ha elveteted, mert a párod ezt kéri, mi lesz ha elhagy utána???

Gondolkozz!!! Minden pasi önző, tisztelet a kivételnek.

REmélem jól döntesz, és a baba érdekeit is nézed, mert most csak magadról beszélsz. Az ő érdekeit ki védi?

Üdv,

33 hetes kismami

2009. júl. 23. 06:26
 69/90 anonim ***** válasza:
72%

23:07 vagyok (kettővel ezelőtti).

Méghogy minden pasi önző?? :) Imádom a gyermekem (és viszont), a szemem fénye, az én kis tündérhercegnőm, akiért mindent megtennék. Ha belegondolok, hogy "kikapartattuk" volna anno (ami eszünk ágában sem volt természetesen), rosszul vagyok.

2009. júl. 23. 08:10
 70/90 anonim ***** válasza:
81%
Miből gondolod,hogy az abortusz után nem fog Téged elhagyni?És ha most azt mondja oké tartsuk meg és szülés után lécel le!?Akkor mit teszel?Ne a pasitól tedd függővé a döntésedet!Volt ab-om,fiatalon nekem is,nős volt a pasi,kért ne tartsam meg,botrány lett volna(nem kicsi),elvetettem.Onnantól minden megváltozott(köztünk is)!Befejeztem a kapcsolatunkat,megismertem a férjemet akivel már a 3. babánkat várjuk!Most már tudom mit tettem akkor!Milyen csodától fosztottam meg a meg nem született babámat és magamat:(Nehéz körülmények közt élünk,nem nyomorgunk,van hitel,magas rezsi DE van sok gyermek nevetés,ölelés,szeretet és boldogság!Ez az ami számít!Kívánom,hogy jól döntést hozz,sose bánd meg!
2009. júl. 23. 09:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!