Ti hogy döntenétek? (abortusz)
Úr isten 4-es! Számold már ki mennyi ennyi nyerek után a családi. Nem mennek vele messzire, még egy "átlagbért" sem tesz ki.
Szerintem maradjatok a picik mellett! Nagy csoda! Nem hiába kaptátok ajándékul, vigyázzatok rájuk!
Kedves Kerdezo!
Egy 9 gyerekes csalad egyik gyerekekent szolok most hozzad.
En mindenkinek olyan gyermekkort kivanok mint amilyen nekem-nekunk (a testvereimnek volt). Ebbe ind a 9-en egyetertunk.
Az en szuleimnek se volt konnyu sot nagyon nem volt az.
Mi csak 5-en vagyunk edestestverek es a szuleink meg 4-et fogadtak orokbe.Igy lettunk 9-en.
A sztori a kovetkezo:
Ketten voltunk testverek a noveremmel. Apanak nagyon jo munkahelye volt,anyanak is. A szomszedba laktak az apai nagyszuleim akik barmikor szivesen vigyaztak rank ha a szuleink kikapcsolodni vagytak. Nagyon jol eltunk.
Egyszer csak kozbe szolt egy elhivas. Tudni kell,hogy a szuleim keresztenyek es gyakoroljak a hituket. Isten elhivta oket onnan egy masik megyebe,masik telepulesre hogy a sajat gyerekeik mellett orokbefogadjanak olyan gyerekeket akiket elhagytak a szuleik.
Szuleim vallaltak ezt a nagy feladatot. Apam ott hagyta a jol kereso munkahelyet(mindenki hulyenek nezte foleg mert kinevezes elott allt) es elkoltoztunk.
Noverem 4 es fel eves volt, en 2 es fel, Anyukam pedig terhes volt mar az ocsenkkel.
Miutan megerkeztunk hamar jott a hir,hogy egy testver part orokbe lehet fogadni.Fiu es lany, a fiu annyi idos volt mint a noverem a lany meg mint en. Roma szarmazasuk es a koruk miatt senki se akarta oket orokbefogadni. Hamarosan hozzank kerultek. Anya mar szules elott allt mikor hirtelen jott a gyamhivatalbol egy level,hogy surgosen helyet keresnek egy szivbeteg 4 honapos kislany babanak aki nem valoszinu,hogy eletbe maradt. Nagyon nehez dontes volt hiszen Anya mar szinte minden oras volt az ocsemmel de vallaltak a kislanyt. Nagyon nehez feladat volt. A kislany 4 honaposan alig nyomott 4 kg-t. Kiderult,hogy a csecsemo otthonba nem kapta meg a megfelelo ellatast. Mivel szivbetegsege miatt hamar elfaradt az evesbe ezert nem tudott annyit enni amennyivel jol lakott volna, gyakrabban kellett volna keveset adni neki de erre a csecsemo otthonba az ott dolgozoknak nem volt ideje. Szuleim ejjel-nappal 2 orankent etettek. Elkezdett hizni, majd elvittek orvosokhoz es egy ido utan meggyogyult a szivbetegsegebol amire meg az orvosok is azt mondtak,hogy lehetetlen. Pedig nem az, azota mar 21 eves es teljesen egezseges:)
Megszuletett az ocsem, a szuleim ott voltak6 kicsi gyerekkel amibol 2 baba volt.
Jott az ujjabb level a gyamhivatalbol,hogy egy 2 eves roma kisfiunak keresnek helyet. Hamarosan mar O is nalunk lakott. 7-en lettunk.
Az ocsem 4 honapos volt kiderult,hogy Anya ismet babat var. Kozbe ujabb level a gyamhivatabol most egy 3 eves roma kisfiut kellene orokbe fogadni. Miutan orokbefogadtuk megszuletett a hugom a 9. gyermek a csaladba.
Ott voltunk 9-en mind kicsik. A legidosebb 6 es fel eves volt ekkor.
Miutan a hugom megszuletett nem jott tobb ertesites, szuleim ugy gondoltak,hogy ennyit bizott rajuk Isten.
4 eves volt a hugom mikor Anyukamnal mellrakot talaltak. Nagyon megijedtunk. Legidosebb epp 10 eves volt a legkissebb 4. Anya nelkul eleg lehetetlennek tunt ,hogy Apa mind a kilencunket egyedul felnevelje.
Mint minden problemat ezt is Isten ele vittek. Ugy imadkoztak,hogy ha Isten megyogyitja Anyat akkor vallalnak meg egy gyermeket. A kovetkezo vizsgalat eredmenye kimutatta,hogy nincs ott a daganat. Es Anya hamarosan terhes lett a kissebbik hugommal. Igy lettunk 10-en.
Tudom,ugy kezdtem,hogy 9-en vagyunk testverek. Sajnos az egyik intezetbol fogadott roma testverem meggondolta magat es 12 evesen ugy dontott,hogy nem akar tovabb velunk elni. Nagyon nehez volt, a szulem kulonosen Apukam foggal-korommel ragaszkodott hozza de el kellett engedni. Az elozmeny az vol,hogy ennek a fiunak az anyja es apja is bunozo volt, maga a fiu is a bortonbe szuletett mert az anyja epp a borton bunteteset toltotte. Mikor 11 eves lett egyik nap level jott az apjatol,hogy meglatogatja Ot ha kiszabadult a bortonbol. Eljott a szabadulas ideje,nem jott,hetek,honapok teltek el es akkor vmi megvaltozott ebbe a fiuba. A legnagyobb orultsegeket kezdte el csinalni,durva dolgokat amikkel minket is veszelyeztetett. Vegul el akart menni. Azota sajnos megjarta a bortonoket es minden levelbe amit a szuleimnek irt,sir,hogy lehetett ilyen buta,hogy ott hagyta a csaladot.
Kicsit eltertem a targytol.
A lenyeg,hogy latod a szuleimnek is milyen nehez volt. En hosokkent tekintek rajuk.
Es mindig szakitottak arra idot,hogy velunk legyenek. Meg azt is bevallatak,hogy ennyi kicsi gyerekkelmajdnem minden evbe elvittek minket nyaralni, igy szinte minden tajat lattam Magyarorszagnak. Mikor mar nagyobbak lettunk meg a gorog tenger partra is eljutottunk.
Fokepp a szuleimnek koszonhetem,hogy eljutottam Erdelybe a Szekelyfoldre, Angliaba,Irorszagba ,EszakIrorszagba,Nemetorszagba,Ausztriaba.
Sosem eltunk nagy labon a penz amit a szuleim utanunk kaptak az nem volt eleg szinte semmire es megis mindenre jutott. Az igaz,hogy a szuleim rengeteget dolgoztak,Anya 2 diplomat szerzett mellettunk pedig sosem volt segitsege.
En azt mondom,hogy ha van megfelelo anyagi hatter akkor semmikepp se vetessetek el. Nagyon nehez lesz az elejen de hosszutavon meg nagyon jo. Most,hogy mi mar felnottunk olyan jo,hogy szamithatunk egymasra. Mi a ferjemmel meg a fiunkkal kulfoldon elunk es szeptemberre varjuk a masodik babat es jon a hugom segiteni 2 honapot mert Anya nem tudja otthagyni a beteg nagymamamat ilyen sok idore.
Szoval bocsi,ha az iromanyom kicsit ossze-visszasagnak tunik de remelem erted belole a lenyeget.
Meg annyit pontositok,hogy tobb helyen azt irtam,hogy orokbefogadtak. Sajnos vegul egyiket se sikerult mert egyik gyermekrol se mondott le a verszerinti szulo.
Igy inkabb csak sima befogadas tortent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!