Aki átesett abortuszon, az a későbiekben kiderülhet? Mármint hogy azt jegyzik valahol?
Hát ez nem éppen így van...
Két eset van: vagy vki hazudik róla, vagy megmondja és akkor beíkszeli a védőnő: kis rublika a könyvben, át is siklik rajta az ember szeme. Nem reklámoz a védőnő sem, csak anamnézishez szükséges.
A kiskönyvbe beírják a tehességeket. De ugye azt orvoson/védőnőn kívül nem kell csak neked látnod. A kórházban pedig nem nagyon foglalkoznak vele szerintem.
Off:
Utolsó: jobb esetben nem reklámozza a védőnő. Én ismerek egyet aki azért jár ki a kismamákhoz, hogy egyik helyről a másikra vigye a híreket. A nagy késen kívül nem áll meg benne semmi. Már mindenkinek elege van a pletykáiból. Pl bement egy nő, hogy nem akarja megtartani a babát, mert becsúszott és már a korban is benne van. Segítsen neki elintézni, mert nem tudja hova menjen. Még aznap délutánra mindenki tudta, hogy mit tervez szerencsétlen nő.
Úgy értettem, h nem reklámozza alapértelmezésben, hogy azt se kell megkérdeznie, h mikor volt, hogyan történt stb. Rublika: abortusza volt-e? jelöli, ha igen. Az már más dolog, hogyha megmondják neki, ezzel visszaél. DE ez gusztustalan!
Amúgy a kórházas dolog meg igen úgy van, ahol elvégezték ott kötelező ezt regisztrálni, mikor történt, hogyan történt...stb. de csak ott. Ha másik helyre megy át a kismama, ott nem fognak tudni róla, max. a kezelőorvosa. (Mert annak azért érdemes elmondani!!)
Én egy konkrét példát tudok, a kórházi szobatársam volt a csaj.
Jött a kh védőnője, és ott helyben mindenkinek az adatait felvette, nem foglalkozva azzal, hogy ezek mennyire bizalmasak is lehetnek.
Szegény csajon látszott, hogy mennyire kellemetlenül érzi magát, amikor a hány terhessége volt, és mi lett a vége résznél az elsőnél csak annyit tudott mondani, hogy "túl fiatal voltam még".
Mert a többi szobatársnak qvára semmi köze nem volt hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!