Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki átesett egy abortuszon...

Aki átesett egy abortuszon annak mennyi esélye van hogy gyereket várhat/szülhet valaha is?

Figyelt kérdés
csak kiváncsiságból kérdezem
2011. nov. 13. 19:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Saját példámat tudom hozni. 19 évesen volt egy abortuszom, ma 36 éves vagyok és 4 gyermek édesanyja.
2011. nov. 13. 19:15
 2/18 A kérdező kommentje:
és a teherbe esés nehéz abortusz után?
2011. nov. 13. 19:18
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is a saját példám hozom:20 évesen abortusz,23 évesen elérkezettnek láttam az időt,hogy babánk legyen,majd orvostól orvosig majd 29 évesen tudtam szülni.

Egyénenként változó,én épp így jártam :(

2011. nov. 13. 19:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Nekem hálistennek nem volt nehéz teherbe esnem. 29 évesen ikerterhesség (nem terveztük, tehát nem volt előtte próbálkozás), majd 32 ill. 34 évesen a következő babák.
2011. nov. 13. 19:23
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem missed ab miatt volt szükség a műtétre, gyakorlatilag ugyanúgy zajlik, mint a sima abortusz.

Műtét után vártunk két hónapot, majd ezután rögtön összejött a baba. Most 22 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben.

2011. nov. 13. 19:27
 6/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

csak mindenhol azt olvasom az abortuszról hogy veszélyes, meddőséget okoz vagy megsérülhet a műtétnél a méh meg ilyesmi...

most akkor ti szerencsések voltatok vagy ez emberfüggő?

a,ugy én is terhes vagyok, a barátom akarja hogy menjek abortuszra de én nem akarok menni, nem bírnám ki meg félnék tőle.

2011. nov. 13. 19:32
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
19 évesen volt abortuszom, 29 évesen szültem, mert addigra volt itt számomra az ideje. Első próbálkozásra összejött. 1 alkalommal nem védekeztünk és már 8 hónapos lesz lassan a lányom. :)
2011. nov. 13. 19:33
 8/18 anonim ***** válasza:
67%

Ez régen volt igaz, amikor még csak kaparással végezték az abortuszt. Ma már vákuummal végzik, és csak utána tapintják körbe a méhet a küretkanállal. Így jóval veszélytelenebb. Persze komplikációkra mindig van valami esély.

Ami veszélyes ebben, az a méhszájtágítás, mert emiatt később a terhesség során idő előtt kinyílhat a méhszáj, ami vetéléshez vagy koraszüléshez vezethet.

Ezért lenne "jó", ha nálunk is engedélyeznék az abortusztablettát, mert ezzel az igazi veszélyt, a méhszáj sérülését lehetne kiküszöbölni. De hát nálunk valahogy minden tovább tart...

2011. nov. 13. 19:44
 9/18 A kérdező kommentje:

utána néztem ennek az abortusztablettának, azt írták róla hogy nálunk illegális, de lehet kapni.

mondjuk ezzel vállalnám be ha tényleg nem mennének úgy a dolgok, mert kitör a cirkusz ha anyu megtudja hogy babát várok...

2011. nov. 13. 20:12
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Még ha szerezni is tudnál, akkor sem érdemes csak úgy beszedni. Ahol legális, ott sem úgy megy, hogy a kezedbe nyomják a tablettát és kész. Orvosi felügyelet alatt kell állnod, amíg lezajlik a vetélés, mert lehet, hogy nem tud maradéktalanul minden kiürülni és akkor kell a műtét.

Az sem mindegy, hogy mennyire előrehaladott a terhesség, úgy tudom, hogy a tablettát max a 9. hétig lehet használni.

2011. nov. 13. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!