Aki átesett egy abortuszon annak mennyi esélye van hogy gyereket várhat/szülhet valaha is?
Én is a saját példám hozom:20 évesen abortusz,23 évesen elérkezettnek láttam az időt,hogy babánk legyen,majd orvostól orvosig majd 29 évesen tudtam szülni.
Egyénenként változó,én épp így jártam :(
Nekem missed ab miatt volt szükség a műtétre, gyakorlatilag ugyanúgy zajlik, mint a sima abortusz.
Műtét után vártunk két hónapot, majd ezután rögtön összejött a baba. Most 22 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben.
köszi a válaszokat
csak mindenhol azt olvasom az abortuszról hogy veszélyes, meddőséget okoz vagy megsérülhet a műtétnél a méh meg ilyesmi...
most akkor ti szerencsések voltatok vagy ez emberfüggő?
a,ugy én is terhes vagyok, a barátom akarja hogy menjek abortuszra de én nem akarok menni, nem bírnám ki meg félnék tőle.
Ez régen volt igaz, amikor még csak kaparással végezték az abortuszt. Ma már vákuummal végzik, és csak utána tapintják körbe a méhet a küretkanállal. Így jóval veszélytelenebb. Persze komplikációkra mindig van valami esély.
Ami veszélyes ebben, az a méhszájtágítás, mert emiatt később a terhesség során idő előtt kinyílhat a méhszáj, ami vetéléshez vagy koraszüléshez vezethet.
Ezért lenne "jó", ha nálunk is engedélyeznék az abortusztablettát, mert ezzel az igazi veszélyt, a méhszáj sérülését lehetne kiküszöbölni. De hát nálunk valahogy minden tovább tart...
utána néztem ennek az abortusztablettának, azt írták róla hogy nálunk illegális, de lehet kapni.
mondjuk ezzel vállalnám be ha tényleg nem mennének úgy a dolgok, mert kitör a cirkusz ha anyu megtudja hogy babát várok...
Még ha szerezni is tudnál, akkor sem érdemes csak úgy beszedni. Ahol legális, ott sem úgy megy, hogy a kezedbe nyomják a tablettát és kész. Orvosi felügyelet alatt kell állnod, amíg lezajlik a vetélés, mert lehet, hogy nem tud maradéktalanul minden kiürülni és akkor kell a műtét.
Az sem mindegy, hogy mennyire előrehaladott a terhesség, úgy tudom, hogy a tablettát max a 9. hétig lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!