Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leköttetnéd magad, vagy...

Leköttetnéd magad, vagy bevállalnál még egy gyereket?

Figyelt kérdés
Első házasságomból van egy 18 éves lányom ,két 15 éves fiam,a másodikból egy 1.5 éves fiam.Most 31hetes terhes vagyok ismét kisfiúval.A férjem szeretne kislányt is,úgyhogy ő már tervezi a következőt.Az eltartásukkal nincs gondunk,nem élünk rosszul.Mivel az előző császár volt,így valószínű ismét arra készülhetek.De nem tudom eldönteni leköttessem-e magam vagy beválaljak még egy gyereket?Ti mit tennétek?74-es születésű vagyok,én inkább a korom miatt aggódok.
2011. nov. 8. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Még 40 sem vagy, tehát a korod miatt annyira nem kell aggódnod. Anyagilag megtehetitek, ha te is vágysz még egy gyerekre, akkor vállaljátok be.

De ha én lennék a helyedben, én biztos megállnék mostmár, én a 4. baba után köttettem el magam.

Ha meg még nem vagy biztos a dologban, védekezzetek máshogy, a műtétet utólag is el lehet végeztetni.

2011. nov. 8. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem köttetném el magam, de azért van pár dolog, amit érdemes lenne átgondolni. :) A 3 nagyobb gyerek lassan kirepül majd otthonról, illetve gondolom már most sem azok a "babusgatható" típusok. Viszont veszélyes ennyi császár egymás után, szerintem ez is nagyon hamar jött, hiszen én úgy tudom, hogy császár után minimum 1 évet várni kell a következővel. Korai még a következőn gondolkozni, hiszen még a mostani pocaklakód sem született meg. És mi van akkor, ha ő is fiú lesz? Addig csak nem szülhetsz míg lány lesz... :) A korod miatt nem aggódnék, sokan az elsőt vállalják be ennyi idősen. Viszont, ha pénzbeli akadálya nincsen, akkor akár be is vállalnám. Nehéz a döntés.
2011. nov. 8. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem "csak" három van. Igaz, az enyémek jóval fiatalabbak, mint a te három nagyod, a legidősebb most 3,5 éves. És én már ha anyagilag megtehetném sem vállalnék már be többet, mert fizikailag nem tartom már alkalmasnak magamat rá. Azt hiszem nekem ennyi már elég. Hál' Istennek a férjem is így gondolja. De! Ha Te még szívesen szülnél/nevelnél még egyet, a férjed is szeretné, anyagilag, fizikailag, lelkileg alkalmasnak tartod magadat rá, akkor mi a gond?
2011. nov. 8. 11:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Én sem köttetném el magam. Ha ennyi gyereket bevállaltál, akkor biztos nagy türelmed, és kitartásod van. Gondolom nem rögtön akartok próbálkozni. Lesz még időd eldönteni, hogy mit szeretnél. Még később megoldható, ha ugy döntessz nem akartok több gyerköcöt, de ha már egyszer elkötteted magad..

A korod miatt ne aggódj, szerintem bőven belefér még minimum 1 gyerek a jövőben. Van aki 40 évesen szüli az elsőt. :)

2011. nov. 8. 13:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:-)
2011. nov. 8. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmikeppen se kottesd el magad.

Azert javaslom ezt, mert ha jol veszem ki a szavaidbol, akkor a ferjed nagyon szeretne meg gyereket, te meg nem vagy abban biztos, hogy nem szeretnel. Azaz ha ezt mondjuk aranyositani kell, akkor kb 3:1 aranyban szeretnetek. A ferjed igen, te felig igen, felig nem.

Az elkottetes meg egy olyan komoly dontes, amihez az aranynak 0:4-nek kell lennie, vagy legrosszabb esetben is 1:4-nek, kulonben nagy esellyel hamarosan megbanod.

Elvileg letezik visszaallito mutet, ha most elkotteted magad es megis szeretnetek babat, de az draga is es vagy sikerul, vagy nem, sok idegeskedes, stb. Felesleges.

En a korod miatt egyebkent nem aggodnek, 40 eves koromig en vallalnek gyermeket, nalam az a felso szabott hatar.

A csaszar miatt sem aggodnek, mert te is irod, hogy az utolso volt csaszar, ez a szules nem is biztos, hogy az lesz, de ha megis, akkor is csak a masodik, harom meg belefer, csak tenyleg jobb lesz varni 1-1,5 evet a kovetkezo baba elott. De meg akkor is 40 alatt leszel.

Anyagiak miatt sem kell aggodni.

A kerdes az, hogy erovel, turelemmel birnal-e harom pici gyerekkel, ket kamasszal es egy majdnem felnottel? Ha igen, akkor ez is egy pont a kovetkezo baba javara.

Nem reszletezem tovabb, de az biztos, hogyha most elkotteted magad, akkor a ferjed vagyanak eselyt sem adsz, remenye sem marad, nehogy ebbol gond legyen.

2011. nov. 8. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!