Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9-13 hetes kismamik. Van...

9-13 hetes kismamik. Van kedvetek beszélgetni?

Figyelt kérdés
Ilyen idős kismamákkal szeretnék tapasztalatokat, érzéseket megosztani, Én 24 éves vagyok, mostanság már 11 hetes babás. Itthon vagyok, nem dolgozom, s mivel első baba, persze nagyon sokat foglalkozok a témával. Ha akarjátok nyithatunk valahol egy topikot is.
2012. máj. 21. 07:17
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

Kicsisziv: sorry, azt hittem olyan genetikaira mész, ahol magzatviz mintavétel is lesz. Nem tudom miért volt ez bennem.

Nem hiszem hogy korai, mert ezt a vizsgálatott 11-13.hét között csinálják, és az értékeket is a hétne megfelelően értékelik. Én így olvastam.

Persze nem tudom, hol mennyire veszik ezt ilyen nagyon komolyan. Remélem ahova én megyek, ott nem, bár nekem az is jó, hogyha megnéznek most is, és 1 hét mulva is. Az szuper lenne:)

Utolsó. Akkor rendesen "megszenveddtetek" ti is a mostani babáért. Gratulálok!

Nekünk is 7 hónap kellett hogy összejöjjön, kb minden 2.hónapban menstruáltam, és akkor sem volt peteérés, clostyt kaptam, és az első hónapban lettem babás, de valami hihetetlen módon (ezt ide nem irnám ki a lényeg, hogy nem ugy szedtem a gyószert,minthogy az a nagykönyvben meg van irva) és a doki azt mondta csoda lenne, ha terhesség lenne. :)

Ahogy közeledik a szerda, úgy izgulok egyre jobban, és egyben félek is, 2 hete nem tudom, hogy van a kis babucink.

2012. máj. 21. 15:18
 22/56 anonim ***** válasza:

20-as sajnálom, hogy ilyen balf.szt fogtál ki ennyi pénzért. Na ez a bajom a magándokikkal, hogy nagyon sokat kérnek, aztán a végén baj van és ő meg mossa kezeit. Az én dokim hála az égnek nagyon rendes, csak lassan reagál az e-mailjeimre, ezért is regisztráltam erre az oldalra, mert így legalább hamarabb választ kapok a kérdéseimre.

Ti gondolkodtatok már neveken? Én már azelőtt ezen agyaltam, hogy létrejött volna a csoda! :D

2012. máj. 21. 15:30
 23/56 anonim ***** válasza:

Nekem volt az első terhességemnél genetikai ultrahangom, de csak azért, mert nem volt minden rendben az AFP vizsgálaton.Valami érték pont a határérték alatt volt, és ezért a dokim elküldött.Annyi értelme volt, hogy volt +1 baba mozim! :) Ja és magzatvízminta vétel csak indokolt esetben van, ha nagyon nem muszáj, akkor ne csináljátok mert elég veszélyes vizsgálat az!!!De ez 16 hetes vérvételnél van ahogy emlékszem.Úgy hogy még arrébb van az.

1. voltam

Jajj kérdezte valaki a nevet!!!Nálunk úgy van, hogy az 1. babánknak én adtam nevet (Luca), így most apáé minden jog.Persze folyamatosan szívat idiótábbnál idiótább nevekkel, de remélem, hogy megtalálja az igazit! ;) Egyébként fiú nevekben én nagyon szeretem az András és Balázs neveket, lányban meg a másik etalon a Zsófia.

2012. máj. 21. 15:38
 24/56 anonim ***** válasza:

A húszaska vagyok, nevezetesen Adri. Igen, jól megjártam a dokival, de nem bánom, mert megtanultam, hogy egy nem fizetős orvos is lehet jó vagy jobb, mint akinél egy vagyont hagysz ott.

Nektek mekkora a babátok? Nekem 7+1 hetesen volt 1,04 cm. Alig várom a következő vizsgálatot, hogy mekkorát nőtt... Viszont mivel ilyen előzmények után vagyunk, nagyon izgulok, és arra gondoltam, hogy veszek szívhangfigyelőt. Ha óriási szerencsém van, hátha már most hallanám... Ha pedig nem, később akkor is hasznát veszem. Nektek mi a véleményetek?

2012. máj. 21. 15:41
 25/56 anonim ***** válasza:

Adri vagyok ismét, és elfelejtettem, hogy eredetileg a neves kérdésre akartam válaszolni! :D Hülyülök, na.

Ha kislány, akkor Liza, bár nekem a Luca is nagyon tetszik, de apuka erősen tiltakozik ellene. Ha kislegény, akkor apa elgondolása szerint Benedek, és ez az első épkézláb ötlete. :)

2012. máj. 21. 15:43
 26/56 anonim ***** válasza:

Adri!

Azt írtad, hogy mész a héten védőnőhöz.Nem tudom milyen alkatú vagy, de elvileg ha vékonyabb vagy, akkor lehet hogy a védőnő is megtudja nézni a szívhangot.Igaz én 11 hetesen voltam először védőnőnél de nagyon csodálkoztam, hogy már hallottunk szívhangot.Lányommal az első védőnői látogatáson még meg se próbálta az előző védőnő.(mondjuk ő másik kerületben született)Mindegy.Szerintem egy próbát megér, hogy megnyugodj!Remélem nem lesz semmi és minden rendben van!! :)

2012. máj. 21. 15:50
 27/56 anonim ***** válasza:

Igen, Adri! Ne haragudj, csak nekem is lyukas már az agyam! Szóval, nálunk is Benedek a nyerő fiú névben. Lány névben a Zoé volt eddig, de rá kellett jönnöm, hogy ez egy slágernév mostanában, úgyhogy most egy kicsit gondban vagyok. Talomban volt a Hanga név, da anyám le-Hangyázta, szóval ez is ugrott... :) Az én babám méretét nem tudom, mert a 12. heti UH-n a dokinak kb én mondtam meg, hogy mit nézzen, és pont a testhossz mérete maradt ki. De 6 nappal idősebbre saccolta, tehát a babaméret szerint szombaton töltöttem a 14. hetet.

Olyan szerencsések vagytok, hogy egy civilizált országban éltek! Én itt a kommunizmus közepén vagyok, és olyan, de olyan buták még az orvosok is, hogy szántani lehetne velük. De nagyra vannak a többezer éves kultúrájukkal, amiről én kb többet tudok, mint az itteniek. Szóval irígykedem rátok, hogy helyben van nektek minden vizsgálat, és a védőnő is meg a doki is figyelmeztet, hogy mikor mi következik. Én meg a netről szedegetem össze... :(

Mondjatok még neveket!!!

2012. máj. 21. 15:52
 28/56 anonim ***** válasza:

Most megváltoztattam a beállításokat, így könnyebb lesz magamat azonosítani. Szóval Adri vagyok, alias Manócska0318. Médea, akkor a Te válaszaiddal már több kérdésben is találkoztam, írtad, hogy keleten élsz. Sajnálom, hogy ott ilyen gyenge minőségű ellátásban részesülsz. :( Nem gondoltál még arra, hogy hazagyere arra az időre, amíg várandós vagy? Mi elvileg csak addig maradunk itthon, mert utána német nyelvterületre költöznénk, de nem beszélem elég jól a nyelvet, így mondtam a férjemnek, hogy ezt a néhány hónapot várja meg, mert egyrészt ha baj van a babával, szeretném érteni, mit mondanak, másrészt vajúdni is inkább a saját anyanyelvemen szeretnék. :)

A Zoé nálunk is nagy kedvenc, főleg apánál, de szerintem is túl sok Zoé szaladgál mostanság. Nekem még tetszik a Léna (hasonlóan slágernév, szóval kiesett), illetve kacérkodtam egy ideig a Bodza névvel is... Sajnos nem vagyok hozzá elég "bevállalós", és nem is illik a vezetéknevünkhöz. A fiúnevek közül van néhány aranytartalékom, amiket apa megvétózott, de a vajúdás fájdalmai között talán majd elnézi nekem, ha mégis kikönyörgöm valamelyiket... :D Ilyenek a Márton, a Lőrinc és a Bendegúz (utóbbi ismét csak nagy sláger mostanság). Nagyon tetszik a Péter is, de nagyon-nagyon sok embert hívnak így az ismeretségi körömben és azon kívül. Habár akiket ismerek, mind intelligensek, sikeresek, humorosak és a külsejük is kifogástalan. Ennyi jutott eszembe. :)

2012. máj. 21. 16:19
 29/56 anonim ***** válasza:
Szia 26-os, ne haragudj, az előbb nem láttam a válaszodat! Köszönöm, bár egy kicsit husibb vagyok az átlagosnál, vagy a kelleténél, nem tudom, hogy mondjam. :) De a múltkor egy ijedelem miatt be kellett mennünk a kórházba (7+4 hetes voltam akkor), és hasi UH-val is hallottuk a szívhangot. Nem tudom, hogy a védőnő által használt Doppler-ultrahang mennyiben tér el a doki által használttól.
2012. máj. 21. 16:47
 30/56 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megjöttem a szülésfelkészitő előadásról. Ahova én tartozom kerület, az itteni kórházban vannak ilyen előadások 2 hetente különböző témákban, különböző orvosok és szülésznők tartják. Így legalább őket is megismerem valamennyire.

Manócska jó neked, hogy baba után van lehetőségetek külföldre menni. Én egyszerűen sajnos már nagyon utálom ezt az országot, ami megy itt, és régi álmom, hogy olyan helyen élhessek, ahol adottak a lehetőségek a jobb élet felé, de "sajnos" apát ideköti a munkája, legalábbis egyenlőre.

Hm a nevek. Nagyon nehezen egyezünk meg a párommal, most még vitában vagyunk, szóval még nem tudtunk dönteni,de még ráérünk.

2012. máj. 21. 19:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!