Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9-13 hetes kismamik. Van...

9-13 hetes kismamik. Van kedvetek beszélgetni?

Figyelt kérdés
Ilyen idős kismamákkal szeretnék tapasztalatokat, érzéseket megosztani, Én 24 éves vagyok, mostanság már 11 hetes babás. Itthon vagyok, nem dolgozom, s mivel első baba, persze nagyon sokat foglalkozok a témával. Ha akarjátok nyithatunk valahol egy topikot is.
2012. máj. 21. 07:17
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:

Nem volt fogadott dokim..se pénzem nem volt, meg elvből sem akarok.De egy 10-essel így is lehúztak a gerincérzéstelenítésért!!! :/ na mindegy..

Sorry csajok..mennem kell!Lassan indulunk az UH-ra és a kis csajt még össze kell szednem! :) Na meg persze magamat is..

2012. máj. 21. 08:25
 12/56 anonim ***** válasza:

Keleten élek, legyen ennyi elég. :) A fél karomat odaadnám, hogy én is MO.n lehessek most, mert ami itt van, az egyszerűen nevetséges. Túlóvják a kismamákat minden kutyafülétől (pl fagyi), de a férjük ott dohányzik mellettük egész nap, az nem gáz. Nem ismerik a hüvelyi UH-t, és fogalmuk sincs a cukorterheléses vizsgálatról. a 12. heti UH-n kb én mondtam meg a dokinak, hogy miket nézzen... Ha nem szólok rá, a szivhangot még most se hallgathattuk volna meg.

Én a Szent Istvánban fogok szülni, ott a dokim apám diákja volt még anno (apukám amúgy patológus, de tanitott szülészeket is, igy ismerkedett meg anyukámmal is... :)), de fogalmam sincs, hogy mennyit kell adnom neki. Múltkor adtam neki egy huszast egy boritékban (mármint húszezret), és kb fel volt háborodva. Szóval nem tudom, valamennyit tuti fogok adni. A magán orvos azért jó, mert akkor kb csak rád figyel, folyamatosan készenlétben van a 31. héttől mondjuk, viszont elég drága, ahogy itt olvastam. Az ügyeletesek meg hát eléggé szétziláltak, mert azért 24 órát úgy ügyelni, hogy közben visitozó nőkből kell babákat kihúzni, hát nem piskóta, le a kalappal előttük. De sajnos elég sokan nagyon bunkók.

2012. máj. 21. 08:45
 13/56 A kérdező kommentje:
A magán doki is dolgozik máshol, valószinüleg kórházban vagy magánklinikán, és nem csak egy kismamája van, szóval ő ugyanugy fáradt. ha én most felfogadok valakit akár abból a kórházból ahova tartozom akár máshol dolgozót, akkor sem tudom, hogy az én szülésem elött éppen mennyi ideje van talpon, hány másik szülést vezetett le, szóval erre nem alapozok. A bánásmód már más kérdés, de szerintem-remélem jól gondolom- hogy azért az ügyeletes is tisztában van azzal, ha egy szülő nő akinek nincs fogadott dokija, de meg van elégedve a munkájával sanszos,hogy meghálálja valamennyivel.
2012. máj. 21. 09:05
 14/56 anonim ***** válasza:

Na helló.Én vagyok az aki ma ment nyakiredős UH-ra!Minden oké!!! :) Csak a gyereket volt nehéz fel le cipelni a lépcsőkön...de persze senki nem ugrott volna oda segíteni..na mindegy.

Egyébként nekem az 1. szülésemnél se volt fogadott dokim, és most se lesz.Szülés után beszélgettem a kismamákkal a kórházban, és annyi volt a fogadott és a nem fogadott dokis anyák között a különbség, hogy akinek nem volt, annak nem volt tövig nyalva a ....!Ennyi.Most nekem erre nincs 80-100ezer Ft-om.Meg hát már elnézést, de rengeteg dokinak van magán rendelője, és a plasztikai sebészek után ők keresnek a legtöbbet.Sajnálom de nekem nincs arra pénzem, hogy a nyaralásának egy részét fizessem.Meg egyébként nem egy történetet hallottam fogadott dokiról, hogy pont akkor nyaralt amikor a kismama szült, és mondta hogy bocsi...

Az is igaz, hogy számíthatnak valamiféle "prémiumra" ha az ember meg van elégedve..de könyörgöm.. ez nem legyen már tarifához kötve!

2012. máj. 21. 11:13
 15/56 KicsiSzív 2 ***** válasza:

Sziasztok!Én 26 éves vagyok és szerdán töltöm a 11.hetemet.Picike lombikbabánk van:)

kedves kérdező azt írod hogy most töltöd majd a 11-ik hetedet és hogy szerdán mész a 12 hetes ultrahangra.Én is szerdán megyek Genetikai Ultrahangra.Nincs ez korán hogy még nem töltöttük be a 12 hetet?Melyik tesztet választottad?Én az integráltat mert Én kicsit jobban izgulok:) Gratulálok minden kismamának!

2012. máj. 21. 11:36
 16/56 A kérdező kommentje:

Kicsisziv.

Jéé, elvileg én is pont szerdán töltöm a 11 hetet, és akkor is megyek 12.hetire. Ez nálam ezért alakult igy, mert amikor az első uh-n voltam, akkor a doki azt mondta, hogy a méretek alapján 7 hetes terhesség. A papirra azt irta 6-7 hetes, és hogy kérjek már most időpontot a kórházba a 12.hetire. Igy kértem is, és erre adtak.

Utána lett megint egy uh ahol 9hetet mondott ugyanez a doki, de a neten a mérettáblázat 9 hét+2 napot irt. Ugyhogy már nem tudom, majd megmondják szerdán, ha meg ők ugy látják, visszarendelnek 1 hét mulvára.

Neked genetikaid lesz, akkor már a baba nemét is megtudod?

2012. máj. 21. 11:51
 17/56 A kérdező kommentje:

ma 11:13-as.

Örülök,hogy minden rendben volt. Remélem, nálam is az lesz.

Igen, én is igy vagyok, hogy mi nem állunk ugy,hogy legyen 80-100E ftunk fogadott dokira, de azt sem szeretném,ha nem törödnének velem mert nem fizetek.Nehéz a döntés, majd meglátjuk hogyan lesz.

2012. máj. 21. 11:55
 18/56 KicsiSzív 2 ***** válasza:
Igen nekem genetikai ultrahang lesz szerdán.Miért neked még nem az lesz?Azért is kérdeztem hogy nem korai e menni rá a 11-ik héten.A nemét nem tudom hogy ilyenkor már meglehet e mondani.
2012. máj. 21. 12:48
 19/56 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyi dokik megmondják már ilyenkor a baba nemét, de ez ritka.Félidősen már általában 80%-ra meg tudják mondani!Mondjuk az én bogaramnak akkor szemérem ajkai voltak, hogy nem volt kérdés, hogy lány lesz! :)
2012. máj. 21. 12:56
 20/56 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én Adri vagyok, 8+6 hetes kismami. Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk itt, és annak is, hogy egészen sok a sorsbéli egyezés. Én is Pesten élek, 23 éves vagyok és itthon tevékenykedem háziasszonyként a férjem nagy örömére. :) Tudni kell rólam, hogy az ezt megelőző terhességem sajnos missed ab formájában végződött, ami a 10. héten derült ki, bár akkor szegénykém már több, mint egy hete nem élt a méretei szerint. Mivel utólag megállapítottak egy részleges molaterhességet, egy időre le is mondtunk arról, hogy újból próbálkozzunk. Ez a kis lurkó azonban másként gondolta, és teljesen váratlanul megérkezett az életünkbe. :) Természetesen nagyon várjuk, és most könnyen lehet, hogy elköltözünk a könnyebb megélhetés érdekében.

A fogadott-nem fogadott doki témakörhöz szólva: az előző alkalommal, ősszel volt fogadott dokim, akinél minden alkalommal 20.000 forintot kellett otthagyni (bár ezért a borsos árért cserébe elvileg a szülésért nem fogad el pénzt). Amikor meg kellett műteni, egy másik orvosra bízott, aki annyira sikertelenül végezte el a műtétet, hogy utána két hétig erősen véreztem, amit ez a fogadott istenadta nem igazán vett komolyan, és végül két hét alatt másodjára is meg kellett műteni.

Mivel ez alkalommal nem állunk olyan jól anyagilag, és ilyen tapasztalatok állnak mögöttem, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a rettegett ingyenes ellátást. Kellemesen csalódtam. A dokim szuper, nagyon odafigyel, és eddig minden vizsgálaton (vérvétel, EKG) kedvesek voltak velem. Persze én egy alapvetően is mosolygós lány vagyok, és ezt mindenütt díjazni szokták. :)

Most itt tartunk, június 7-én kell majd mennem legközelebb, a héten pedig meglátogatom a védőnénit, és remélem, benne is hasonlóképpen kellemesen csalódom majd. :) Szép napot mindenkinek!

2012. máj. 21. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!