Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért vagytok olyan sokan az...

Miért vagytok olyan sokan az abortusz ellen?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy engem baromira nem érdekel, hogy ki hányszor kapartatja ki magát egy év alatt. Meg közöm sincs hozzá, de nem nézem le azt, aki csinálja, és nem akarok senkit sem rábeszélni arra, hogy tartsa meg a nem kívánt gyereket. Nyilván vannak, akik csak dugnak, mint a nyulak, és nem védekeznek, de ez az ő dolguk, majd a tizedik kapartatás után, mikor majd rájönnek, hogy családanyák akarnak lenni, és nem jön össze a dolog, majd akkor fájhat a fejük, de ez is az ő dolguk. Engem nem érdekel.

De miért kell egyből leoltani vagy lepontozni azt, aki az abortusz mellett szavaz?

2009. jún. 14. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
82%
Na látom végül sírás lett a vége...nem lepődöm meg, örülök, hogy vannak érzékeny emberek, de szerintem feleslegesen kár könnyeket kelteni bárkinél. Akinek volt abortusza, annak elég nagy fájdalom anélkül, hogy ezt olvassa, ha meg olyan, amilyet fent említettem, hogy 3 havonta jár, akkor meg nem érdekli. Ez a vers való igaz szívbemarkoló, de senki nem fog tőle megérteni senkit. Én középen állok, eddig is megértettem mindkét "oldalt", de ez a vers nem játszott közre. Amiatt meg tényleg ne érezzetek fájdalmat, hogy valaki elveteti a babáját, holott nektek nem lehet. Normális emberi reakció, hogy gyűlölitek érte, de nem ő tehet róla, hogy más életében egyelőre nincsen kisbaba. Azokat a nőket akik tényleg sokszor járnak abortuszra, anélkül is elítéli a normális ember, hogy gondjai lennének. Minden olyan párnak üzenem, akinek egyelőre úgy néz ki nem lehet babája, hogy mindig van remény. Sosem szabad feladni. Mind a férfi mind a nő esetében. Nagyon örülnék, ha mindenkinek minél hamarabb lenne babája, aki szeretné és ezt tiszta szívemből mondtam :)
2009. jún. 16. 21:57
 72/80 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam az egyik, aki írta, hogy nem lett eddig babánk.

Szó nem volt gyűlöletről részemről, csak jobb ötletnek tartom az örökbeadást - ha már egy élet megfogant az nem lehet véletlen, meg kellene születnie. Szerintem az anyának sem tesz jót az abortusz, pláne, ha gyakran kényszerül erre a megoldásra.

2009. jún. 16. 22:32
 73/80 anonim ***** válasza:
84%

Az egyik barátnőm akét gyereke után megint teherbe esett. Ennek már vagy 7-8 éve.

Azóta elváltak a férjével. Azóta egyedül neveli két gyermekét.

Nincs új párja. Pedig szeretne.

Egyszer azt mondta, hogy megfogadta, hogy annak a harmadiknak akar majd még egy esélyt adni...

...ő nem is ő lesz... ...ő egy negyedik... ...de ki lesz az apukája? ...lesz? ...megfoganhat még? ...a barátnőmnek lesz még rá ideje 40 felé járva?

2009. jún. 17. 16:25
 74/80 anonim ***** válasza:
79%

Tudom, hogy vannak olyan helyzetek - amikbe én nem szeretnék kerülni -, amelyekben semmi jogom nem lenne pálcát törni azok feje fölött, akik másként döntenek, mint amit józan ész szerint elfogadnék.

De:

Amikor megláttuk az ultrahangon a picink szívverését, amikor 7 hetes volt, totál leírhatatlan, amit éreztünk.

Amikor az interneten nézegettünk felvételeket, hogy hány hetesen, hogy nézhet kis a kis bébink, le voltunk döbbenve, hogy 11 hetesen már lényegében mindene megvan, baba formájú, csak még sokat kell növögetnie.

Amikor arra gondolok, hogy az orvos esküt tesz amellett, hogy az életet védelmezi, megdöbbenek azon, hogy hogyan lehetséges az, hogy valami más jellegű beavatkozást képesek elvégezni. Ha orvos lennék, én - azt hiszem - képtelen lennék rá.

2009. jún. 17. 16:26
 75/80 anonim válasza:
74%

én nem vagyok ellene. sőt ! ...

Az abortuusz NEM GYILKOSSÁG! Ti ezt most komolyan gondoljátok ? o.O nagyon remélem, hogy nem, mert akkor vmi az emeleten nem stimmel! hogy lehet az abortuszra azt mondani, h gyilkosság? szentég! ez egy lehetőség és egy természetes rutineljárás, semmi rossz nincs benne.. és képzeljétek van aki védekezik ( fog.gátló/gumi/.. ) mégis becsúszik a gyerek, ilyenkor pedig elveteheti, ha neki nincs szüksége rá ! az még csak egy embrió/sejtcsomó, és köze nincs az élő emberhez. amúgy ha gyilkosság lenne, akkor börtön járna érte! de senki nem ült még abortusz miatt börtönben! gondolkozzatok már ! : /

2009. aug. 14. 20:56
 76/80 anonim ***** válasza:
27%

Hát te nem vagy komplett!!!

Semmi rossz nincs benne???

Ez komoly,hiszen aki 7 hét környékén veteti el a babáját annak már a szíve is dobog,tényleg nem rossz megölni 1 dobogó szívű kis embert!

Akkor te biztos azok közé a cicababák közé tartozol aki csak kamatyol és rohan megöletni!!!!!!!!!!!

2009. aug. 16. 18:30
 77/80 anonim ***** válasza:
47%
20:56 jobb ha megsem szólaltál volna!!!Inkább te jártál volna ugy hogy kikaparnak a szüleid mondván ugysincs ebben semmi rossz...az már nem olyan semmiség ugye?Szerencsétlen idióta!!!
2009. aug. 17. 08:22
 78/80 anonim ***** válasza:
32%

20.56 os mennyi idős lehet ,szerintem kb.11 aki szerte a nagyok dolgába avatkozni! Nézzél már utána aranyom,hogy milyen egy 10 hetes embrió,egészen emberi alakja van!

De lehet ,hogy én vagyok tudatlan!

Szánalmas!!!!!!!!!!!

2009. aug. 17. 10:43
 79/80 anonim ***** válasza:
100%
Most miért kell leüvölteni? Nyilván van igazság abban amit mond, mert az abortusz NEM illegális. Szóval hiába beszéltek itt össze vissza, meg sértegetitek alaptalan és légből kapott vádakkal, miszerint ő biztos össze vissza kamatyol. Ez aztán megalapozott és hiteles, nameg az életkora, pusztán mert egyetért a megszabott 12 héttel. És akkor még ti vagytok felháborodva? Úgysem tudjátok megakadályozni, hogy ne legyen a világban abortusz, mindenki úgy vélekedik róla, ahogy akar, de sértegetni a másikat senkinek nincs joga.
2009. aug. 20. 23:22
 80/80 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha ahhoz joga van az embernek, hogy "kiiktassa a becsúszott problémát" az életéből, akkor ahhoz is van joga, hogy meglegyen a véleménye arról, aki abortuszra megy.

Illetve, ha valaki felelőtlen, és ezért teherbe esik, tisztában kell lennie, hogy el fogják ítélni emiatt az emberek. Ez kéne h lebegjen az emberek szeme előtt, s akkor lehet nem lenne ennyi nem kívánt terhesség. Sztem, nem csak maga az abortusz, amit elítélnek, hanem a szemlélet, ami mögötte van. "Dugjunk határtalanul...nemtörődve..úgyse lesz baj... ha mégis, akkor meg majd kikapartatjuk az a sejthalmazt onnan.)

[link]

10 hetes magzat így néz ki... Ez kb annyira "csak" sejthalmaz, mint te magad.

üdv mindenkinek.

2010. nov. 3. 01:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!