Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért vagytok olyan sokan az...

Miért vagytok olyan sokan az abortusz ellen?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy engem baromira nem érdekel, hogy ki hányszor kapartatja ki magát egy év alatt. Meg közöm sincs hozzá, de nem nézem le azt, aki csinálja, és nem akarok senkit sem rábeszélni arra, hogy tartsa meg a nem kívánt gyereket. Nyilván vannak, akik csak dugnak, mint a nyulak, és nem védekeznek, de ez az ő dolguk, majd a tizedik kapartatás után, mikor majd rájönnek, hogy családanyák akarnak lenni, és nem jön össze a dolog, majd akkor fájhat a fejük, de ez is az ő dolguk. Engem nem érdekel.

De miért kell egyből leoltani vagy lepontozni azt, aki az abortusz mellett szavaz?

2009. jún. 14. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! elgondolkodtató szerintem a kérdés és a sok hozzászólás.

én lassan 30 éves vagyok, most 7 hónapos a kisfiam. sosem volt abortuszom, de amíg meg nem találtam a párom, nagyon féltem, nehogy terhes legyek (nem éreztem életre szóló biztonságot a kapcsolataimban, pedig kerestem).

nem tudom, mi lett volna, ha mégis "becsúszik".

a lényeg, hogy most ismét terhes vagyok. gyógyszer mellett lettem babás. nem terveztük, mondanom se kell. picuri lakás, jelzálog, munkahelyi gondok stb. és bár sokan elítélnek majd emiatt, de végre elkezdtem fogyni és embernek, nőnek éreztem magam hosszú hónapok után. nem akartam még egy terhességet, gyereket, és féltem az anyagi bizonytalanság fokozódásától. mert a kisfiamnak szeretnék mindent megadni amire szüksége van.

bejelentkeztem abortuszra. aztán meggondoltuk magunkat a párommal. mert úgy éreztük, testvérre nagyobb szüksége van a szemünk fényének, mint anyagi dolgokra.

fejest ugrunk az ismeretlenbe, és csak abban reménykedek, hogy a szerencse v. Isten v. akármi mellénkáll és átsegít a nehézségeken.

nem ítélem el azokat, akik az abortuszt választják. tudom, hogy nagyon de nagyon nehéz döntés. de én örülök, hogy meggondolhattam magam (ebben a párom támogatása rengeteget számított).

sok szélsőséges véleméynt olvastam itt, csak annyit írnék hozzájuk, hogy a másik életébe mindig könnyű beleszólni, másnak mindig könnyebb megmondani, mi lenne a helyes. nem szabad csak feketén, vagy fehéren látni a dolgokat, az élet nem ilyen.

2009. jún. 15. 11:07
 62/80 anonim ***** válasza:
85%

Én nem vagyok se ellene sem pedig melette.Akik csak dugnak és nem válalják a következményeit,megérdemlik hogy ne lehessen gyerekük az abortusz után!!!

Aki nem akar gyereket védekezzen!!

Én nem védekeztem kellö képpen a párommal,de én vállaltam a következményeit.

19éves vagyok és pár 7en belülmegszületik a Kisfiam és egy picit sem bánom h igy alakult!!Sőt:D

Mindenki úgy alakitja az életét ahogy akarja.

Üdv:34hetes kismami

2009. jún. 15. 13:09
 63/80 anonim ***** válasza:
85%
Hohoho..nekem lehet gyermekem és mégis abortusz ellenes vagyok.Nem ezen múlik.
2009. jún. 15. 15:03
 64/80 anonim ***** válasza:
44%

Ma van az első nap,hogy szívem dobog!

Anyukám,mostmár mindenben rád hasonlítok!

Barna hajam lesz és kék szemem!

De te ezt nem tudhatod,nem sejtheted!

Csak annyit tudsz,hogy valami megmozdult benned.

"Mi legyen veled te drága csöpp lélek?"

Anyukám,ugye csak viccelsz velem?

Nem akarod elvenni tőlem az életem!

Ha majd megleszek,boldogok leszünk,

Egymásra nézünk és nevetünk!

Apukám vagy talán neked sem kellek?

Ha így van,biztosan sokáig szomorú leszek!

Anyut soha ne bántsd miattam,

Ő nem tehet róla,hogy ez lett a sorsa!

Anyukám én benned vagyok!

Te is tudhatod,hogy meg nem halhatok!

Élni,játszani akarok!!!

Egyetlen barátom,ne vedd el tőlem az életet!

Mert...üres lesz az élet nélkülem!

Anyukám,apukám hát...mégis meghalok?

Egy pici szív még egy utolsót dobban!

És közeledik felém egy csúnya szerkezet

És...én többé nem leszek a tietek!

Ezzel...Isten veletek!

:(((((((((

2009. jún. 15. 20:06
 65/80 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom miért akadt ki mindenki, mindkét oldalt meg lehet érteni..etikai kérdés, és hiába pattog itt bárki, hogy így bűn vagy úgy bűn, nem lehet betiltani, gondoljatok bele tényleg mi történne, ha betiltanák...iszonyatos következményei lennének, amelyek ezerszer rosszabbak az abortusznál és szerintem ezt mindkét oldalt "pártoló" emberek megértik...én középen vagyok, bizonyos helyzetekben megértem az abortuszt, de a felelőtleneket, akik három havonta járnak nem tudom elfogadni...természetesen nem szólok bele, mivel nincs beleszólásom, ahogy senkinek sincs beleszólása, akármennyire is szereti játszani magát és a hatalmas elveit...
2009. jún. 15. 20:10
 66/80 anonim ***** válasza:
60%
Kedves kérdező! Tudom, hogy nem a te hibád, de tényleg töröltetni kéne a kérdésedet, mert ez már arról szól, hogy aki abortusz ellenes az lepontozza az abortuszosokat, vagy azt nem elítélőket és az abortuszpártolók pedig lepontozzák azokat, akik bűnnek ítélik. Nem a te hibád, csak itt sokan vannak, akik nagyonnagyon komolyan elkezdtek balhézni és durván reagálni pár véleményre, amit másnak ugyanolyan joga volt leírni, mint nekik az övéket. Lassan nem látok jó pontos kérdést. Sajnálom hogy így alakult, hogy ahelyett, hogy válaszoltak volna a lepontozásra, amelyet a kérdésedben megfogalmaztál, megcsinálták ugyanígy. Azt javaslom tényleg töröltesd a kérdést, ennek így semmi értelme :(
2009. jún. 15. 20:20
 67/80 anonim ***** válasza:
59%

Hát én ezen a versikén simán elkönnyeztem magam,szörnyű,de ha belegondolunk,hogy az a pár hetes kis ebriocska is már egy új élet....hát nemtudom

: ((((

2009. jún. 15. 20:46
 68/80 anonim ***** válasza:
59%

Jajj, miért kellett ideírni ezt a versikét??!!??!!

Nagyon szívbemarkoló. :(

2009. jún. 15. 20:48
 69/80 anonim ***** válasza:
55%

Ez a kis vers, tényleg nagyon szíven üti az embert...

és milyen igaz!!! :-(

2009. jún. 15. 21:20
 70/80 anonim ***** válasza:
47%
Azért írtam,hogy a másik oldal kicsit megértsen minket,hogy mi miért gondolkodunk így az abortuszról!Mert hiába minden nyugtatgatás,hogy az a picike kis embrió nem érez semmit,az nem így van:(
2009. jún. 16. 04:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!