Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 évesen, ha nem akarsz...

17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy a szülők beleszólhatnak-e abba, hogy megtartod a babát vagy nem. Azt tudom, hogy abortuszra nem mehetsz szüleid beleegyezése nélkül, de akkor mi van, ha abortuszt akarnak, te viszont nem?
2012. jan. 11. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 A kérdező kommentje:
Most miért bizonygassam mindig, hogy igen ki tudunk mindent fizetni! Ha belegondolnál akkor világos, hogy amikor a feleség otthon van a picivel csak az apa dolgozik, az anyuka ugye nem.... mivel másabb ez az én helyzetemben? Ott is eltudják tartani és mi is eltudjuk! Köszönöm, hogy aggódsz, de MINDENE meglesz a kisbabámnak és MINDENT kitudunk majd fizetni :)
2012. jan. 12. 21:17
 62/88 anonim ***** válasza:
88%

szia!

én is hiszek az életben, hiszek a szerelemben, és megtartottam volna a te korodban a gyermekem, és csak úgy tudsz nekivágni ha azt is elhiszed hogy képes leszel végicsinálni a sulit stb...

a kommenteket olvasva mindig az az erzésem hogy elbeszélnek egymás mellett az emberek!

hiszen 50x elmondtad hogy rendelkeztek anyagi háttérrel!

nem hiszem hogy bizonyos kor alakalmassá tesz az anyaságra. és nem tartom nevetségesnek sem hogy vőlegényed van ilyen fiatalon!

viszont mindenképp jó hogyha a szüleid segítenek neked,lelki támogatásra gondolok, pont ne egy gyerek miatt menjen tönkre a kapcsolatotok. ez olyan aminek közel kell hozznia a családot! hiszen bővül..szerintem meg fogják érteni ,hogyha ketten elmondjátok nekik hogy döntöttetek!

kívánom neked hogy jól menjen minden! és boldog baba várást! üdv: egy kismama

2012. jan. 12. 21:28
 63/88 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Köszönöm szépen. Remélem jól fogják fogadni anyuék... majd kiderül :) Boldog babavárást neked is :)

2012. jan. 12. 21:36
 64/88 anonim ***** válasza:
77%

Még mindig nem értem a rosszalló válaszokat. Igen, nem feltétlenül jó dolog az, ami most történik veled, és nem a legjobbkor, de ha már így alakult, akkor az igenis szép, hogy vállalod a következményeket a tetteidért, pláne ha a párod is így gondolja!

Már írtam valahol, hogy egy érett, felnőtt nő is sokszor fordul segítségért (lelki támaszért, tanácsokért) a szüleihez, ezzel pedig szerintem semmi baj nincs, sőt, nagyon is jó, ha ilyenkor van kihez fordulnia a kismamának és nem értem miért kéne egy ilyen fiatal anyukát megbélyegezni azért, mert igenis ő is igénybe venné néha a szülei segítségét. Nem lesz könnyű, ez egyértelmű, de a kérdező sem állította, hogy az lesz...

Valljuk be sok huszonéves is rengeteg támogatást kap a rokonoktól, családtagoktól. Mint már mondtam valahol feljebb, nálunk a használt, de még használható bútorok, ruhák körbejárnak, de ha kisbabás rokonhoz megyünk látogatóba, akkor sem megy soha senki üres kézzel, pár ruhadarabot, pelenkát, vagy egyéb felszerelést amiből sosem elég mindig viszünk. A szülés után mindig megkérdezi a fiatal párt az egész család, hogy mire van szükségük és úgy szoktunk vásárolni, hogy ne legyen egy ezredik rugija is a picinek, ha éppen pelenkára nagyobb szükség lenne...

Ha nehezebb is lesz anyagilag, illetve rokonktól nem tudnak kezdetben ilyen jellegű támogatást "igénybe venni", akkor el lehet menni bizományiba, és turkálóba, vagy akár csak körbenézni vaterán, nem kell feltétlenül mindenből megvenni a legújabbat és legmenőbbet, attól még igenis lehet nagyon boldog élete annak a babának...

Unokatestvéremnél is kicsit korábban érkezett a baba a tervezettnél, de már házasságba. Lediplomázott a baba mellett és elvégzett egy mesterszakot is, bár fél év halasztással. Igen is meg lehet oldani, csak okosan kell alakítani a dolgokat. Az meg hogy néha pár órára az édesanyádra bízod a gyerekedet, egyáltalán nem bűn pár hónapos korban!!! A babának egyáltalán nem árt, ha megfelelően el van látva és neked sem árt hozzászokni, hogy nem lesz mindig non stop melletted, mert annál nehezebb lesz majd otthagyni az oviban.

Nem mellesleg egy idő után ha muszáj bölcsibe is elviheted, akkor meg aztán tényleg lesz időd tanulni. Én is jártam bölcsibe, még sem lettem kevesebb bármelyik más "nem bölcsis" embernél!! Nagyira is sokszor voltam bízva (pl nyári szünetben) pedig nem voltam egy korai gyerek, még is amikre emlékszem, mind mind szép élmények maradtak.

Az a vád pedig, hogy anyukája egész nap dolgozik, majd pont unokára vigyázna... kérlek szépen igen!! Szerintem egy jó nagyi igenis képes kivenni egy szabadnapot azért, hogy a gyereke nyugodtan megtudja csinálni a vizsgáit. Ha jobban körbenézel akár itt, akár az életben nagyon sok nagyi a szülés után heteket is kivesz, hogy az első pár hétben segíthessen a gyerekének mindenben a babával!! Akkor nehogy félévente néhány óra gondot okozzon! Az ilyeneket mindig meg lehet oldani, ha más nem, akkor nagypapa, vagy apuka tud kérni egy szabadnapot, nem kell ezt akkora tragédiának beállítani, mert ha valaki nagyon akarja és maximálisan mellette állnak a szülők, akkor segíteni fognak! Lehet hogy eleinte nehezen megy majd mindennek az összekoordinálása és halasztani kell egy félévet, de idővel, ha már kialakul a napi rutin, akkor menni fog.

Én nem állítom, hogy könnyű lesz és azt sem állítom hogy jókor jön ez a baba hozzátok, de én úgy látom, hogy az eltökéltség egyelőre megvan (reméljük meg is marad) és én maximálisan szurkolok, hogy minden jól menjen! :) Lehet hogy mások szerint naivan állsz a dolgokhoz, de könyörgöm, tegye fel egy olyan kismama a kezét, aki nem bizakodva indult neki az anyaságnak!? Igen... utána majd letörik a szarvad, sokszor el leszel keseredve, ki leszel borulva, nem lesz időd semmire, mint sok átlag családban, olyan is lesz, hogy zsíros kenyeret esztek egy hétig, hogy a babának mindene meglegyen, de ez ezzel jár. Voltál már dokinál? Majd megírhatnád, hogy mi volt, illetve hogy a szüleid hogy reagáltak. Akár privátban is, ha ide már a rosszalló válaszok miatt nem szeretnéd kiírni.

2012. jan. 13. 14:14
 65/88 anonim ***** válasza:
100%
utolsó előtti vagyok! és tényleg jó lenne ha pár szóban megírnád hogy fogadták a szüleid! mi nagyon szorítunk neked!
2012. jan. 13. 16:28
 66/88 anonim ***** válasza:
89%

Szia. Pasi vagyok. Szerintem, mond el szüleidnek, csinálj előtte egy papírt, írd le miit kell vennetek szülés előtt, mennyibe fog kerülni, hol és mennyiért veszitek meg.

Írd rá, miből fogjátok eltartani, ha esetleg nem segítenek akkor is el tudjátok tartani és lássák. Ád ez a te felelősség teljes döntésed. Ha hajthatatlanok mégis, kérdezd meg tőlük, szeretik-e az életüket? Gondoljanak bele, mi lenne, ha őket is elvetették volna. Valószínű, hogy fiatal korod ami itt a zavaró szüleidnél. Valahogy bizonyítsd be, hogy te már 17évesen felnőtt vagy, ha ezt eléred, nyertél és nem lesz baj. Ha meg ellenzik annyira, akkor mond meg nekik, te akkor is megszülöd és felneveled, nélkülük. S ha még egyszer ezek után szóba hozzák az abortuszt, elveszítenek téged, így már 2 személyt veszítenek el. Szóval csak céltudatosan és keményen. fogd fel úgy, hogy ez az első harcod a gyermekedért. Szorítunk neked a feleségemmel akit már ismersz itt :)

2012. jan. 13. 17:58
 67/88 anonim ***** válasza:
33%

14.14-nek!

Ha elolvasnád a kérdező kommentjeit akkor észre vennéd hogy egyik szavával üti a másikat.Ő írta hogy főz,mos takarít mert az édesanyja éjjel-nappal dolgozik.Akkor ha külön mennek,az édesanyja fog főzni,mosni,takarítani+éjjel nappal dolgozik.De még az ő gyerekére is vigyáz 5órát?És ő nem úgy gondolta hogy csak akkor viszi az édesanyjához mikor vizsgázni fog,hanem mikor tanul és ugyebár az nem 1 nap.

2012. jan. 13. 18:20
 68/88 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti:

Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!Köszönöm a bátorító szavakat, nagyon sokat segítenek! Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!

Utolsó:

Kezd idegesíteni, hogy mindent máshogy látsz! Egyszeri alkalomról volt szó, hogy édesanyukám vigyázz rá, mikor vizsgázok! Olyanról szó se volt, hogy amikor tanulok akkor is ő fog!

2012. jan. 13. 19:18
 69/88 anonim ***** válasza:
25%
Kezd idegesíteni?Ahhoz képest mások szerint hasznos amit írok.Egyébként csinálsz amit akarsz,te úgyis jobban tudsz mindent.
2012. jan. 13. 20:31
 70/88 A kérdező kommentje:
Jólvan! :) remélem majd a saját gyerekednek is így fogsz segíteni....
2012. jan. 13. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!