Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 évesen, ha nem akarsz...

17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy a szülők beleszólhatnak-e abba, hogy megtartod a babát vagy nem. Azt tudom, hogy abortuszra nem mehetsz szüleid beleegyezése nélkül, de akkor mi van, ha abortuszt akarnak, te viszont nem?
2012. jan. 11. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
100%
kedves 16.33-as. Amit írtam, nem neked szólt hanem a kérdezőnek. Az ő kérdéséhez írtam választ, és nem a tiédhez (azt sem tudom írtál-e választ előttem)
2012. jan. 11. 19:21
 42/88 anonim ***** válasza:
35%

Nem olvastam végig az összes választ, de ha elvesz a párod, akkor nincs semmi gond, nagykorú leszel és kész.

Ha 17 évesként megszülöd a babát, akkor szerintem elveszi a gyámhatóság és örökbe adják, ahogy történt az valakivel a Való világból.

Mert alapból igazolnod kell, hogy tudod biztosítani amegfelelő hátteret. De a babának gyám kell, kiskorú, kiskorúnak meg nem lehet a gyámja. Tehát ha a szüleid vagy valaki más nagykorú nem vállalja a gyámságot, akkor nem tarthatod meg a babát.

2012. jan. 11. 19:27
 43/88 anonim ***** válasza:

19.21-nek

16.33 vagyok.Nem neked szántam amit írtam hanem a 14.23-nak.Bocsi ha félre érthető volt.

2012. jan. 11. 20:23
 44/88 A kérdező kommentje:
Senki nem veszi el tőlem! a barátom nagykorú nem fogják elvenni!
2012. jan. 11. 21:02
 45/88 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező annyit még kérdeznék tőled.Hol fogtok lakni?És hogyan fejezed be az iskolát?Terhesen mész gyakorlatra a kórházba?Mert az igazán jót tesz.
2012. jan. 11. 21:43
 46/88 A kérdező kommentje:
Barátom lakásában fogunk lakni! :) Ezt az évet befejezem még rendesen, kórházba nem fogok persze menni (bár nem egy-két szülésznő meg hasonló dolgozik terhesen is) Az utolsó évemet pedig magántanulóként fogom elvégezni, nehéz les, de menni fog :) Volt már, hogy betegség miatt több hónapot nem voltam suliban és úgy kellett vizsgáznom, az is sikerült, remélem ez is fog :)
2012. jan. 12. 08:08
 47/88 anonim ***** válasza:
100%

19-27! Ez jó nagy hülyeség, amit írsz. Olyan nincs, hogy valakitől elveszik és csak úgy örökbe adják. Olyan van, hogy elveszik, mert olyanok az anyagi körülmények (bár elvileg anyagiak miatt nem lehet gyereket kiemelni a családból) (épp most megy a TV 2-n, de itt valódi cigányputrikról van szó). Ha meg elveszik, az sem úgy megy, hogy hopp, már örökbe is adták, hanem ahhoz vagy a szülőnek kell beleegyeznie, vagy sokáig nem látogatnia a gyereket. Ha 17 évesen szül, és nincs hova menniük, akkor együtt mehetnek be anyás otthonba, anyuka és agyerek. A való világos Annamária meg önszántából adta örökbe a kislányt, aki nem is volt akkor már pici baba.

A babának kell gyám, ez igaz. Ha az apa tesz apaságit, akkor a dolgok ezen része rendben lesz. Ráadásul, ha a kérdező betölti a 18-at, mire szül, akkor nem kell gyám sem.

2012. jan. 12. 08:14
 48/88 anonim ***** válasza:
72%

Barátod lakásában fogtok lakni.És megtudsz venni mindent a babának,tudjátok fizetni a rezsit,fogsz főzni,mosni takarítani,és még magántanuló is leszel.Hát ezt jól kigondoltad.És amíg tanulsz a gyerekre ki vigyáz ha a párod dolgozik?Főleg ha hasfájós lesz,akkor fogsz tudni mellette tanulni?Vagy lepasszolod valakinek.Tudod egész más ha valaki betegség miatt hiányzik de tud tanulni.Mint mikor pici babád van aki 3óránként kel éjjel is.Nem leszel kipihenve de tudsz majd tanulni?

Ezt is nyugodtan le lehet pontozni.Mert a sok jó tanács mellé ezt is el kéne neki magyaráznotok.Látszik hogy csak 17 éves fejjel gondolkozik.

2012. jan. 12. 17:56
 49/88 A kérdező kommentje:
Gondolom, ha most tudod rajtam kívül 3 főre, főzni, mosni, takarítani, vasalni (anyuék éjjel-nappal dolgoznak és nem akarom, hogy anyu még ezzel is bajlódok, szinte semmit nem kell csinálnia), gondolom akkor ez hármónkra is menni fog :) Hozzátenném, hogy 14 éves korom óta nem okoz az problémát, hogy megfőzzek bármit és megcsináljam a nagytakarítást...esetleg kivasaljak vagy kimossak! A tanulásról meg annyit, hogy magántanuló leszek és fél évente egyszer bemegyek vizsgázni gondolom az nem eget rengető nagy bűn ha arra az 5 órára az édesanyám fog vigyázni rá (elvégre van olyan 27 éves rokonom aki most szült visszament dolgozni és a nagymama vigyáz a picire- kérdezem én, az miért nem elítélendő?)Barátom se éjjel nappal fog dolgozni, délután már otthon lesz és akkor majd ő babázik én meg tanulok! Takarítani, főzni, mosni meg megtudom a baba mellett is csinálni! Csak a lusta ember nem tudja :)
2012. jan. 12. 20:02
 50/88 anonim ***** válasza:

Nem akarlak bántani, de nagyon anivan állsz hozzá a dolgokhoz pont ugy, ahogyan én tettem 21 éves koromban, mikor szültem.

Jelentkeztem mesterképzésre, felvettek, késöbb derült ki, terhes vagyok. Gondoltam, majd megoldom, másnak is sikerült baba mellett. Persze, az elsö fél évet sem tudtam befejezni, mert elöbb megszületett a pici.

Nem tudtam tanulni, mert aludni sem volt idöm... Végül otthagytam, mert nem tudtam csinálni.

Remélem Neked sikerülni fog!

Boldog babavárást!

10+5hkm

2012. jan. 12. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!