Ha elmúltam 18éves, kényszeríthetnek a szüleim abortuszra?
Nem vagyok terhes, és nem is tervezek babát egyenlőre, bár nagyon szeretnék. De előtte még jól jönne egy diploma is:)
Naszóval, eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha babát szeretnénk vállalni most. /másfél éve vagyunk együtt/
Anyu nagyon lecseszne, de tudom, hogy mellettem állna mindenben. Apu viszont szerintem mindenképpen rá akarna kényszeríteni az abortuszra. A barátom szülei szerintem szintén segítenének, de ez nem is lényeg, mert nem lesz baba.
Van joga a szülőnek ilyet a gyermekére kényszeríteni, ha az már nagykorú? Mit lehet ellene tenni?
18/L
Azért 18 évesen nem árt meghallagni a szülők véleményét is! Rosszat nem akarnának neked.
Legyen csak meg elöbb az a diploma...
Nem kényszeríthetnek semmire. Viszont akkor már támogatniuk sem kell, ha úgy gondolják, hogy abortusz helyett te a gyerek mellett döntesz, akkor el is tudod tartani, és segítségre sincs szükséged.
Nem támogatom az abortuszt, de azt sem, hogy a gyerekek végül a gyámhivatalban kössenek ki, mert a szülő nem képes róluk gondoskodni.
Úgyhogy inkább védekezz, míg saját lábra állsz!
Nem kötelezhetnek rá, de ha esetleg valamelyik szülőd olyan, akkor otthonról még kirakhatnak.. sajnos ismerek nem egy ilyen helyzetben lévő lányt. :S
Szóval - márcsak emiatt is, de nyilván egyébként is - alaposan gondold végig, mit és mikor szeretnél, mert a gyerek az egész életed meg fogja változtatni. Sőt, nemcsak a tiédet, de a családtagjaidét is. Ha még függesz tőlük, akkor tekintettel kell leneed rájuk is, mégha a feladat, felelősség és a lehetőség a tiéd is.
Kényszeríteni fiatalabban sem kényszeríthetnek..De ha a kismama szeretné elvetetni a babát, és nincs 18, akkor kell a szülői beleegyezés, tehát arra nem kényszeríthetik, hgy megtegye, de megtilthatják neki...Ez azért fura szerintem, de mind1.
Amúgy ilyen fiatalon a szülők akarata érvényesül általában, mert egyedül nem tudja vállalni (anyagilag)az esetek többségében a kismama...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!