Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha elmúltam 18éves, kényszerít...

Ha elmúltam 18éves, kényszeríthetnek a szüleim abortuszra?

Figyelt kérdés

Nem vagyok terhes, és nem is tervezek babát egyenlőre, bár nagyon szeretnék. De előtte még jól jönne egy diploma is:)

Naszóval, eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha babát szeretnénk vállalni most. /másfél éve vagyunk együtt/

Anyu nagyon lecseszne, de tudom, hogy mellettem állna mindenben. Apu viszont szerintem mindenképpen rá akarna kényszeríteni az abortuszra. A barátom szülei szerintem szintén segítenének, de ez nem is lényeg, mert nem lesz baba.

Van joga a szülőnek ilyet a gyermekére kényszeríteni, ha az már nagykorú? Mit lehet ellene tenni?

18/L

2012. jan. 9. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ellene tenni semmit, mert nem teheti meg.
2012. jan. 9. 16:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
amennyiben nem állsz gondnokság alatt, cselekvőképes vagy, akkor nem kényszeríthetnek
2012. jan. 9. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagykorú vagy senki nem kényszeríthet semmire.
2012. jan. 9. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Azért 18 évesen nem árt meghallagni a szülők véleményét is! Rosszat nem akarnának neked.

Legyen csak meg elöbb az a diploma...

2012. jan. 9. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kényszeríthetnek semmire. Viszont akkor már támogatniuk sem kell, ha úgy gondolják, hogy abortusz helyett te a gyerek mellett döntesz, akkor el is tudod tartani, és segítségre sincs szükséged.

Nem támogatom az abortuszt, de azt sem, hogy a gyerekek végül a gyámhivatalban kössenek ki, mert a szülő nem képes róluk gondoskodni.

Úgyhogy inkább védekezz, míg saját lábra állsz!

2012. jan. 9. 18:07
 6/7 xStefix ***** válasza:
100%

Nem kötelezhetnek rá, de ha esetleg valamelyik szülőd olyan, akkor otthonról még kirakhatnak.. sajnos ismerek nem egy ilyen helyzetben lévő lányt. :S

Szóval - márcsak emiatt is, de nyilván egyébként is - alaposan gondold végig, mit és mikor szeretnél, mert a gyerek az egész életed meg fogja változtatni. Sőt, nemcsak a tiédet, de a családtagjaidét is. Ha még függesz tőlük, akkor tekintettel kell leneed rájuk is, mégha a feladat, felelősség és a lehetőség a tiéd is.

2012. jan. 9. 18:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Kényszeríteni fiatalabban sem kényszeríthetnek..De ha a kismama szeretné elvetetni a babát, és nincs 18, akkor kell a szülői beleegyezés, tehát arra nem kényszeríthetik, hgy megtegye, de megtilthatják neki...Ez azért fura szerintem, de mind1.

Amúgy ilyen fiatalon a szülők akarata érvényesül általában, mert egyedül nem tudja vállalni (anyagilag)az esetek többségében a kismama...:(

2012. jan. 10. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!