17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?
Pl az, hogy kiraknak és nevelheted egyedül a gyerekedet. Én azt mondom, az ember akkor szüljön gyereket, ha el tudja őt és magát tartani.
Egyébként nem vagyok abortuszpárti, a véleményem az, hogy egyrészt 17 évesen nem kefélgetni kéne, másrészt ha mégis, akkor létezik védekezés is!
Nem kötelezhetnek abortuszra, viszont nem is kötelesek segíteni neked. Mondjuk eléggé gáz, ha a szülő hátat fordít a gyerekének, de ez más lapra tartozik. Ahogy az is, hogy valóban elég felelőtlenség ennyi idősen nem védekezni. Mindegy, nem bántani akarlak, örülök, hogy megtartanád a babót.
Léteznek anyaotthonok, ahol támogatnak, ott lakhatsz, segítenek, viszont dolgoznod is kell és pénzt félretenni, hogy el tudj indulni a gyerekeddel együt az életben, mert örökké nem lehet anyaotthonban élni.
Érdekes kérdés, remélem csak elméleti.
A Gyámhivataltól lehet kérni a nagykorúsítást...
Egyébként nem írt a kérdező, hogy ez egy fiktív kérdés, volt-e védekezés... Ne ítélj!
A nagykorúsítás nem úgy megy, hogy bemegyek, mert összevesztem a szüleimmel, és nagykorú szeretnék lenni. Házassággal lehet elérni.
(2) Kiskorú csak a gyámhatóság előzetes engedélyével köthet házasságot.
(3) A gyámhatóság a házasságkötésre indokolt esetben és csak akkor adhat engedélyt, ha a házasuló a tizenhatodik életévét betöltötte.
(4) Az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a gyámhatóság a szülő (törvényes képviselő) meghallgatása után határoz.
(5) Érvénytelen az a házasság, amelyet a házasuló a gyámhatóság engedélye nélkül, vagy a (3) bekezdésben megjelölt életkor elérése
előtt kötött.
Ha a kiskorú házassága 18. életévének betöltése előtt megszűnik, nem jelenti a nagykorúság elvesztését.
A nagykorúsítás csak magánjogi cselekvőképességet eredményez, és nem jelenti azt, hogy más törvények alkalmazása szempontjából
is nagykorúnak kell tekinteni a házasságot kötött kiskorú személyt.
6
Tehát nem vádaskodtam, hanem valóban azt éreztem ki a kérdésből, amiről az valóban szól. én akkor is elítélendőnek tartom, ha valaki kiskorúként úgy szexel, hogy becsúszik a baba.
Azt nem tartom annyira gáznak, ha a szülő ilyen esetben nem áll ki a gyereke mellett. Elvégre ha gyereket akartak volna, akkor maguknak összehozták volna.
Ne áltasd azzal magad, hogy a vőlegényed (számonmra ez is kissé... nevetséges, 17 éves korban vőlegény?! na mindegy) életed végéig kitart melletted. Bár tévednék, de a megérzés nem azt mondja.
Igenis, 17 évesen tanulni kell nem dugni!
Ha már így alakult... Kötelezni nem kötelezhetnek rá. Hiszen senkit sem akarata ellenér a a műtőbe hurcolni. Ha meg szeretnéd tartani, akkor nincs más, leülni, megbeszélni velük. Így indul a felelősségteljes gondolkodás ebben az esetben. Aztán megbeszélni a sráccal is, neki mik a tervei.
Ha nem házasodtok össze, akkor az apasági elismerő nyilatkozatot meg kell tennie. És kezdhettek spórolni a babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!