Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 évesen, ha nem akarsz...

17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy a szülők beleszólhatnak-e abba, hogy megtartod a babát vagy nem. Azt tudom, hogy abortuszra nem mehetsz szüleid beleegyezése nélkül, de akkor mi van, ha abortuszt akarnak, te viszont nem?
2012. jan. 11. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
29%

Pl az, hogy kiraknak és nevelheted egyedül a gyerekedet. Én azt mondom, az ember akkor szüljön gyereket, ha el tudja őt és magát tartani.

Egyébként nem vagyok abortuszpárti, a véleményem az, hogy egyrészt 17 évesen nem kefélgetni kéne, másrészt ha mégis, akkor létezik védekezés is!

2012. jan. 11. 11:00
 2/88 anonim ***** válasza:
95%

Nem kötelezhetnek abortuszra, viszont nem is kötelesek segíteni neked. Mondjuk eléggé gáz, ha a szülő hátat fordít a gyerekének, de ez más lapra tartozik. Ahogy az is, hogy valóban elég felelőtlenség ennyi idősen nem védekezni. Mindegy, nem bántani akarlak, örülök, hogy megtartanád a babót.

Léteznek anyaotthonok, ahol támogatnak, ott lakhatsz, segítenek, viszont dolgoznod is kell és pénzt félretenni, hogy el tudj indulni a gyerekeddel együt az életben, mert örökké nem lehet anyaotthonban élni.

[link]

[link]

2012. jan. 11. 11:10
 3/88 anonim ***** válasza:
81%
Az előzővel értek egyet - halgass a szívedre. Nem lesz könnyű, de a lelkiismereted viszont mindig tiszta marad és nem hiszem, hogy meg fogod bánni, hogy megszülted a gyermekedet. Az ellenkezője viszont annál inkább tud gondot okozni. Keress ilyen szervezeteket, segíteni fognak!
2012. jan. 11. 11:21
 4/88 anonim ***** válasza:
94%

Érdekes kérdés, remélem csak elméleti.

A Gyámhivataltól lehet kérni a nagykorúsítást...

Egyébként nem írt a kérdező, hogy ez egy fiktív kérdés, volt-e védekezés... Ne ítélj!

2012. jan. 11. 11:21
 5/88 anonim ***** válasza:
96%

A nagykorúsítás nem úgy megy, hogy bemegyek, mert összevesztem a szüleimmel, és nagykorú szeretnék lenni. Házassággal lehet elérni.

(2) Kiskorú csak a gyámhatóság előzetes engedélyével köthet házasságot.

(3) A gyámhatóság a házasságkötésre indokolt esetben és csak akkor adhat engedélyt, ha a házasuló a tizenhatodik életévét betöltötte.

(4) Az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a gyámhatóság a szülő (törvényes képviselő) meghallgatása után határoz.

(5) Érvénytelen az a házasság, amelyet a házasuló a gyámhatóság engedélye nélkül, vagy a (3) bekezdésben megjelölt életkor elérése

előtt kötött.

Ha a kiskorú házassága 18. életévének betöltése előtt megszűnik, nem jelenti a nagykorúság elvesztését.

A nagykorúsítás csak magánjogi cselekvőképességet eredményez, és nem jelenti azt, hogy más törvények alkalmazása szempontjából

is nagykorúnak kell tekinteni a házasságot kötött kiskorú személyt.

6

2012. jan. 11. 11:40
 6/88 A kérdező kommentje:
Nem kéne egyből vádaskodni, hogy "nem kefélgetned kéne". Nem hinném, hogy 17 évesen elítélendő lenne! A vőlegényem 22 éves(normális munkával) és úgy nézz, ki, hogy becsúszott a baba! Szüleim még nem tudják (hozzá teszem nem szeretik a barátomat), de gondolom, hogy egyből az ABORTUSZ lenne ami az eszükbe jutna, amit én nem szeretnék! Ha van baba akkor tuti, hogy meg akarom tartani és nem szeretném, ha a szüleim rá tudnának kényszeríteni az abortuszra!
2012. jan. 11. 11:54
 7/88 anonim ***** válasza:
40%

Tehát nem vádaskodtam, hanem valóban azt éreztem ki a kérdésből, amiről az valóban szól. én akkor is elítélendőnek tartom, ha valaki kiskorúként úgy szexel, hogy becsúszik a baba.

Azt nem tartom annyira gáznak, ha a szülő ilyen esetben nem áll ki a gyereke mellett. Elvégre ha gyereket akartak volna, akkor maguknak összehozták volna.

Ne áltasd azzal magad, hogy a vőlegényed (számonmra ez is kissé... nevetséges, 17 éves korban vőlegény?! na mindegy) életed végéig kitart melletted. Bár tévednék, de a megérzés nem azt mondja.

Igenis, 17 évesen tanulni kell nem dugni!

2012. jan. 11. 11:57
 8/88 A kérdező kommentje:
képzeld el tanulok és jó tanuló vagyok! nem biztos, hogy osztani kéne mikor védekeztünk sajnálom,hogy így jártam,de már nem tudok mit csinálni! mivel egészségügyet tanulok részletes ismeretem van az abortuszról és a baba nevelésről is. ( igaz,hogy mint korházba dolgozó csecsemö ápoló, de többet tudok legalább,mint szerintem te) îgy kizárnám az abortuszt és felnevelném a saját gyerekem! és képzeld lehet a baba mellett is tanulni!!
2012. jan. 11. 12:11
 9/88 anonim ***** válasza:
28%
GYerek vagy, látszik abból, hogy megállapítod, ki mennyit tud a gyerekről. Szánalmas vagy. És hitegess mást azzal hogy védekeztetek. Mert én meg lehet a fogamzásgátlásról tudok nálad többet, függetlenül attól, ki és mi vagyok.
2012. jan. 11. 12:24
 10/88 anonim ***** válasza:
78%

Ha már így alakult... Kötelezni nem kötelezhetnek rá. Hiszen senkit sem akarata ellenér a a műtőbe hurcolni. Ha meg szeretnéd tartani, akkor nincs más, leülni, megbeszélni velük. Így indul a felelősségteljes gondolkodás ebben az esetben. Aztán megbeszélni a sráccal is, neki mik a tervei.

Ha nem házasodtok össze, akkor az apasági elismerő nyilatkozatot meg kell tennie. És kezdhettek spórolni a babára.

2012. jan. 11. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!