Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 évesen, ha nem akarsz...

17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Szeretném tudni, hogy a szülők beleszólhatnak-e abba, hogy megtartod a babát vagy nem. Azt tudom, hogy abortuszra nem mehetsz szüleid beleegyezése nélkül, de akkor mi van, ha abortuszt akarnak, te viszont nem?
2012. jan. 11. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
77%
Nem azt kérte,hogy nyissátok fel a szemét könyörgöm. Nem fog így menni!A saját gyerekedet is így ébreszted rá a dolgok lényegére? Miért kell pocskondiázni a másikat?
2012. jan. 11. 13:42
 32/88 anonim ***** válasza:
87%

Én csak egyetlen egy dolgot említenék, ami rögtön eszembe jutott, amikor itt végig olvastam a kommenteket?

Diáklányról van szó, akinek nincs keresete igen... a párja viszont dolgozik és vállalja a gyermek felnevelését, ebből úgy gondolom, hogy ha nem is milliomos környezetben nő fel a baba, de azt amit nagyon muszáj csak megtudják venni.

Ezenfelül... Aki igen is jó kapcsolatban van a szüleivel, az 3 diploma után, munkahellyel rendelkezve is van hogy sírva megy haza az édesanyjához, vagy legalábbis telefonál haza, hogy egy hete nem aludt és nyűgös a baba és ki van borulva, nem tudja mit csináljon stb. Ez bármikor előfordulhat és nem azért, mert 28 évesen valaki rossz anya lenne, hanem egyszerűen a fáradtság, az hogy néha van olyan hogy nem tudom megnyugtatni a babámat kihozza azokat az érzéseket, hogy "rossz anya vagyok" és jön a kétségbeesés... Ezzel szerintem minden első babás szembenéz olykor és nincsen semmi probléma, ha ilyenkor a szülőkhöz fordulnak segítségért a kismamák, sőt...

Azzal van probléma, ha mindent a szülőknek kell megvenni, mindig nekik kell vigyázni a picire, nekik kell gondozni őt, míg anyuka elvan a babérjain. A kérdező viszont elmondta, hogy megpróbálnának valahogy megállni a saját lábukon, ami szerintem árulkodik arról, hogy van annyira "felnőtt gondolkozású", hogy nem a szüleinek szülné meg a gyereket. Lehet hogy kicsit szegényebb környezeteben lesz eleinte az a gyerek, de ha sok sok szeretet veszi őt körbe, akkor kit érdekel, hogy nem lesz 1224 játéka csak egy, vagy hogy használt babakocsiban lesz tologatva, örökölt ruhákba öltöztetve, stb...

Nálunk az alap dolgok a családban körbe járnak. Ha valahol baba születik, akkor a nagyobb gyerekes családokból átkerülnek a még használható bútorok, kád, használható ruhák, babakocsi és sok minden más is. Ez is hatalmas segítség, nem lehet tudni, hogy ezt pl a kérdező megteheti-e.

2012. jan. 11. 13:52
 33/88 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ! A kisbabámnak mindene meg lesz, még akkor is vígan elleszünk, ha nem kapunk a családtól cuccokat! :) Mivel egész nyáron dolgoztam, csak nekem van annyi pénz a bankszámlámon amiből olyan dolgokat, hogy babakocsi, babahordozó, ruhák, kiságy... ilyeneket megtudunk venni! Mivel a pénzt nem bulizásra költöttem el, hanem bankba tettem hátha szükség lesz rá és tessék! És amit a barátom fizetéséből ezekre költenénk, azt már félre is rakhatjuk :) A barátom fizetéséből pedig úgy gondolom, hogy még ebben a válságban is nem gazdagságban, de normális körülmények között tudunk majd élni!
2012. jan. 11. 14:01
 34/88 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid nem kötelezhetnek arra, hogy elvetesd, de ezt már sokan megírták Neked!

Viszont arra gondolnod kell, hogy ha emiatt összeveszel a szüleiddel, akkor csak a párodra támaszkodhatsz.

Ha szeretnéd befejezni az iskolát, vagy szeretnél tovább tanulni a pici mellett, akkor valakinek vigyáznia kell a kicsire, míg te iskolában vagy, mégha csak vizsgázni mész. A párod ugyebár dolgozik, ö nem tud rá vigyázni.

Nem lesz egyszerű dolgotok, az biztos, de a szüleiddel mindenképpen ülj le és felnött módon beszéljétek meg a dolgot.

Minél elöbb menj el orvoshoz, aki meg fogja állapítani a terhességet!

2012. jan. 11. 14:13
 35/88 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindenképpen elmegy orvoshoz! Abban biztos vagyok, hogy nem fogom elvetetni a babámat :)
2012. jan. 11. 14:15
 36/88 anonim ***** válasza:
29%

13.42-nek

Az hogy én hogyan nevelem a gyerekemet az az én dolgom nem a tiedé.Egyébként még csak 22hónapos.Lehet hogy te egyetértesz azzal ha valaki 17 évesen szül,én nem.Mindenkinek meglehet a saját véleménye,nem kell leszólnod a többieket hogy miért pocskondiázzák a kérdezőt.Különben meg mit várt a kérdező,majd mindenki azt írja neki hogy persze szüld csak meg?Ha te egyetértesz vele az a te dolgod.Akkor lásd el jó tanácsokkal.

2012. jan. 11. 14:16
 37/88 anonim ***** válasza:
82%

13.42

Kedves! Hidd el sok 17 éves lány jobban látja a dolgokat mint más. De itt egy kérdés lett feltéve,nem tanácsot kért arra,hogy megtartsa vagy sem. Ki is az aki pocskondiázik?

2012. jan. 11. 14:23
 38/88 anonim ***** válasza:
82%
ha gondolod velem is beszélgethetsz, csak írj privit. Igaz én nem 17 vagyok, de az anyámra énsem számíthatok. Bármikor megszülhetek 39. Hétben vagyok, albérletben lakunk, és van 2 gyerekem még ezen kívül. Csak a férjemre számíthatok és ígyis bevállaltuk. Én azt mondom hogy nem elítélni kellene a döntésed miatt, hanem példát venni, hogy 17 évesen vállalod a felelősséget és nem rögtön az abortuszra gondolsz. Várom az üzenetedet :)
2012. jan. 11. 15:04
 39/88 anonim ***** válasza:
51%
Ne nekem írogass nem én vagyok a kérdező!Őt lásd el jó tanácsokkal,ahogy már írtam.
2012. jan. 11. 16:33
 40/88 A kérdező kommentje:
Írtam neked :) Holnap a barátommal elmegyünk időpontot kérni az orvoshoz! Már nagyon várom :)
2012. jan. 11. 17:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!