17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid kötelezhetnek rá?
Én csak egyetlen egy dolgot említenék, ami rögtön eszembe jutott, amikor itt végig olvastam a kommenteket?
Diáklányról van szó, akinek nincs keresete igen... a párja viszont dolgozik és vállalja a gyermek felnevelését, ebből úgy gondolom, hogy ha nem is milliomos környezetben nő fel a baba, de azt amit nagyon muszáj csak megtudják venni.
Ezenfelül... Aki igen is jó kapcsolatban van a szüleivel, az 3 diploma után, munkahellyel rendelkezve is van hogy sírva megy haza az édesanyjához, vagy legalábbis telefonál haza, hogy egy hete nem aludt és nyűgös a baba és ki van borulva, nem tudja mit csináljon stb. Ez bármikor előfordulhat és nem azért, mert 28 évesen valaki rossz anya lenne, hanem egyszerűen a fáradtság, az hogy néha van olyan hogy nem tudom megnyugtatni a babámat kihozza azokat az érzéseket, hogy "rossz anya vagyok" és jön a kétségbeesés... Ezzel szerintem minden első babás szembenéz olykor és nincsen semmi probléma, ha ilyenkor a szülőkhöz fordulnak segítségért a kismamák, sőt...
Azzal van probléma, ha mindent a szülőknek kell megvenni, mindig nekik kell vigyázni a picire, nekik kell gondozni őt, míg anyuka elvan a babérjain. A kérdező viszont elmondta, hogy megpróbálnának valahogy megállni a saját lábukon, ami szerintem árulkodik arról, hogy van annyira "felnőtt gondolkozású", hogy nem a szüleinek szülné meg a gyereket. Lehet hogy kicsit szegényebb környezeteben lesz eleinte az a gyerek, de ha sok sok szeretet veszi őt körbe, akkor kit érdekel, hogy nem lesz 1224 játéka csak egy, vagy hogy használt babakocsiban lesz tologatva, örökölt ruhákba öltöztetve, stb...
Nálunk az alap dolgok a családban körbe járnak. Ha valahol baba születik, akkor a nagyobb gyerekes családokból átkerülnek a még használható bútorok, kád, használható ruhák, babakocsi és sok minden más is. Ez is hatalmas segítség, nem lehet tudni, hogy ezt pl a kérdező megteheti-e.
A szüleid nem kötelezhetnek arra, hogy elvetesd, de ezt már sokan megírták Neked!
Viszont arra gondolnod kell, hogy ha emiatt összeveszel a szüleiddel, akkor csak a párodra támaszkodhatsz.
Ha szeretnéd befejezni az iskolát, vagy szeretnél tovább tanulni a pici mellett, akkor valakinek vigyáznia kell a kicsire, míg te iskolában vagy, mégha csak vizsgázni mész. A párod ugyebár dolgozik, ö nem tud rá vigyázni.
Nem lesz egyszerű dolgotok, az biztos, de a szüleiddel mindenképpen ülj le és felnött módon beszéljétek meg a dolgot.
Minél elöbb menj el orvoshoz, aki meg fogja állapítani a terhességet!
13.42-nek
Az hogy én hogyan nevelem a gyerekemet az az én dolgom nem a tiedé.Egyébként még csak 22hónapos.Lehet hogy te egyetértesz azzal ha valaki 17 évesen szül,én nem.Mindenkinek meglehet a saját véleménye,nem kell leszólnod a többieket hogy miért pocskondiázzák a kérdezőt.Különben meg mit várt a kérdező,majd mindenki azt írja neki hogy persze szüld csak meg?Ha te egyetértesz vele az a te dolgod.Akkor lásd el jó tanácsokkal.
13.42
Kedves! Hidd el sok 17 éves lány jobban látja a dolgokat mint más. De itt egy kérdés lett feltéve,nem tanácsot kért arra,hogy megtartsa vagy sem. Ki is az aki pocskondiázik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!