17 évesen, ha nem akarsz abortuszra menni, a szüleid
kötelezhetnek rá?
11/88 A kérdező kommentje:
baba ellenes vagy? én vagyok gyerekes? hallodtál már olyanról,hogy kiszakad a gumi? igen tudom rohannom kellett volna 72órás tablettáért,de nem tettem (igen ez nem volt felelősségteljes döntés) nem gondoltam,hogy gond lesz mivel menstruáció után voltam és 14 napra rá van peteérés(+-3 nap) igen tudhadtam volna h ez nem pontos adat és bizonyos dolgok hatására változhat, még is úgy voltam vele, hogy nem lehetek terhes! tévedtem és mivel 'szánalmas módon lefeküdtem a barátommal' akivel 2 éve együtt vagyunk vállalom a felelösséget és nem fogom megölni a gyermekem!
Tehát NEM védekeztél, bármennyire tartod magad ahhoz hogy igen. Akkor neveld fel?
2012. jan. 11. 12:42
13/88 A kérdező kommentje:
a barátom mellettem van mindenben!(ö nagyon szeretné a babót) jól fizető állása van, tehát a babánk semmiben nem fog hiányt szenvedni!
14/88 A kérdező kommentje:
Kiszakadt a gumi! És baba lett belőle,de nem ez volt a kérdés! mégegyszer elmondanám,hogy szeretném vállalni a felelősséget nem hinném,hogy ez elitélendő!
Semmi gond. Csak ne varrd a szüleid nyakába!
2012. jan. 11. 12:48
16/88 A kérdező kommentje:
Nem fogom a szüleim nyakára vágni! Én szeretném a barátommal felnevelni mint egy család! Mindent meg akarok neki adni és azt szeretném, ha a legnagyobb szeretetben nőne fel a kisbabám!
Miért kell ezt a lányt támadni? Az ő élete,ő dönt,és ha adott minden akkor?
De azt tudnod kell,hogy nem egy könnyű dolog gyereket nevelni. Igen,nagyon jó amikor babázol,de nagyon gyorsan felnő.És akkor már baromi nehéz tud lenni.Én 20 évesen szültem,amit nem bántam meg(!!) de nagyon nehéz volt.Az a 2-3 év amíg otthon vagy a kicsivel fantasztikus.De utána,bölcsi,ovi,iskola... Nehéz mellette tanulni,otthon megfelelni,szaladni a gyerekért.(mert ugye a párod dolgozik)Én végig csináltam. Mi is már 3 éve együtt voltunk amikor született a fiam. Jól megvoltunk,jól éltünk. De nagyon fiatalok és tapasztalatlanok. Persze 8 év után elváltunk.
Ez az én tapasztalatom,csak megosztottam veled. Nagyon gondold át!! Nem könnyű!! Hozzáteszem,fiam most 14 éves és a legjobb barátom!!
2012. jan. 11. 13:02
18/88 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális kommentet! Igen tudom, hogy nehéz lesz, tisztában vagyok vele, hogy nem csak a mosolygós kisbaba lesz, hanem majd felnő, sőt lehet, hogy kisbaba korában se lesz minden "happy" mert ugye bár vannak elég nyűgös kisbabák, de én ezt szeretném, mivel az én gyerekem! Olyanok miatt nem aggódok, hogy, hogy fogom pelenkázni, megfogni és mivel fogom majd etetni, mivel csecsemő és kisgyermek ápoló szakon vagyok. Tudom, hogy(mint ahogy ez most is bebizonyosodott) nagyon sokan el fognak ítélni, de vállalom, és igen is fel fogom nevelni a kisbabám!
Ha így döntöttél,akkor gratulálok!
Készülj fel a támadásokra,lenéző tekintetekre. Ez "csak" addig lesz amíg nem látják rajtad,hogy valóban jó anya vagy. Pároddal nagyon sokat beszélgess a babáról.
Kitartást és minden legyen úgy ahogyan Te és a párod szeretnétek.
2012. jan. 11. 13:20
Most akkor barát vagy vőlegény? Na mindegy szerintem felelőtlenség lenne tőled ha megtartanád,17évesen még te is gyerek vagy.Az hogy egészségügyet tanulsz az egy dolog,az is más dolog ha sajátod van.Annyira biztos vagy benne hogy eltudod tartani.Nem hiszem.Tudod mi minden kell egy babának?Babakocsi,hordozó,kiságy,ruhák,pelenka(ami havi szinten nem olcsó mulatság)stb.Ezeket mind megtudod venni neki a barátoddal?És ha a barátod úgy dönt 1-2 év múlva hogy neki elég volt,ő még bulizni akar és ott hagy.Akkor mit csinálsz?Most még minden szép és jó,de 22 évesen még ő is éretlen az apasághoz.
2012. jan. 11. 13:21
Kapcsolódó kérdések: