Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házassági válság! Vígasz...

Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.

Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.

Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.

Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért

2011. jún. 14. 17:10
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/674 anonim ***** válasza:
GONDOLKOZZ!Miközben TE próbálod menteni a házasságod.....(érthetetlen módon)....Ő még ebben a szitúban is ÚJRA le tudott feküdni(annyira nem szomorú az elcseszett élete miatt)azzal a nővel!Nem foggal-körömmel azon van hogy küzdjön érted!?...Ez nem egy lefutott dolog a nővel,elöbb-utóbb megint ott köt ki(főleg ha merészel egy "szarabb" napod lenni).....Most már,neked nem elég ennyi fájdalom?Ez a férfi NEM szeret már téged....GONDOLKOZZ! Nem hogy enyhítő körülmény nincs a férjed viselkedésében,hanem egyre és egyre több súlyosbító!(én írtam már ezt egyik válaszomban)
2011. jún. 17. 10:33
 132/674 anonim ***** válasza:
100%
Szia! írtam már neked itt egy párszor...Én úgy érzem mindenki próbált észérveket felhozni ezzel a problémával kapcsolatban. De egyébként én is gondoltam, hogy ez lesz a vége...Azért őszintén, Magdianyu válaszait nem is minősíteném, ahogy írtam már egyszer a nő nem egy robot, vagy felmosó rongy, hogy így bánhassanak vele...itt nem egy egy éjszakás kalandról van szó, mert az talán megbocsájtható, itt már sokkal összetettebb a dolog...A férjednek viszonya volt, szerelmes lett, áradozott neked a nőről, bunkó módon viselkedik veled, iszik, nem vesz téged semmibe, ráadásul nem ő vetett véget a kapcsolatnak, hanem a nő, szóval ha rajta múlna, akkor ma is ott lenne...ez nem jut Magdianyu eszébe esetleg? Igen, visszament, mit csinálhatott volna??? A nőnek nem kell, szülei nem látják szívesen, akkor persze, h visszamegy hozzád, ha tudja h mindig tárt kapuk várják! És ahogy írtam már nem szabad a gyerekekre fogni, ha nem merünk lépni, illetve kilépni egy megromlott kapcsolatból...én is ahogy Magdianyu írta "csonka családban" nőttem fel, a férjem is, sőt sokan körülöttem, még is mindannyian megtaláltuk a helyünket, és én egy kiegyensúlyozott kapcsolatban élek, imádjuk egymást, a szüleim is boldogok, és az övéi is...ami addig nem volt elmondható amíg együtt voltak, és ha együtt maradtak volna, most ki tudja milyen boldogtalan lennék én is, ha egész életemben a veszekedésüket, utálatukat kellett volna hallgatnom, és átéreznem!!! De a Te életed, ha ezek után meg tudsz bocsájtani, akkor hajrá...viszont, készülj fel az életed további részében a hasonló jelenetekre...de akkor tanuld meg ezeket elfogadni, és velük élni, fogadd el a férjed így ahogy van...mert megváltozni már valószínű, hogy nem fog! És akkor tartsd a hátad akármi rossz történik, és tanuld meg lenyelni a dolgokat...és ha így akarsz élni, akkor ne panaszkodj, hanem legyél egy önfeláldozó, odaadó édesanya, mint ahogy Magdianyu javasolja, és csak a gyerekekkel törődj egész életedben, magaddal ne, mivel ugye Te csak egy nő vagy, akinek ezeket a dolgokat el kell tudni viselni...Én soha nem bocsájtanák meg ilyen dolgot, de hidd el talpra állnék akárhogy is (mivel sokan melletted is vannak, nem vagy egyedül), és boldogan felnevelném a gyerekeim a férjemmel együtt, de még is külön! Kívánom, hogy dönts úgy, ahogy Te helyesnek érzed, hisz a Ti életetek, nem a miénk...Üdv
2011. jún. 17. 10:39
 133/674 A kérdező kommentje:
foggalmam sincs mi lenne a helyes lépés. Egyrészt örülök, hogy minket választott, de azt beismerte, hogy még mindig érez a nő iránt valamit.Nem tudja egyik napról a másikra elfelejteni. Hiába szervez közös programokat, vagy kettesben, gyerekek nélkül, akkor is cseszi a csőröm, hogy a nő is ott van a szívében. Az lett volna a leghelyesebb, ha elköltözik és ha lenyugodott a fejében a zűrzavar, akkor szívesen visszafogattam volna. De így, hogy közben a nőn is jár az agya, így nehéz.
2011. jún. 17. 10:41
 134/674 anonim ***** válasza:
100%
Van egy pont ameddig még meglehet bocsájtani,szerintem,de ez a pont réges-rég tova tűnt ebben a történetben,és a férjed egy szikrányit nem küzd érted,a megbánásról nem is beszélve!Ne haragudj,csak sajnállak hogy még mindig aláz!
2011. jún. 17. 10:43
 135/674 A kérdező kommentje:
épp ezért nem tudom mit csináljak, mert az eszem az mondja, hogy dobjam ki, mert nem vagyok pótlék senkinek. De ebben a családban nem csak én vagyok, hanem a gyerekeim is. Őket is figyelembe kell vennem. Mióta ez az egész kirobban, a kisebbik fiam megvadúlt, hisztizik, csapkod, teljesen kifordult magából. Eltűnt az a csendes, puszilgatós kisfiam, és egy zavarodott, kabálos verekedős gyerek lett. A nagyobbik pedig megmutatta, hogy milyen okos. Felfogja a dolgokat, és sokkal bújósabb lett. Elmondja többször is naponta, hogy mennyire szeret, meg szegény anyukám
2011. jún. 17. 10:47
 136/674 anonim ***** válasza:
Az otthoni boldogtalanság és feszültség sokkal jobban megviseli őket.Nem hülyék,érzik, ha nem is értik.Ha elváltok,mert nektek együtt már nem megy,lehettek ,sőt akkor lesztek igazán jó szülők,és a gyerekeidnek nem "kell"dönteni a közt hogy apát,vagy anyát szeretik jobban.Ha együtt maradtok a gyerekek rájönnek előbb utóbb hogy apa bántja anyát....(lelkileg)Ne fogd a gyerekekre,mert hidd el nekik nem lesz jobb.
2011. jún. 17. 11:59
 137/674 anonim ***** válasza:

Ismét én....

Már nem is tudom hanyadszor írok neked.

Egyszerüen nem hiszem el amiket írsz....Gondolom félsz a jövötöl azárt nem mersz lépni.Hidd el a testvéredék is melletted állnának.Ott vannak a barátnödék.Ès hidd el talpra állnál.Már csak a gyerekid miatt is.Ök találkozhatnának az apjukkal.Hozzá is mehetnének akár hétvégén.....

De ez ami most van.Nem állapot.Èn nagyon sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültél.

A férjed hogy is meri a szemedbe mondani,hogy még érez valamit a nö iránt...Inkább titkolná és csak mondta volna,hogy a családját választotta.

Ìgy én komolyan nem tudnék vele eggyütt élni.Még a gyerekek miatt sem.A verekedés,és hiszti elmúlik idövel.Meg kell a kicsinek mondani apunak el kellett mennie majd jön...

Lehet amúgy is elkezdene hisztizni mert jön a dackorszaka.Csak ez még jobban kihozza belöle.

Èn a helyedben már bementem volna a hivatalba miben mivel tudnának neked segíteni.Miután külön mennétek segélyre is jogosult lennél.

azzal a növel meg nagyon -nagyon elbeszélgetnék,és elmondanám neki,hogy lehet ennyire lealacsonyodott,senkiházi,hogy nem bírta a lábait összezárni.....

Na mindegy .Te döntesz,de vállald te is a következményét.Mert ha ez rendes viszony volt mert az volt,lesz máskor is....

2011. jún. 17. 12:02
 138/674 A kérdező kommentje:
igaz, lehet, hogy jön majd egy másik, akibe megint bele zúg. De most, még nem tudom kimondani a végső szót. De az már bebizonyosodott, hogy már nem 100 %- os a kapcsolatunk. Egy ideig még szerintem együtt maradunk, megpróbálunk nem veszekedni, majd normálisan, mocskolódás nélkül elválni. A gyerekeket legalább nem éri váratlanul az apjuk hiánya, ha elmagyarázzuk nekik
2011. jún. 17. 12:43
 139/674 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Válaszolók!

Őszintén, de NAGYON őszintén! Hányan mernétek bevállalni, hogy 3 kisgyerekkel, albérletben, bizonytalan anyagi háttérrel, szülők nélkül egyedül maradjatok?

Persze, mindenkinek nagyon nagy az igazságérzete és az önbecsülése, amíg nem róla van szó.

Én is úgy döntöttem volna mint a kérdező, de nem ilyen könnyen. Szerintem kedves Kérdező, túl könnyen visszafogadtad a férjedet, én még hagytam volna, hogy szenvedjen, küzdjön értem (ha tényleg fontos vagyok neki), és ha látom, hogy tényleg mindent megtesz, akkor "adtam volna be a derekam".

2011. jún. 17. 14:07
 140/674 anonim ***** válasza:
Kedves utólsó válaszoló!Na ez az a pont amikortól én nem írok többet,mert nem szeretnék vitázni,és igen nem velem történik,de ezt a kérdező is tudja,DE nekem pont annyira nagy az önértékelésem,és igazságérzetem hogy nem tudnék így élni ezzel a "férjjel"!Ha mérlegre tennénk egy ilyen "alapokon" inogó kapcsolatot és a vele járó boldogtalanságot,amire az egészsége is rámehet,és az egyedül három gyerekkel verziót,ahol az apának komoly pénzbeli kötelezettségei vannak,az anyuka rutinos háziasszony,az anyós jó nagymama tehát nyilván segítene,a testvér szintúgy, nem biztos hogy az együttélés fele billenne....!És velünk is válaszolókkal is megtörténhet ez,elképzeltem a kérdésed miatt,és Nem maradnék a férjemmel,ezt nagyon őszintén mondom!Olyan családban nőttem fel,ahol a nőket megbecsülik és fokozottan tisztelik!Azt csak halkan kérdezem hogy ha albérletben élnek,az mitől biztonság,mi van ha a férjjel történne valami,(elveszíti a munkát,baleset)?Mi az amitől ő egy biztonságos életet nyújt?Mindenkitől elnézést aki albérletben él,semmi gond ezzel,csak érvelek!Bocs kérdező hogy off,de hát az önbecsülésem....
2011. jún. 17. 15:44
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!