Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családtag nem örül a terhesség...

Családtag nem örül a terhességnek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, volt már valaki olyan helyzetben, hogy valamelyik családtagja nem örült a terhességének azért, mert nekik még nem sikerült? Úgy érzem már teljesen kikészít ez a felállás, nem lehet a babáról beszélni se előttük és azóta kerülnek engem mióta bejelentettük. Nem szeretném, hogy a kisbabám bármit is érezzen ebből a helyzetből. Nem kérkedünk direkt vele, hogy ne bántsunk meg senkit, de nekem ez tényleg sok. Férjem csak annyit mond, hogy ne foglalkozzak vele…de iszonyat dühöt érzek magamban.

nov. 4. 10:02
 71/97 anonim ***** válasza:
39%

Á, hagyjátok rá. :D Látszik sajnos a szint. Az ilyen embertípust élőbe is el tudom képzelni, hogy milyen. Sajnos ezt viszi majd tovább, inkább ez a szomorú, pedig még nincs is gyereke. Nem lát a sorok között, nem érti, mert buta mint a tök és tanulatlan is mellé nyilvánvalóan.

69-es, "Az empátiához pedig nem kell átélned ugyan azt a fájdalmat." - Pontosan, de te elképzelni és beleérezni sem tudsz, mert érzéketlen vagy. Nem tűnik fel, hogy ahogy elnézem külön 3 személy is van itt, aki veled nem ért egyet? Akkor ki megy a forgalommal szemben? Te vagy mi?:D Még mindig nem érted látszik...ő legyen veled tisztelettel, de te képtelen vagy rá? Senki nem írta, hogy el kell rejteni a hasad vagy bármi vagy hogy a bejelentő bulin ne örülj. :D Mondjuk meglep, hogy ők lettek a keresztszülők, de ez már a te dolgod, hogy kit kérsz fel. Csak amiért szimplán köszön neked, de nem beszéltek lényegében, nem érdeklődik, attól ne játszd el a sértett kislányt. Felnőhettél volna egyébként mielőtt belevágtál a gyerektémába, de mindegy. Én nem várom el minden rokonomtól, hogy kérdezgessen hogy vagyok. Ha nem szeretne, nem, megkérdezem én, ha válaszol, akkor igen, ha nem, akkor nem beszélünk. Megvan a magam élete a kis családommal, férjemmel, stb. Ne másoktól függj és ne várj el egy adott viselkedést.

nov. 7. 07:50
 72/97 anonim ***** válasza:
55%

"De akkor azt is mondjatok már meg, hogy egy terhes nő, aki nem csinál semmi tapintatlant, hogyan legyen még tapintatosabb, hogy ne legyen vele a másik lekezelő, mert ha ez nem a személyemnek szól, akkor ez mi? Elrejteni a nagy pocakomat nem tudom, ez a gyermek jön, és akkor bujjak el mostmár, ettől az ember elől?"

:D Tényleg el kell magyarázni? Annyi hogy ne sértődj meg OK nélkül. Ok nélkül azt jelenti, hogy nem szólt be senki, nem bántott senki, szimplán nem beszélgettek a hogylétedről. Ez az ok nélkül. Nem kell semmi plusz tapintatot csinálni.

nov. 7. 08:05
 73/97 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kétféle ember létezik, simán az is lehet, hogy valaki azért nem érdeklődik, mert tudja előre mi lesz. Amíg évekig nem jött, érdeklődtem sok mindenkinél hogy vannak a terhesség alatt. Volt az egyik típusú személy, aki válaszolt, elmesélte hol tart és hogy van majd másról beszéltünk jóízűen, mert értékelte, hogy érdeklődöm és tiszteletbe tartotta, hogy nehéz lenne beszélni a továbbiakról. Volt a másik típus, akit megkérdeztem és utána szó szerint 40 percig a magzatmozgást mesélte, fogjam meg a hasát, babaruhákat mutatta, és hogy na ne aggódjak 1x majd biztosan átélem ezt a boldogságot, addig is segíthetek "babázni", vissza se kérdezett végig, hogy velünk mi van amúgy. Na, elég hamar megtanultam utána, hogy kivel kezdeményezek egy alap beszélgetést és ki az akivel maradunk a szia, szép az idő szinten.
nov. 7. 08:26
 74/97 anonim ***** válasza:
15%

Ne sértődjön meg azon, hogy lekezelőek vele egy olyan dologban, amiről nem tehet? Hát mit csináljon. Mosolyogjon, mintha egy jó viccet mondtak volna???? Az egészen más, ha nem érdeklődnek a hogyléte felől, azt el lehet fogadni és valamilyen szinten lesz.rni, na de ha emellé párosul a folyamatos lekezelő stílus, az már OK!!!! Lehet állandóan magunkra teríteni "az én így védekezek" lepedőt, de van egy határ, amit a lepedő tulajdonosának sem illik átlépni!!

nov. 7. 09:24
 75/97 anonim ***** válasza:
69%
#68 nem kell feldolgozom semmit, ugyanis mint írtam, mindkét oldalt nagyon jól ismerem. Terhesen tudtam empatikus lenni azokkal, akiknek nem lehetett gyerekük, valamint most, mikor nem jön össze a második baba, nem vagyok kíváncsi a terhességről szóló szófosásra. Várandósan is un tátott, mert úgy vélem, ez magánügy, ez csak nekem és a hozzám közel állóaknak boldogság, más pont letojja, még akkor is, ha kétszínűsködik.
nov. 7. 09:26
 76/97 anonim ***** válasza:
80%

74: ezt mondtam én is. Az hogy kerül téged egy társaságban, nem akar veled beszélni, az oké. Bunkónak lenni nem oké.

Bár példát eddig te se írtál hogy mit csinál a rokonod.

nov. 7. 09:59
 77/97 anonim ***** válasza:
70%
74# Másold már be, mert akkor elsiklottam felette hogy itt ki írt lekezelő stílusról? Írtam, hogy az OK NÉLKÜL azt jelenti, hogy nem kezdeményez beszélgetést az illető, de nem is bánt. Az, hogy beszólogat az már más tészta, de ezt mindenhol leírtam. Akinek válaszoltam ő azon picsogott, hogy az 50. ember nem kérdezi meg, hogy HOGY VAN. Nem bántja, csak szimplán nem kérdezi meg. Érzed a különbséget? Olvasd el újra Picim. :)
nov. 7. 10:03
 78/97 anonim ***** válasza:
80%
76-os, Ezt magyarázom neki én is, de azóta se válaszolt se ő se a kérdező, hogy mit is takar a lekezelő, beszólogató stílus. :D Az egyik hozzászóló azt írta, nem kérdezi meg hogy hogy van. Na ez nem lekezelő. Úgyhogy most már őszintén érdekel, hogy mi is a beszólogatás itt.
nov. 7. 10:21
 79/97 anonim ***** válasza:
20%

77 egyáltalán nem így áll a helyzet.

Egyrészt közeli hozzatartozorol van szó. Aki a terhessegem előtt normálisan viselkedett velem, normálisan értem itt azt, hogy emberszámba vett. Jelenleg levegő vagyok. Nem csináltam semmi kihivot, nem nyomom állandóan a baba témát, ha kerdeznek válaszolok, nem nyaladzom közben és nem órákat csak erről beszélek.

Miért ne lehetne velem másról beszélni, csak azert mert terhes lettem. Nekem az, ha mást levegőnek nézek, az lekezelő, tiszteletlenség. Nekem ez miért ne eshetne rosszul, ha nem csináltam egyebet, csak családot alapítottam.

Nem sértődtem meg, ezt nem is tettem szóvá senkinek, meg van a véleményem és a meglátásom, az érzéseim ezzel kapcsolatban és ennyi.

Gyászoltam én is, ez magányos folyamat. De az élet közben zajlik, megy tovább és nem várhatom el, hogy mások élete jelezve legyen, addig még enyhül a fájdalom, és ezért q fájdalomért, nem fogok másokkal lekezelő lenni.

nov. 7. 17:08
 80/97 anonim ***** válasza:
0%

Az empátia meg nem válogatás, csak bánatában vagy örömében empatikus az ember, és csak a gyászoló felé vagy csak az ünneplő felé.

Ugyan úgy képes egy gyászoló empatikusan viselkedni, egy éppen boldogságban, örömben úszkálóval.

Amikor osszemosódnak dolgok akkor van baj. Ha az én terhessegem nem függ össze az ő gyászával, akkor nincs belőle ilyen jellegű probléma.

Kb olyan szinten vagytok, mint egy ember akit kirugnak a munkahelyrol és ezért mikor haza megy a gyereket jól felpofozza.

nov. 7. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!